شگفتی های کیهانی سال 2023 با خورشید، ماه و ستاره های دنباله دار


شگفتی های کیهانی سال 2023 با خورشید، ماه و ستاره های دنباله دار

علاقه ‌مندان به نجوم می ‌توانند منتظر سال ۲۰۲۳ هیجان ‌انگیزی باشند چراکه رویدادهای آسمانی مهمی از جمله خورشید گرفتگی جزئی، ماه ‌گرفتگی جزئی و بارش شهابی بزرگی در پیش هستند.به گزارش سیناپرس، در این رابطه، محققان اعلام کردند: خورشید گرفتگی جزئی در...

علاقه ‌مندان به نجوم می ‌توانند منتظر سال ۲۰۲۳ هیجان ‌انگیزی باشند چراکه رویدادهای آسمانی مهمی از جمله خورشید گرفتگی جزئی، ماه ‌گرفتگی جزئی و بارش شهابی بزرگی در پیش هستند.

به گزارش سیناپرس، در این رابطه، محققان اعلام کردند: خورشید گرفتگی جزئی در ۲۰ آوریل مصادف با ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ رخ خواهد داد و کسانی که در جنوب تایوان یا نزدیکی به بخش هایی از اندونزی و استرالیا هستند، منظره بهتری خواهند داشت. این ماه گرفتگی ۳۶ دقیقه طول می کشد و با تقریبا ۱۰ درصد از سطح خورشید در اوج خود مسدود می شود.

محققان در ادامه گفتند: شرایط آب و هوایی مساعد باشد، این پدیده که در چین باستان با عنوان سگ آسمانی که خورشید را می بلعد توصیف می شود، با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود. این رویداد نسبتاً نادر است زیرا خورشید گرفتگی بعدی از این نوع تا سال ۲۰۳۰ رخ نخواهد داد. همچنین دانشمندان به مردم هشدار می دهند که هنگام مشاهده خورشید گرفتگی جزئی از عینک محافظ استفاده کنند.

در همین حال، ماه گرفتگی جزئی بامداد روز ۲۹ اکتبر مصادف با ۷ آبان ۱۴۰۲، زمانی که زمین بین خورشید و ماه قرار گرفته و تا حدی نور را مسدود می کند، رخ خواهد داد. این پدیده در اوج خود، یک شکاف تاریک در سمت چپ ماه ایجاد خواهد کرد. با این حال، از آنجایی که تنها بخشی از ماه وارد سایه زمین می ‌شود، ماه مانند یک ماه گرفتگی کامل قرمز به نظر نمی ‌رسد.

به گفته دانشمندان، در نهایت، بارش شهابی Geminid در ۱۵ دسامبر برابر با ۲۴ آذر ۱۴۰۲ به اوج خود می رسد و پیش بینی می شود حداکثر حدود ۱۵۰ ستاره دنباله دار در ساعت تولید کند. طبق گفته دانشمندان، به دلیل عدم تداخل نور ماه، شرایط رصد برای رویداد نجومی باید عالی باشد.

محققان به ستاره‌ نگاران پیشنهاد کردند که به مناطقی که آلودگی نسبتاً کمی وجود دارد بروند تا شانس خود را برای دیدن هرچه بیشتر شهاب ‌ها افزایش دهند. به گزارش سیناپرس، کارشناسان توضیح می دهند: بارش شهابی Geminid که از یک سیارک سرچشمه می‌ گیرد، زمانی اتفاق می ‌افتد که زمین از میان بقایای سیارک ۳۲۰۰ فایتون می‌ گذرد.

به گزارش سیناپرس، یکی از سه بارش شهابی پربار سال در ژانویه (آذر) و در آگوست (شهریور) با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند.

مترجم: مهنوش فلاحی پناه

منبع: focustaiwan

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ابهامات بزرگ در مسیر واگذاری سرخابی‌ها/ آغاز دوران جدید در استقلال و پرسپولیس