بازیافت فاضلاب برای آبیاری مزارع کشاورزی


بازیافت فاضلاب برای آبیاری مزارع کشاورزی

آب روز به روز کمیاب تر می شود. برای مقابله با این مشکل می توان با بازیافت فاضلاب آب مورد نیاز برای آبیاری مزارع کشاورزی را تهیه کرد. این کار نیازمند ابزاری ارزان است که بهداشتی نیز باشد. پژوهشگران در تلاشند تا با آب بازیافتی از تأسیسات صنعتی، کشاورزی کنند. Loading...

آب روز به روز کمیاب تر می شود. برای مقابله با این مشکل می توان با بازیافت فاضلاب آب مورد نیاز برای آبیاری مزارع کشاورزی را تهیه کرد. این کار نیازمند ابزاری ارزان است که بهداشتی نیز باشد. پژوهشگران در تلاشند تا با آب بازیافتی از تأسیسات صنعتی، کشاورزی کنند.

Loading the player...
var playerInstance_35401 = jwplayer("jwppp-video-35401"); playerInstance_35401.setup({ file: 'http://www.fardanama.com/wp-content/uploads/2016/02/بازیافت-فاضلاب-برای-آبیاری-در-مزارع-کشاورزی-آینده-صنعت-کشاورزی-فردانماmp4.mp4', image: 'http://www.fardanama.com/wp-content/uploads/2016/02/بازیافت-فاضلاب-برای-آبیاری-مزارع-کشاورزی-فردانما-فناوری-در-کشاورزی.jpg', autostart: 'true', ga: {}, related: { file: 'http://www.fardanama.com/category/%d9%81%d9%86%d8%a7%d9%88%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b5%d9%86%d8%a7%db%8c%d8%b9/%d9%85%d9%88%d8%a7%d8%af-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c%db%8c-%d9%88-%da%a9%d8%b4%d8%a7%d9%88%d8%b1%d8%b2%db%8c//related-videos', heading: 'ویدئو های دیگر', onclick: 'link', dimensions: '140x80' }, sharing: { heading: 'این ویدیو را به اشتراک بگذارید', }, width: '100%', aspectratio: '16:10', skin: { name: 'seven' }, });

مشکل آبیاری مزارع کشاورزی با کمبود آب

در آب و هوای خشک، آب شیرین بسیار با ارزش و در نتیجه تصفیه فاضلاب راه بسیار خوبی برای مقابله با کمبود آب است. اما کیفیت آب را هم باید کنترل کرد و در بیشتر موارد باید با بطری های بزرگ نمونه های آب را با دقت برای آنالیز کامل شیمیایی به آزمایشگاه برد تا معلوم شود که استانداردهای بهداشتی را برآورده می کند. پژوهشگران اروپایی در آزمایشگاه موسوم به “اینوواتر” ابزاری ساخته اند که کار آزمایش و کنترل آب را ساده تر می کند.

مطالعه بیشتر: بازیافت فاضلاب و ۹۰% صرفه جویی در مصرف آب با دوش‌های ای‌شاور

مراجل بازیافت فاضلاب

هله اسکیو از آزمایشگاه “اینوواتر” می گوید: «باید اطمینان پیدا کنیم که آب قابل مصرف است و می شود آن را برای آبیاری به کار برد. میزان مواد آلی و قابل تغذیه در آن نباید از حد مجاز بیشتر باشد.»

دانشمندان این آزمایشگاه با مرکز پژوهشی مشترک کمیسیون اروپا موسوم به جی آر سی ابزاری ساخته اند که کار کنترل این آب را ساده تر می کند. به جای فرستادن آب بازیافتی به آزمایشگاه، آنها آب را با تلمبه از جعبه های قابل حمل می گذرانند. مواد شیمیایی به دام می افتند و برای آنالیز در آزمایشگاه حفظ می شوند.

جولیو ماریونی، شیمیدانی که در آزمایشگاه “اینوواتر” کار می کند، می گوید: «یکی از مزیت های این جعبه این است که می شود آن را در جاهای مختلف به کار برد: می توان در تأسیسات تصفیه آب از آن استفاده کرد و همین طور برای آب های سطحی یا آب دریا.»

مرحله پس از نمونه گیری چیست؟ فیلترها را خیلی راحت تر از بطریهای شیشه ای می توان به آزمایشگاه تحویل داد. با بطری های شیشه ای گاهی باید برای تشخیص مواد مختلف ده ها لیتر نمونه آب برداشت.

جولیو ماریانی، تکنیسین از آزمایشگاه اینوواتر می گوید: «مزیت های استفاده از این فیلتر در مقایسه با روش های آنالیز معمول این است که بسیاری از مواد آلی روی یک فیلتر جذب می شوند. به این ترتیب کار آنالیز ساده تر و هزینه اش هم کمتر می شود. همچنین نمونه را بهتر می توان حفظ و نگهداری کرد.»

این وسیله نمونه برداری از آب، ساده و ارزان است و محققان آن را به رایگان در اختیار متخصصان دیگری قرار خواهند داد که در همین زمینه کار می کنند. این پژوهشگران می گویند این ابزار توجه خیلی ها را جلب کرده است.

برند گاؤلیک، مهندس شیمی از مرکز پژوهشی وابسته به کمیسیون اروپا می گوید: «همکارانمان معمولا از این که دستگاهی با این کارآمدی، قیمت بالایی ندارد شگفت زده می شوند. ابزار تجاری مشابه وجود دارد اما خیلی گران است. بنابراین وقتی ابزاری می بینند که خودتان می توانید بسازید و صد مرتبه ارزان تر است، خیلی تعجب می کنند. بخصوص وقتی همان میزان دقت در آشکارکردن مواد را دارد.»

مطالعه بیشتر: بازیافت آب با دستشویی که مدفوع را به آب و برق تبدیل می‌کند

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید