وزیرتعاون،کارو رفاه اجتماعی در نشست امنیت شغلی و امنیت تولید و سرمایه: افزایش دستمزد‌ها باید بیش از نرخ تورم باشد


گروه توسعه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز با پدیده‌هایی مانند قرارداد سفید امضا و همچنین انعام به جای دست مزد روبرو هستیم که هر چه زود‌تر با آن‌ها برخورد خواهیم کرد. به گزارش جهان اقتصاد، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست تخصصی امنیت شغلی و امنیت تولید و سرمایه که در مجموعه ورزشی و فرهنگی تلاش با حضور...

وزیرتعاون،کارو رفاه اجتماعی در نشست امنیت شغلی و امنیت تولید و سرمایه: افزایش دستمزد‌ها باید بیش از نرخ تورم باشد

گروه توسعه

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز با پدیده‌هایی مانند قرارداد سفید امضا و همچنین انعام به جای دست مزد روبرو هستیم که هر چه زود‌تر با آن‌ها برخورد خواهیم کرد.

به گزارش جهان اقتصاد، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست تخصصی امنیت شغلی و امنیت تولید و سرمایه که در مجموعه ورزشی و فرهنگی تلاش با حضور مقامات وزارتخانه و فعالان کارگری، کارفرمایی برگزار شد، گفت: امروز ارتباط بین کارگر و کارفرما نسبت به زمانی که قوانین حوزه روابط کار در حال تنظیم شدن بود، بسیار متفاوت شده است و اکنون در مقایسه با آن زمان با پیچیدگی‌هایی در روابط کار مواجه هستیم.

وی ادامه داد:در بازار کار ایران تنها در حوزه امنیت شغلی کارگر و امنیت سرمایه‌گذار روبرو نیستیم بلکه باید به وضعیت تعداد زیادی از متقاضیان کار نیز توجه کنیم.

ربیعی با اشاره به وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه کاملا اجتماعی است که حوزه‌های گسترده‌ای را تحت پوشش دارد و از این بابت برای برخی اشخاص متاسفم که فعالیت‌های وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بسیار ساده می‌پندارند.

عضو هیئت دولت تدبیر و امید با اشاره به پیشرفت فناوری گفت: با پیشرفت فناوری وضعیت روابط کار هم پیچیده‌تر شده و باعث کمتر شدن حضور کارگر و همچنین تاثیرگذاری کمتر انسان در تولید می‌شود.

وی ادامه داد: فناوری‌های روز قدرت چانه‌زنی نیروی کار را کاهش داده و در همه جای جهان باعث پیچیده‌تر شدن روابط کار شده است. ما در آینده در این حوزه دچار مشکلاتی خواهیم شد. برای مقابله با غافلگیری و شوک‌های احتمالی در چهار سال اول دولت تدبیر و امید برنامه‌ریزی‌هایی انجام داده‌ایم تا در آینده در مسیر استقرار امنیت شغلی در بازار کار پیش برویم.

ربیعی با اشاره به بکارگیری روش “المان ایر” خاطرنشان کرد: برای اولین در ایران با روش المان ایر مسائل پیش روی حوزه کارگری را تحلیل دقیقی انجام داده‌ایم تا به نتایج مطلوبی نیز دست یابیم. مسایلی مانند افزایش سهم زنان در بازار کار، سهم نیروهای کار در بخش کارگاه‌ها و… با چنین روش‌هایی می‌توانیم در آینده نزدیک به امنیت شغلی دست پیدا کنیم.

وی با انتقاد از وضعیت حاشیه‌نشینی بیان کرد: در داخل کشور نسبت به سال‌های گذشته نوع مهاجرت تغییر پیدا کرده است. در گذشته مردم از روستا‌ها برای فعالیت در پروژه‌های راهسازی راه‌آهن، سدسازی، خودروسازی و… به شهر‌ها می‌آمدند ولی اکنون مردم روستا‌ها به حاشیه شهر‌ها مهاجرت می‌کنند.

وی در همین خصوص ادامه داد: ما باید برای حاشیه‌نشینان شهری در روستاهای خودشان و محل زندگی ایجاد اشتغال کنیم.

ربیعی افزود: بر اثر رکود مزمن در ۱۰ سال اخیر؛ مشکلاتی برای حوزه کار و گارگر به وجود آمد و باعث شد کارگران از ترس بیکار شدن ریسک پذیری خود را از دست بدهند و با تلاش تنها شغل خود را حفظ کنند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش دستمزد‌ها گفت: افزایش دستمزد‌ها باید بیش از نرخ تورم باشد. این افزایش باتوجه به نرخ تورم باید سال‌های سال ادامه داشته باشد تا کارگران بتوانند از نظر معیشتی به وضعیت خوبی دست پیدا کنند.

ربیعی به مشکلات پیش روی برخی از نیروهای کار اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی خبر‌ها حاکی از آن است که طیفی از کارگران امروز تنها با انعام زندگی خود را می‌چرخانند که باید به شدت از این نوع رفتار‌ها جلوگیری کرد مسائلی مانند دریافت انعام به‌جای دستمزد و کار با قرارداد سفید امضا باید هرچه زود‌تر از فضای کار و کارگر ایران خارج شوند.

عضو هیئت دولت به یکی از پروژه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: اعضای وزارتخانه پس از شش ماه تلاش شبانه‌روزی در خصوص امنیت شغلی یک بسته‌ای به نام بسته امنیت شغلی را ارائه خواهند داد.

شهیندخت مولاوردی» معاون رئیس جمهور نیز در این نشست گفت: با توجه به موانعی که در پیشروی دولت یازدهم بود این دولت در حوزه بازار کار عملکرد و سیاست مثبتی داشته است اما برای درمان این بیماری که یک روزه به وجود نیامده است باید همه قوای نظام با همدیگر همکاری داشته باشند.

معاون رئیس جمهور در تبیین اهمیت امنیت شغلی بیان کرد: امنیت شغلی یکی از موارد رضایتمندی از شغل است. نبود ترس از دست دادن شغل و اجازه ریسک‌پذیری برای یافتن شغل جدید و همچنین رضایتمندی اطرافیان ما از شغل خودشان می‌تواند فاکتورهای امنیت شغلی باشد.

وی ادامه داد: پرهیز از افراط و ایجاد انگیزه برای شاغلین می‌تواند به ایجاد نظام اقتصادی درون‌زا و برون‌گرا نقش مهمی را ایفا کند تا تولید داخلی در کنار ارتقاء کیفیت به صورت مثبتی عمل کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر عدالت جنسیتی در ایجاد اشتغال برای زنان خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی‌هایی برای تعادل جنسیتی در امور اشتغالی در نظر گرفته شده بود که برای تحقق این سیاست‌ها باید امنیت تولید و همچنین امنیت سرمایه‌گذاری به وجود آید و همه ارکان نظام با یک نگاه جامع این موضوع پیچیده را برطرف کنند.

مولاوردی در مورد اشتغال زنان ادامه داد:باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا زنان کارگر امنیت شغلی داشته باشند.

معاون رئیس رئیس جمهور با اشاره به قوانین حمایتی از کار زنان گفت: قوانینی برای حمایت از کار زنان پیش‌بینی شده است که بعد از بررسی و مطالعه در این حوزه به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است و اکنون ما در انتظار جواب این سازمان هستیم.

وی با تاکید بر اصلاح برخی قوانین در حوزه کار ادامه داد:همه موارد در حوزه زنان باید با همکاری تامین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجلس، دولت و همچنین دیگر نهادهای ذیربط انجام شود.

وی افزود:بازگشت زنان به محل کار پس از مرخصی‌های طولانی‌ یکی از اولویت‌های حقوق زنان در حوزه کار است که متاسفانه در چنین شرایطی با یک روابط استثمارگونه اخراج و عدم بکارگیری زنان متاهل و زنانی که قصد بارداری دارند صورت می‌گیرد.

معاون رییس جمهور تصریح کرد:با برطرف کردن خلآءهای موجود در حوزه کار زنان رو به ثبات و یکسان کردن جنسیتی حرکت خواهیم کرد که این موضوع هم باید با همکاری همه دستگاه‌های ذیربط و همه ارکان نظام به وجود بیاید.

معاون امور زنان رئیس جمهور خبر از رفع موانع اجرای قوانین مربوط به کاهش ساعت کار زنان شاغل و همچنین مرخصی ۹ماهه زایمان داد.

معاون امور زنان رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از طرف دیگر باید مشوق های کارفرمایی برای تحقق امنیت سرمایه گذاری در کنار امنیت شغلی در نظر گرفته شود تا بتوان به یک امنیت شغلی پایدار دست یافت.

ملاوردی در خصوص اجرای قانون کاهش ساعت کار زنان شاغل با شرایط خاص تصریح کرد: این قانون با اعمال سلیقه از سوی برخی دستگاه ها اجرا می شود در حالی که انتظار ما این است با یک وحدت رویه و به صورت منسجم در تمام دستگاه ها قابل اجرا باشد.

وی افزود: در همین زمینه با جمع آوری پیشنهادات برخی دستگاه ها، دستورالعملی جهت اجرای یکپارچه و منسجم قانون کاهش ساعت کار زنان شاغل با شرایط خاص تهیه و تدوین شده است.

ملاوردی همچنین ادامه داد: خلاء های اجرای قانون زنان شاغل دارای شرایط خاص با مشارکت سازمان امور استخدامی انجام شده و دستورالعمل آن در حال تدوین است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فیلم خطرناک و خونسردانه سرقت کابل های برق در خرمشهر / سارق جوان زمینگیر شد + عکس