درصد ابتلا به ایدز، آمار خیره کننده


درصد ابتلا به ایدز، آمار خیره کننده

عضو کمیته کشوری درمان ایدز در ایران می گوید که تعداد افرادی که از طریق رابطه جنسی حامل ویروس ایدز می شوند، رو به افزایش است.

موضوع فعلی کشور ایران در رابطه با ایدز ، انتقال از طریق رابطه جنسی محافظت نشده است، چون جامعه ایران یک جامعه جوان است و از سوی دیگر کشور ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار دارد و جوانان به خودی خود در معرض خطر قرار دارند.» داروهای روانگردان و یا حتی مصرف الکل به صورت کاذب میل جنسی را افزایش می‌دهند، و وقتی فرد اقدام به مصرف این مخدرها می‌کند، اراده و کنترلی که باید داشته باشد را از دست داده و در نتیجه در معرض روابط جنسی پرخطر قرار می‌گیرد و در پی آن، احتمال ابتلا بهHIV افزایش می‌یابد .
بیماری ایدز تنها یک معضل سلامتی نیست، بلکه معضل اجتماعی- اقتصادی است و دغدغه اصلی در رابطه با "ایدز” این است که این بیماری، جوانان را مورد تهدید قرار داده است.
عضو کمیته کشوری درمان ایدز در ایران می گوید که تعداد افرادی که از طریق رابطه جنسی حامل ویروس ایدز می شوند، رو به افزایش است.
محبوبه حاج عبدالباقی روز دوشنبه ۲ آذرماه (۲۳ نوامبر) در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفته است که بیش از یک سوم حاملان جدید ویروس ایدز در ایران از طریق رابطه جنسی حامل این ویروس شده اند.
او که رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی تهران نیز هست، با اشاره به آمار مراجعان به مراکز درمانی و مشاهدات خود می افزاید: "در میان این گروه از بیماران، زنان روسپی و افرادی که از طریق رابطه جنسی ارتزاق می کنند، زیاد نیستند و بیشتر این افراد را مردانی تشکیل می دهند که رابطه جنسی نامتعارف داشته اند و در مواردی همسران این افراد یا همسران معتادان تزریقی نیز جزء حاملان جدید ویروس هستند”.
بنا بر آخرین آمار وزارت بهداشت ایران که در آبان ماه منتشر شده است، تا تاریخ اول مهر ماه ۱۳۸۸ در ایران مجموعا ۲۰ هزار و ۱۳۰ نفر مبتلا به ویروس انتقال دهنده بیماری ایدز شناسایی شده اند که از این تعداد تاکنون ۲۰۹۷ نفر مبتلا به ایدز شده اند و ۳۴۰۹ نفر هم بر اثر این بیماری فوت کرده اند.
این آمار در حالی ارایه می شود که در سایر مناطق جهان، آلودگی از طریق رابطه جنسی نخستین عامل ابتلا به ویروس انتقال دهنده بیماری ایدز گزارش شده است؛ اما به نظر می رسد که مواجهه اخلاقی و ننگ حاصل از رسوایی ناشی از ابتلا به این بیماری منجر به آن می شود تا بسیاری از افراد از آزمایش تشخیصی داوطلبانه سر باز زنند و یا پس از تشخیص، راه اصلی دریافت ویروس را پنهان کنند.

آیا HIV از طریق رابطه جنسی دهانی منتقل میگردد؟
انتقال HIV در طی رابطه جنسی دهانی برای هر دو فرد فاعل و مفعول با احتمال کم (Small risk) وجود دارد.
احتمال انتقال از فرد مفعول HIV مثبت به فاعل سالم در صورتی امکانپذیر است که فاعل در تماس با ترشحات جنسی (مایع منی یا ترشحات واژن) یا خون (خون عادت ماهانه یا زخمی در ناحیه تناسلی یا مقعدی) مفعول به بریدگی-زخم یا جراحت یا منطقه ملتهبی در دهان یا گلوی فرد فاعل برسد.
پوشش دهان و گلو در برابر عفونتهای ویروسی (همانند HIV) بسیار مقاوم است و اگر فرد سالم باشد امکان انتقال محتمل نیست.
بعلاوه امکان انتقال از مفعول HIV مثبت به فاعل سالم، در طی رابطه جنسی دهانی، خیلی کم است دلیل آن هم این است که میزان HIV موجود در بزاق دهان بسیار بسیار کم است و به اندازه ای نیست که منجر به آلودگی فرد مقابل گردد. تنها خطر در این حالت ممکن است بخاطر وجود زخم خونریزی دهنده یا لثه خونریزی دهنده در فرد HIV مثبت باشد که خون را به مخاط دستگاه تناسلی یا مقعدی و یا زخم و جراحتی که ممکن است فرد سالم مقابل داشته باشد، منتقل کند (هپاتیت C هم از این طریق منتقل میگردد)
ریسک انتقال HIV از فرد آلوده از طریق رابطه جنسی دهانی بسیار کمتر از ریسک آن در طی Anal یا Vaginal است
تعیین دقیق میزان ریسک انتقال HIV در نتیجه رابطه جنسی دهانی بسیار مشکل است چراکه اکثر افرادی که رابطه جنسی دارند تنها منحصر به رابطه جنسی دهانی نمی شود و فرمهای دیگر رابطه جنسی (آنال یا واژینال) را هم شامل می شود بنابراین تعیین اینکه انتقال HIV از طریق رابطه جنسی دهانی بوده یا فرمهای دیگر رابطه جنسی، بسیار مشکل است.
نهایتا اینکه عوامل متعددی ریسک انتقال HIV از طریق رابطه جنسی دهانی را افزایش میدهند منجمله زخمها و جراحات دهانی- خونریزی لثه-زخمهای تناسلی- سوراخ کردن دهان (oral piercing) و حضور همزمان دیگر بیماریهای جنسی.

خطر انتقال ویروس در تماس دهانی با پنیس ( آلت تناسلی مردانه)
خطر بالقوه:
در تماس دهانی با آلت مردانه به شکل "نظری” خطر انتقال برای شریکی که تماس دهانی را انجام می دهد (کسی که آلت را با دهان خود تحریک می کند) وجود دارد. بدلیل اینکه آلودگی از طریق ترشحات پیش ازمنی و منی به دهان راه پیدا می کند.
برای شخصی که آلت وی بوسیله دهان شریک جنسی اش تحریک می شود نیز، از نظر "نظری” خطر انتقال آلودگی وجود دارد به دلیل آن که آلودگی مستقیماً از ترشحات دهان بوسیله خراش، بریدگی روی پنیس و همچنین از طریق منی با خون تماس پیدا می کند.
خطر مستند:
البته میزان خطر به مراتب بسیار کمتر از خطر تماس جنسی مقعدی و واژینال است.
"ضمناً ویروس اچ. آی. وی. می تواند به شخص دریافت کننده انتقال پیدا کند حتی در مواقعی که انزال صورت نگرفته و مایع منی خارج نشده باشد.”

خطر انتقال ویروس در تماس دهانی با واژن (عضو جنسی زنانه)
خطر بالقوه:
در تماس دهانی با عضو جنسی زنانه به شکل "نظری” خطر انتقال برای شریکی که تماس دهانی را انجام می دهد (کسی که واژن را با دهان خود تحریک می کند) وجود دارد. بدلیل اینکه مایعات مهبلی آلوده و خون واژن آلوده می تواند به داخل دهان راه پیدا می کند. (این مسئله محدود به خون دوران قاعدگی نمی شود.)
برای خانمی که عضو جنسی وی بوسیله دهان شریک جنسی اش تحریک می شود نیز، از نظر "نظری” خطر انتقال آلودگی وجود دارد، اگر ویروس و یا خون آلوده ازمایعات دهان و به واژن و زخم های مهبلی و یا دیواره واژن تماس پیدا کند.
خطر مستند:
میزان خطر انتقال اچ. آی. وی. در این مورد نیز به مراتب بسیار کمتر از خطر انتقال ویروس از طریق تماس جنسی مقعدی و واژینال است. در هر صورت در چندین مورد گزارش شده از انتقال ویروس ازطریق دهان، بیشتر تماس دهانی با واژینال گزارش شده است.

خطر انتقال ویروس در تماس دهانی با مقعد
خطر بالقوه:
در تحریک دهانی مقعد نیز به شکل "نظری” خطر انتقال برای شریکی که تماس دهانی را انجام می دهد (کسی که مقعد را با دهان خود تحریک می کند) وجود دارد. بدلیل اینکه این عضو در معرض خون آلوده قرار دارد که از ضایعات، ترشحات و خونی که بر اثر برش، زخم و یا خراش در اطراف مقعد پدید می آید به داخل دهان راه پیدا می کند.
برای شریک جنسی که مقعد وی بوسیله دهان دیگری تحریک می شود نیز، از نظر "نظری” خطر انتقال آلودگی وجود دارد، اگر ویروس و یا خون آلوده ازمایعات دهان و با مقعد تماس پیدا کند.
خطر مستند:
مواردی مستدل ومستند از انتقال بوسیله تماس دهانی با مقعد ثبت شده است.
کاستن خطر انتقال HIV در تماس دهانی
پزشکان مواردی را گزارش کرده اند که HIV از طریق تماس دهانی انتقال یافته است.
خطر آلودگی به HIV از طریق تماس دهانی را می توان با استفاده از کاندوم های لاتکس کاهش داد.
به یاد داشته باشیم :
از هر ده بیمار آلوده به ایدز در دنیا، هشت نفرشان از طریق تماس جنسی آلوده شده اند.
بیش از نود درصد موارد ابتلاء به بیماری ایدز مربوط به کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است.
پیش بینی شده است که در سال آینده، ایدز به اولین علت مرگ و میر بشریت تبدیل شود.

در مدت یک رابطه جنسی بدون کاندوم :
– یک مرد آلوده به ویروس می تونه بیماری را به یک زن منتقل کنه.
– یک زن آلوده به ویروس می تونه بیماری را به یک مرد منتقل کنه.
– یک مرد آلوده به ویروس می تونه بیماری را به یک مرد منتقل کنه.
– یک زن آلوده به ویروس می تونه بیماری را به یک زن منتقل کنه.

نکات مهم :
در هر زمان و هر نوع رابطه جنسی اعم از واژینال (مهبلی) ـ مقعدی و یا دهانی از کاندوم استفاده کنید.
مطمئن شوید که برچسب بسته کاندوم محافظت در برابر HIV و جنس لاتکس را ذکر کرده است.
دستورات را بخوانید و اطمینان حاصل کنید که روش صحیح قرار دادن و در آوردن آنرا می دانید. از کاندومی که باز و یا سوراخ شده استفاده نکنید.
فراموش نکنید که همیشه از مارک های استاندارد استفاده کنید
در روی بسته کاندوم تاریخ انقضاء را جستجو کنید. از مصرف کاندوم تاریخ گذشته بپرهیزید. از کاندومی که چسبنده، نازک، شکننده و یا رنگ پریده و یا کاندومی که سوراخ بسیار کوچکی نیز دارد،استفاده نکنید.
از لغزنده سازهای روغنی شکل نظیر وازلین ، کرم سرد، روغن بچه بر روی کاندوم استفاده نکنید ،زیرا سبب پاره شدن کاندوم می شود و تنها می توانید از لغزنده ساز های با پایه ی آب استفاده کنید.
روش نگهداری کاندوم بسیار حائز اهمیت می باشد و همواره باید جای مناسبی که حتی الامکان تحت فشار نباشد را برای آن در نظر بگیرید.
از قرار دادن کاندوم در کیف جیبی که دائما تحت فشار می باشد خودداری کنید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تصاویر جنجالی ترانه علیدوستی روی تخت بیمارستان پس از انتشار خبر بیماری + عکس