این کوکوی گیلکی را از دست ندهید


چغرتمه ی بادکوبه ای نوعی کوکوی مرغ است چنانکه از اسمش پیداست دستور تهیه ان از بادکوبه (قفقاز) به گیلان آمده است.

تحریریه پارسینه:چغرتمه یا کوکو بادکوبه ای غذایی از کشور روسیه است که در شهرهای مختلف مناطق گیلان و مازندران در مجالس و مهمانی های رسمی شون طبخ میشه .این غذا در کنار زرشک پلو ومرغ و فسنجان سرو میشه و برای یه شام خودمونی میتونه غذای کاملی باشه .در مناطق گیلان و مازندران رسمی هست به اسم "ماران پلو” (مادران پلو یا مادرزن پلو) که مادر عروس صبح عروسی برای عروس و داماد و خانواده ی داماد صبحانه مفصلی تدارک میبینه و میفرسته که چغرتمه یا کوکوبادکوبه ای یکی از غذاهای اصلی این مراسمه.
این کوکوی گیلکی را از دست ندهید
مواد لازم برای تهیه چغرتمه مرغ:
سیب زمینی خرد شده ی نگینی به ازای هر نفر ۱ تا ۱.۵ لیوان
مرغ ۲ تا ۳ تکه یا گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
تخم مرغ ۶عدد
پیاز ۱عدد درشت
رب گوجه ۱.۵ قاشق غذاخوری
آبلیمو , نمک, فلفل, زردچوبه به مقدار لازم
این کوکوی گیلکی را از دست ندهید
طرز تهیه:

سیب زمینی ها رو پوست کرده و نگینی خرد کنید و بعد از اضافه کردن نمک سرخ کنید .مرغ ها رو هم به همراه یه پیاز متوسط و کمی نمک و زردچوبه بذارین که کاملا بپزه .بعد از پخت مرغ هارو ریش ریش کنید. در صورتی که از گوشت چرخ کرده استفاده میکنین حتما قبل از اضافه کردن گوشت چرخ کرده به مواد اصلی اونو کاملا بپزین. پیاز رو هم خلالی خرد کرده و تفت بدین تا طلایی رنگ بشه(البته پیاز رو میتونین بصورت خام و رنده شده در چغرتمه استفاده کنین) و سپس رب رو بهش اضافه کنین تا با هم کمی تفت بخورن. سپس تمام این مواد رو داخل یه ظرف بزرگ میریزیم و تخم مرغ هارو داخلش میشکونیم. کمی آبلیمو و نمک و فلفل و زردچوبه به مواد اضافه میکنیم و کاملا تمام موادو مخلوط میکنیم.

با توجه به حجم مواد تابه ی مناسبی رو انتخاب کنید و کمی روغن داخلش بریزین و بذارین روی شعله تا داغ بشه .(به نظر من بهترین تابه برای این غذا که نیاز به برگردوندن داره تابه های رژیمی ۲طرفست که برگردوندن غذا رو خیلی آسون میکنه.) مواد رو داخل تابه بریزین و سطحش رو یه دست و صاف کنید و با در بسته و شعله ی متوسط اجازه بدین که کاملا بپزه تا طلایی رنگ بشه.

بعد از اینکه یک طرغ غذا کاملا طلایی شد به وسیله ی یه درپوش کاملا صاف چغرتمه رو برگردون کنین .کف تابه رو دوباره کمی چرب کنید و چغرتمه رو داخل تابه بذارین تا طرف دیگرشم کاملا رنگ بگیره .دقت کنین که دیگه نیازی به گذاشتن در تابه نیست چون باعث نرم شدن چغرتمه میشه و تردیشو از بین میبره .
این کوکوی گیلکی را از دست ندهید

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی