تخم شربتی؛ خواص و روش تهیه آن | فیلم
ویدئوهایی که دیگران تماشا کرده اند
علت،علائم و درمان عفونت روده ای | فیلم...
وقتی یک فنجان قهوه می خوریم در بدن ما چه اتفا...
روش استفاده درست از کرم دور چشم + فیلم...
تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگها و تخمهای ریزتر است. ساقههای آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستانها و بیابانها میروید. نامهای دیگر این گیاه: چیا، بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض میباشد.
این گیاه به علت داشتن ترکیبات لعابدار بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. تخم شربتی خواص زیادی دارد و اینگونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.
استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن و لاغری است. دانههای ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدتها فرد را سیر نگه میدارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده کرد.
مشکل دیگری که دامنگیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولا بعد از خوردن غذا بهویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا میرود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاستهای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد میکنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
تخم شربتی برای کسانی که ورم معده یا دیگر ناراحتیهای گوارشی رنج میبرند نیز توصیه میشود. تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.
تخم شربتی منبع فوقالعادهی کلسیم است به طوری که ۵ تا ۶ برابر بیشتر از شیر میباشد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم میشناسید باید بدانید که این دانههای ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم و ۳ برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند. تخم شربتیاز نظر آنتیاکسیدانی نیز قویتر از میوهای مانند بلوبری هستند.
تخم شربتی همچنین منبع فوقالعادهی منیزیم، منگنز، مس، زینک(روی)، نیاسین(ویتامین ب۳) و ویتامینهای دیگر بوده و سرشار از فیبرهای محلول در آب میباشد. این دانهها ۹ تا ۱۲ برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند میشوند.
(۳۰۰۵)