موفقیت «سونسوز» در دریای سرخ


موفقیت «سونسوز» در دریای سرخ

دنیای اقتصاد : جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان در حالی به دومین دوره خود پایان داد که فیلم «سونسوز» ساخته رضا جمالی که در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی حضور داشت موفق به کسب جایزه بهترین فیلمنامه شد.

موفقیت «سونسوز» در دریای سرخ

رضا جمالی که پیش از این فیلم موفق «پیرمردها نمی‌میرند» را ساخته بود در فیلم جدید و کمدی «سونسوز» به داستان روستایی کوچک پرداخته که مدتی است بچه‌ای در آن به دنیا نیامده است و همه مردان آن را تقصیر زنان می‌دانند. دو دهه پیش کاظم فیلمساز قدیمی برای ساخت مستندی از عقیمی زنان روستا به این روستای دورافتاده روستایی آمد. اما زنان روستایی می‌خواستند از حیثیت خود محافظت کنند، بنابراین فیلم را دزدیدند و سوزاندند. تا امروز که روستاییان متوجه شده‌اند مردان عقیم هستند و زنان هیچ مشکلی ندارند. کاظم با کمک دستیارش سعی می‌کند چند مصاحبه با مردان نابارور ضبط کند تا حقیقت را در یک فیلم جدید آشکار کند، اما از بسیاری جهات به یک ماموریت غیرممکن تبدیل می‌شود.

در این دوره جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان که ریاست هیات داوران آن بر عهده الیور استون کارگردان مطرح آمریکایی بود، جایزه ۱۰۰هزاردلاری بهترین فیلم به «باغ‌های معلق» ساخته «احمد یاسین الدراجی» سینماگر عراقی رسید و «لطفی ناتان» هم برای درام خانوادگی «هارکا» برنده جایزه بهترین کارگردانی شد و «آدام بسا» هم برای بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره را به خانه برد. در سایر بخش‌ها، جایزه هیات داوران به فیلم سعودی «درون شن» به کارگردانی «محمد العطاوی» اعطا شد و «آدیلا بندی‌مراد» هم برای نقش‌آفرینی در فیلم «آخرین ملکه» بهترین بازیگر زن نام گرفت. فیلم «آجوما» ساخته «هی شومینگ» محصول مشترک سنگاپور و کره جنوبی هم جایزه بهترین فیلم از نگاه مخاطبان جشنواره را به خود اختصاص داد.

دومین دوره جشنواره فیلم دریای سرخ از تاریخ اول دسامبر آغاز شد و تا امروز دهم دسامبر (۱۰ تا ۱۹ آذر) در شهر جده عربستان برپاست. این جشنواره سینمایی در حالی دومین دوره خود را برگزار کرده که با اتهاماتی نیز رو‌به‌رو بود؛ از جمله اینکه دولت عربستان سعودی در حال سوء‌استفاده از فرهنگ برای سرپوش گذاشتن بر کارنامه ضعیف خود در زمینه حقوق بشر است. «مایکل پیج»، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیدبان حقوق بشر، مقامات عربستان سعودی را متهم کرده که از جشنواره‌ها به عنوان ابزاری برای خوب جلوه‌ دادن شرایط استفاده می‌کنند، به همان شیوه‌ای که پیش‌تر از افراد مشهور و رویدادهای ورزشی برای پنهان کردن تصویر بسیار وحشتناکش استفاده می‌کرده است. با‌این‌حال محمد الترکی، تهیه‌کننده فیلم و مدیر اجرایی جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان، عنوان کرده در مورد انتقاد از برگزاری جشنواره فیلم در عربستان سعودی «کمی ریاکاری غربی» وجود دارد و افزوده از میزبانی این رویداد در کشورش هیجان‌زده است، جایی که تا همین چند سال پیش این اتفاق غیرممکن بود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان