پرورش روحیه نقادی در نخبگان و دانشگاهیان جزو کارکردهای مورد مطالبه از دانشگاه است


پرورش روحیه نقادی در نخبگان و دانشگاهیان جزو کارکردهای مورد مطالبه از دانشگاه است

رئیس دانشگاه تهران در جریان بازدید از کلاس‌های درس به گفت‌وگویی کوتاه با دانشجویان حاضر در کلاس پرداخت و محورهایی را درباره فضای متفاوتی که همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید رقم خورد با دانشجویان و اساتید حاضر در کلاس‌ها بیان ‌کرد.

پرورش روحیه نقادی در نخبگان و دانشگاهیان جزو کارکردهای مورد مطالبه از دانشگاه است

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر محمد مقیمی در این بازدید، درباره فضای حاکم بر دانشگاه‌ها تصریح کرد: یکی از کارکردهای مورد مطالبه از دانشگاه، ایجاد زمینه برای پرورش روحیه نقادی در نخبگان و دانشگاهیان است. دانشجویان و اساتید هر کدام دارای جایگاه ممتاز در شکل دادن به فضای نقادی در دانشگاه و جامعه هستند اما متأسفانه گاهی مشاهده می‌شود که برخی افراد به جای "نقد" به "تخریب" روی می‌آورند یا اینکه اصلاً مرزی بین "نقد" و "توهین" قائل نیستند. این درحالی است که در سنت و فرهنگ دانشگاهی نه تنها قائل به وجود فاصله بین نقد و تخریب هستیم بلکه قطعاً بین رویکرد اعتراضی متناسب با شأن فضای آکادمیک با برخی روش‌های توهین‌آمیز هیچ تناسبی وجود ندارد.

وی با قدردانی از قاطبه اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه تهران که دارای اهتمام ویژه نسبت به رعایت نظم و انسجام برگزاری کلاس‌های هستند، تصریح کرد: دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران با اهتمام در زمینه برگزاری کلاس‌ها نشان دادند، تبلیغاتی که افراد معدودی در زمینه تحریک دانشجویان برای برگزار نشدن کلاس‌ها و ناامن نشان دادن محیط دانشگاه در فضای مجازی و توئیتر انجام داده‌اند، قطعاً در اراده قاطبه دانشگاهیان تأثیر چندانی ندارد.

رئیس دانشگاه تهران همچنین نقش اساتید در راهبری دانشجویان را نقشی منحصر به فرد در حفظ پویایی و نشاط علمی دانشگاه دانست و با ارائه تحلیلی خاطرنشان کرد: هر آن کس که توان دیدن پیشرفت ایران را ندارد و آرزوی کند شدن و توقف چرخ پیشرفت علمی ایران را در سر می‌پروراند، شاید با مشاهده جنگ رسانه‌ای که دانشگاه‌ها را به عنوان یکی از اهداف خاص خود نشانه گرفته است، احساس شادمانی هم بکند؛ اما دانشجوی متعهد ما اجازه تحقق این حس شادمانی را به بدخواه خود نمی‌دهد.

وی در پاسخ به پرسش یک دانشجو "برخی دانشجویان بخاطر ترس از شرایط مخاطره‌آمیزی که در برخی روزها جهت تردد در سطح شهر وجود داشته و یا فضای ناآرامی که برخی تجمعات ایجاد می‌کند، در این مدتی که از آغاز سال تحصیلی می‌گذرد برخی روزها از آمدن به دانشگاه پرهیز کرده‌اند؛ تکلیف آنها چه می‌شود؟" اظهار کرد: تکیه بر رعایت مقررات آموزشی یکی از اصول اولیه دانشگاه است؛ بنابراین اگر دانشجویی حتی در سه هفته نخست سال تحصیلی جدید در برخی دروس دارای غیبت بیش از حد مجاز بوده، می‌توانسته نسبت به حذف آن اقدام کند. البته آنها که از مهلت حذف و اضافه جا مانده‌اند، در موعد حذف اضطراری هم فرصت دارند.

به گزارش روابط دانشگاه تهران، دکتر مقیمی تاکید کرد: البته منظور مدیریت دانشگاه از اجرای قانون، این نیست که هیچ انعطافی را قبل از مهلت حذف و اضافه دروس در اجرای قانون قائل نیستیم. اساتید دارای جایگاه ویژه‌ای در دانشگاه هستند. اگر استادی تشخیص دهد که عذر دانشجویی موجه است هر چند که گواهی و مستند خاصی هم در دست نداشته باشد، می‌تواند با معاونت آموزشی دانشکده و دانشگاه به حل موضوع بپردازد. اما بخصوص بر سر افرادی که به ناحق به خود اجازه می‌دادند در میان دانشجویان فضای رعب ایجاد کنند و تعطیلی کلاس‌ها را القا می‌کردند، هیچ مسامحه‌ای نخواهیم داشت.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس