ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر


ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس در حالی با موفقیت به پایان رسید که نیروی دریایی دشمن تقریباً تا پایان جنگ قادر به ایفای نقش مؤثری نشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفتم آذرماه سالروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. این روز به مناسبت موفقیت نیروی دریایی ارتش ایران و نیز مقاومت ناوچه پیکان در برابر حمله دریایی و هوایی عراق در 7 آذر 1359 و در عملیات مروارید نامگذاری شد.

همزمان با فرارسیدن 7 آذرماه مروری بر مستندهایی داریم که درباره نیروی دریایی ساخته شده و گوشه‌هایی از اقتدار این نیروی نظامی کشورمان را به رخ کشیده است.

خداحافظی طولانی رژیم بعث با نیروی دریایی!

عملیات مروارید را باید یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال موفق‌ترین عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس بدانیم. عملیاتی که برکات زیادی داشت و نقش مهمی در فلج کردن نیروی دریایی رژیم بعث عراق ایفا کرد.

7 آذرماه سال 1359، عملیات مروارید با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با هدف بمباران بندر ام‌قصر و دو سکوی نفتی مهم عراق یعنی البکر و العَمیه در ساحل اروندرود انجام شد. این عملیات، تکمیل‌کننده دو عملیات پیشین بود که توسط «نیروی رزمی 421» اجرا شده بود. آن دو عملیات به نام‌های «اشکان» و «شهید صفری» معروف شدند.

ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

در جریان این عملیات نظامی، 5 فروند قایق موشک‌انداز عراقی کلاس اوسا و 7 فروند شناور دیگر عراقی غرق شده و 6 فروند میگ-23، یک فروند میگ-21 و یک فروند بالگرد سوپر فرلون نیروی هوایی عراق سرنگون شدند. نیروی دریایی عراق در این عملیات آسیب قابل توجهی دید، به طوریکه تا پایان جنگ قادر به ایفای نقش مؤثری نبود.

ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

مستند «عملیات سری مروارید» روایتی متفاوت از اجرای عملیات مروارید و موفقیت‌های چشمگیری است که در این عملیات توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با همراهی نیروی هوایی به دست آمد.

چگونگی هماهنگی اجرا و تجهیزات نیروی دریایی ارتش جهت انجام عملیات سری مروارید در این مستند به نمایش درآمده است. همچنین مصاحبه‌های صدام پس از فتح دو سکوی نفتی عراق، حمله به ناوچه پیکان و ورود غرورآمیز نیروی هوایی بخش‌های دیگری از این مستند را تشکیل می‌دهد.

این مستند را از اینجا می‌توانید تماشا کنید.

ناوشکن جماران چگونه رعشه به تن دشمنان انداخت؟!

مستند «فرمانده 76» به نویسندگی و کارگردانی حمید شعبانی از جمله مستندهایی است که درباره نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.

محور اصلی این فیلم، تبیین تدابیر فرماندهی کل قوا در نیروی دریایی و تعیین مأموریت‌های راهبردی، اقتدارآفرین و امنیت‌ساز در عرصه دریا و دریانوردی و پهنه آبی کشور است. همچنین اقتدار و آمادگی نیروهای مسلح براساس تدابیر و راهبردهای رهبری به نمایش درمی‌آید.

ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

در بخشی از این فیلم مستند، تصاویری از اعزام ناوشکن جماران به مأموریت در آب‌های آزاد پخش شده و روایتی از حضور آن در آب‌های بین‌المللی با هدف تأمین امنیت، اشراف اطلاعاتی و آمادگی عملیاتی بیان می‌شود.

این ناوشکن از افتخارات بخش تحقیقاتی و مهندسی نیروی دریایی ارتش است.

این مستند را می‌توانید از اینجا ببینید.

دوربین روشن یک مستندساز در بین کلاه سبزهای ارتش

تکاوران ویژه دریایی ارتش ملقب به «کلاه‌سبزها» که با نام سازمانی S.B.S شناخته می‌شوند، یکی از قدرتمندترین نیروهای ویژه در ارتش جمهوری اسلامی ایران هستند.

این تکاوران، مأموریت‌های متنوعی را در تمامی مناطق از جمله کویر، دریا، کوهستان، قله‌های برف خیز، باتلاق، ساحل، مناطق صخره‌ای، سطح آب، زیر سطح آب تا عمق 54 متر و ... اجرا می‌کنند.

مجموعه مستند «اس بی‌ اس» که در شبکه مستند سیما تولید شده روایتی متفاوت از این نیروی ویژه دریایی است.

این مستند مسابقه که به تهیه‌کنندگی مجید بهرامی ساخته شده، رقابت دیدنی کلاه سبزهای ارتش جمهوری اسلامی را به تصویر کشیده است.

ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

مجموعه مستند 10 قسمتی «اس بی‌ اس» که از شبکه مستند سیما پخش شده است، از اینجا قابل مشاهده است.

هم‌چنین مستند «کلاه سبزها» نیز تصاویری متفاوت از تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشته است که از اینجا قابل تماشا است.

دزدان دریایی سومالی چگونه به زانو درآمدند؟

فروردین ماه سال 1391 بود که کشتی تجاری «اگلانتین» که در حال بازگشت از کشور برزیل به ایران بود، توسط دزدان‌دریایی سومالی دزدیده شد. دزدان‌دریایی کاپیتان‌کشتی را مجبور می‌کنند تا کشتی را به سمت کشور سومالی هدایت کند و به همین روش سعی در دزدیدن این کشتی داشتند. از سویی دیگر، نیروی دریایی ارتش ایران به سرعت خودشان را به کشتی اگلانتین رساندند و طی عملیاتی چند روزه، موفق شدند تا آن را آزاد کنند.

مستند «اگلانتین» به کارگردانی سمیه ذاکری خاطر روایتی از اقتدار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با این دزدان دریایی را به تصویر کشیده و در گفت‌وگو با اعضای اصلی حاضر در این کشتی، اتفاقات آن روز را روایت کرده است.

ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

مستند «اگلانتین» را می‌توانید از اینجا ببینید.

حکایت یک رویارویی نظامی بین ایران و آمریکا!

دی ماه سال 1394 بود که تعدادی از تفنگداران آمریکا، حریم دریایی ایران را نقض کردند. البته این اقدام خلافکارانه آمریکایی‌ها بدون پاسخ نماند و نیروی دریایی سپاه پاسداران بلافاصله وارد میدان نبرد با آنها شده و طی عملیاتی آنان را دستگیر کردند.

مستند «جزیره فارسی» به کارگردانی سیدمحمدعلی صدری‌نیا، روایت ناگفته‌هایی از دستگیری و بازداشت تفنگداران نیروی دریایی ارتش آمریکا در خلیج فارس است و تصاویری عینی و واقعی از دستگیری آنها را به نمایش گذاشته است. این مستند برای اولین‌بار تصاویری از جزیره «فارسی» را برای مخاطبان به تصویر می‌کشد.

ماجرای روزی که نیروی دریایی رژیم بعث برای همیشه فلج شد! + فیلم و تصویر

ماجرا از این قرار است که طی تعقیب و گریز دریایی، تفنگداران آمریکایی در جزیره‌‌ای در دورترین نقطه جغرافیایی ایران و نزدیکترین جزیره ایران به عربستان به نام جزیره «فارسی» رخ داد و به همین دلیل این مستند با همین عنوان نامگذاری شده است.

مستند «جزیره فارسی» از اینجا قابل تماشا است.

حفاظت از خلیج فارس با "قلب زمین"

مستند «قلب زمین» نیز اثر دیگری است که مواجهه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ناوهای آمریکایی را به نمایش گذاشته است. این مستند نشان دهنده قدرت نیروی دریایی سپاه در تنگه هرمز است.

این مستند را اینجا می‌توانید ببینید.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جزئیات جدید درباره حادثه امنیتی در کنسولگری ایران در پاریس