سیلوی سرخس


سیلوی سرخس مربوط به اواخر دوره قاجار در شهر سرخس است. این مکان در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۸۸ با شماره ثبت ۲۶۵۷۷ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سرخس در گذشته تاریخی خود قطب تولید غله خراسان بزرگ بوده و...

سیلوی سرخس مربوط به اواخر دوره قاجار در شهر سرخس است. این مکان در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۸۸ با شماره ثبت ۲۶۵۷۷ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سرخس در گذشته تاریخی خود قطب تولید غله خراسان بزرگ بوده و همواره سیلو در این منطقه اهمیت ویژه ای داشته است.

سیلوی سرخس

سیلوی سرخس یکی از چند انبار قدیمی منطقه سرخس می باشد. این بنا که در حال حاضر جزء اندک آثار باقی مانده از سرخس قدیم است در درون شهر واقع شده است. مصالح مورد استفاده در بنا غالباً آجر بوده و از طاق و گنبد برای پوشش دهانه ها و سقف ها استفاده شده است.قدمت بنا به انتهای دوره قاجار برمی گردد و کارکرد آن نشان از نقش مهم شهر سرخس در تولید غلات کشور در آن دوره دارد. در شهرستان سرخس دو انبار قدیمی غله با قدمت بیش از یکصد سال در شهر سرخس و روستای قوش خزایی وجود دارد که به عنوان اثر ملی به ثبت رسیده است و علت اشتهار سرخس به یکی از قطب های تولید غله وجود همین سیلو های قدیمی می باشد. لازم به ذکر است با توجه به اینکه سرخس در قطب تولید غله خراسان بزرگ نقش مهم و تاریخی دارد اولین سیلو از جنس بتن نیز برای اولین بار در سرخس در سال۱۳۹۱به بهره برداری رسید. با توجه به‌ قرار گرفتن منطقه ویژه اقتصادی سرخس در موقعیت راهبردی و ارتباط این منطقه با حوزه آسیای میانه به ‌خصوص کشور قزاقستان که قطب تولید گندم جهان است، در صورت نیاز ترانزیت غلات به منطقه ویژه و تبدیل آن به آرد و صادرات مجدد انجام میشود.

نحوه دسترسی

آدرس : شهر سرخس ، میدان امام، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه اول، روبروی مجموعه ورزشی تختی

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید