طرز تهیه کیک ساده بدون فر
دنیای کیکها بسیار متنوع است. برای درست کردن بعضی کیکها مانند کیک رودولف یا کیک شربتی، امکانات و مواد اولیه بیشتری لازم است؛ اما کیکهای سادهتری هم هستند که با در دسترسترین مواد و حتی بدون فر، میتوانید به راحتی آنها را در منزل تهیه کنید. در...
دنیای کیکها بسیار متنوع است. برای درست کردن بعضی کیکها مانند کیک رودولف یا کیک شربتی، امکانات و مواد اولیه بیشتری لازم است؛ اما کیکهای سادهتری هم هستند که با در دسترسترین مواد و حتی بدون فر، میتوانید به راحتی آنها را در منزل تهیه کنید. در ادامه، طرز تهیه دو مدل کیک ساده بدون فر را برای شما آماده کردهایم. با استفاده از طرز تهیه کیک خانگی با فر و بدون فر میتوانید خیلی ساده و سریع کیک را بپزید و از صرف آن در کنار خانواده لذت ببرید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
کیک ساده بدون فر با شیر
طرز تهیه این کیک بسیار ساده و آسان است و در زمان کوتاهی هم آماده میشود. موادی که در ادامه میآید برای ۴ نفر کافیست. اما اگر میخواهید برای تعداد نفرات بیشتر مثلا ۸ نفر کیک را بپزید باید مواد را دوبرابر کنید. به همین میزان میتوانید با توجه به تعداد افراد، میزان مواد کیک را تغییر دهید.
مواد لازم | |
آرد | یک پیمانه (معادل ۱۵۰ گرم) |
تخم مرغ | یک عدد |
شیر | نصف پیمانه |
شکر | ۵ قاشق غذاخوری سر پر |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق سوپخوری |
بعد از آماده سازی مواد کیک، نوبت به قاطی کردن مواد اولیه میرسد. برای تهیه خمیر کیک میتوانید مراحل زیر را طی کنید.
- قبل از هر کار، شعله پخش کن را روی حرارت کم اجاق گاز قرار دهید و اجازه دهید در طول مدت آماده سازی مواد کیک، کاملا گرم شود.
- شیر را روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا کمی ولرم شود.
- تخم مرغ، شکر و وانیل را در ظرفی مناسب بریزید و با همزن برقی آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
- حالا شیر و پس از آن، روغن را به محتویات ظرف اضافه کنید.
- مواد را اینقدر بهم بزنید تا یک مایه یکدست بدست آید.
- در ظرفی جداگانه، آرد و بیکینگ پودر را مخلوط و سه بار الک کنید.
- آرد الک شده را در سه نوبت به مواد کیک اضافه و تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید. (میتوانید آرد را کم کم و در چهار یا پنج مرحله به مواد اضافه کنید.)
- برای این مقدار مواد، یک ماهیتابه به قطر ۲۰ سانت، مناسب است.
- کف ماهیتابه را با برس آشپزی چرب کنید و مقداری آرد داخل آن بپاشید تا پس از پختن کیک به راحتی از ظرف جدا شود.
- حالا مایع کیک را داخل ظرف بریزید و درب آن را با دمکنی بپوشانید تا ظرف کیک، عرق نکند.
- ماهیتابه را روی شعله پخش کن گرم شده قرار دهید.
- اجازه دهید کیک شما با حرارت کم رو به متوسط، بپزد.
- بسته به حجم مواد و زیاد بودن شعله گاز، حدودا پس از گذشت ۳۰ دقیقه، میتوانید درب ماهیتابه را بردارید و با یک خلال چوبی یا چنگال وضعیت پخت کیک را امتحان کنید.
- برای اینکار باید چنگال یا خلال دندان را داخل کیک فرو ببرید. اگر پس از خارج کردن خلال دندان، مواد آن چسبیده باشد باید اجازه دهید چند دقیقه دیگر کیک روی گاز بماند تا به طور کامل پخته شود.
- اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبد یعنی کیک آماده شده است.
چنانچه روی کیک همچنان نپخته است، میتوانید چند دقیقه دیگر مواد را روی گاز بگذارید.
نکات مهم برای تهیه کیک ساده بدون فر
تا به اینجا سعی کردیم نحوه پخت کیک ساده بدون فر را به شما آموزش دهیم، اما پخت کیک هم مانند هر غذای دیگری ترفندهای مخصوصی دارد. با رعایت این نکات میتوانید یک کیک مجلسی یا حتی تولد بپزید و در مهمانیها و جشنها آن را سرو کنید. در ادامه تعدادی از این نکات را به شما آموزش میدهیم:
- در روش پخت کیک داخل قابلمه، به علت اینکه حرارتی از بالا وجود ندارد، روی کیک برشته نمیشود. پس در صورتیکه میخواهید روی کیک هم برشته شود باید آن را داخل کیک برگردانید و حدود ۵ دقیقه روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا روی کیک هم برشته شود. سپس آن را سرو کنید.
- اگر کیک کاکائویی را ترجیح میدهید، یک قاشق غذاخوری از آرد را با یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو جایگزین کنید. در این حالت، نیازی به برگرداندن کیک برای طلایی شدن نیست.
- در صورت تمایل میتوانید به مواد اولیه، یک تا ۲ قاشق غذاخوری، گردوی خرد شده یا کشمش اضافه کنید تا کیک شما لذیذتر و مقویتر شود.
کیک ساده بدون فر با ماست
اگر میخواهید کیکی که درست میکنید ساده نباشد ولی در عین حال طعم بینظیری داشته باشد، میتوانید به جای کیک ساده، کیک ماست را درست کنید. پخت این کیک هم بسیار ساده است و به علت در دسترس مواد آن، جزء کیکهای پرطرفدار است. در ادامه با با مقدار مواد اولیه این کیک ساده برای ۸ نفر آشنا میشویم.
مواد لازم | |
آرد | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | یک پیمانه |
ماست | یک پیمانه |
بیکینگ پودر | یک قاشق غذاخوری |
روغن مایع | یک پیمانه |
پس از ادامه سازی مواد اولیه نوبت ترکیب مواد با یکدیگر است. میتوانید این کار را طبق دستورالعمل زیر انجام دهید.
- تخم مرغها را داخل ظرفی مناسب بشکنید و با همزن، خوب بزنید.
- زمانی که رنگ تخم مرغها کاملا سفید شد و مواد منسجمی به دست آمد باید مواد دیگر را به آن اضافه کنید.
- شکر را داخل ظرف بریزید و همه مواد را هم بزنید تا دانههای شکر کاملا داخل تخممرغها حل شود.
- حال نوبت اضافه کردن ماست و پس از آن، روغن است.
- بعد از اینکه همه مواد یکدست شد، باید آرد و بکینگ پودر اضافه شود.
- آرد و بیکینگ پودر را جداگانه مخلوط و الک کنید و سپس، کم کم به مواد کیک اضافه کنید.
- کف قابلمه را با روغن چرب کنید و مایه کیک را درون آن بریزید.
نکته مهم : چرب کردن دیوارههای قابلمه، مانع از پف کردن خوب کیک میشود.
- قابلمه را روی شعله پخشکن بگذارید و یک ساعت زمان دهید تا کیک ساده خوشمزه شما آماده شود.
مانند کیک اسفنجی، این کیکهای ساده بدون فر هم برای تهیه کیک تولد مناسب هستند؛ با این تفاوت که مراحل درست کردن آنها، سادهتر از کیک اسفنجی است و بدون فر هم قابل تهیه هستند. به علاوه، میتوانید به عنوان یک صبحانه یا عصرانه خوشمزه هم روی آن حساب کنید.
سوالات متداول در مورد طرز تهیه کیک ساده بدون فر
- من برای اینکه کیکم پف کنه آرد سه صفر از قنادی خریدم و به جای آرد سفید ازش استفاده میکنم.
با سلام، بله در برخی از موارد آرد سه صفر از آردهای نانوایی بیشتر پف میکند. البته علت پف نکردن کیک میتواند استفاده از بکینگ پودر تاریخ گذشته یا نامرغوب هم باشد.
- برای همزدن تخم مرغ از سرعت کم همزن استفاده میکنید یا زیاد؟
با سلام، بهترین سرعت برای همزدن تخم مرغ سرعت های کم یا متوسط است.
- من قالب نچسب ندارم توی ظرف روحی میتونم کیک درست کنم؟
معمولا استفاده از ظروف روحی که حالت تفلون یا نچسب ندارند، برای پخت کیک مناسب نیستند. زیرا بعد از پخت کیک مواد از آن به سختی جدا میشود یا حتی ممکن است مواد داخل آن بسوزد.
- به جای همزن میتونم از غذا ساز استفاده کنم؟
در صورتی که در غذاساز شما سری خمیرزن یا همزن وجود دارد، میتوانید از آن استفاده کنید.