درباره قرص زیپمت چه می دانید؟ 


آیا پزشک به تازگی برای کنترل قند خون شما، زیپمت تجویز کرده است؟حال سوال این است، قرص زیپمِت چیست؟ برای چه بیماری هایی تجویز می شود؟ بهترین زمان مصرف قرص زیپمت در چه شرایطی است؟ عوارض جانبی «زیپمِت» چیست؟ نبض ما– زیپمت حاوی زیپمِت حاوی دو دارو سیتاگلیپین و متفورمین است. ترکیب دارویى سیتاگلیپتین و متفورمین با نام تجاری”زیپمِت”، به...

آیا پزشک به تازگی برای کنترل قند خون شما، زیپمت تجویز کرده است؟حال سوال این است، قرص زیپمِت چیست؟ برای چه بیماری هایی تجویز می شود؟ بهترین زمان مصرف قرص زیپمت در چه شرایطی است؟ عوارض جانبی «زیپمِت» چیست؟

نبض ما– زیپمت حاوی زیپمِت حاوی دو دارو سیتاگلیپین و متفورمین است. ترکیب دارویى سیتاگلیپتین و متفورمین با نام تجاری”زیپمِت”، به همراه برنامه تغذیه‌ اى و ورزشی مناسب برای کنترل قند خون بالا در مبتلایان به دیابت نوع دوم استفاده می‌شود.

کنترل قند خون به پیشگیری از آسیب کلیه‌ها، نابینایی، مشکلات عصبی، از دست دادن اعضا و مشکلات عملکرد جنسی کمک می‌کند. کنترل صحیح دیابت می‌تواند ریسک حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی را هم کاهش بدهد.

زیپمِت حاوی دو دارو است: سیتاگلیپین و متفورمین.

سیتاگلیپین با افزایش سطح هورمون‌های طبیعی به نام اینکرتین‌ها وارد عمل می‌شود. اینکرتین‌ها با افزایش ترشح انسولین، مخصوصا بعد از غذا، به کنترل قند خون کمک می‌کنند. این هورمون‌ها همچنین از مقدار قندی که کبد می‌سازد نیز می‌کاهند. متفورمین هم با کمک به بازیابی واکنش مناسب بدن نسبت به انسولینی که به طور طبیعی ترشح می‌کنید وارد عمل می‌شود. متفورمین از میزان قندی که کبدتان می‌سازد و معده و روده‌های‌تان جذب می‌کنند نیز می‌کاهد.

چطور از قرص سیتاگلیپین – متفورمین استفاده کنیم؟

قبل از شروع استفاده از سیتاگلیپین- متفورمین، دستورالعمل و بروشور مربوط به بیمار را بخوانید و هر بار که تجدید نسخه می‌شود، مجددا دستورالعمل را چک کنید. اگر هر گونه سوالی دارید، از پزشک‌تان و یا دکتر داروساز بپرسید. دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید، که معمولا روزی یک بار همراه با غذاست، و ترجیحا عصرها. قرص‌های طولانی اثر را نجوید یا خرد نکنید، چون این کار می‌تواند باعث آزاد شدن تمام دارو به یکباره بشود و در نتیجه احتمال بروز عوارض جانبی آن بیشتر خواهد شد. همچنین قرص‌ها را تقسیم نکنید مگر اینکه خط شکستن داشته باشند و پزشک یا داروساز‌تان دستور چنین کاری را به شما داده باشد. تمام قرص یا قرص بخش شده را بدون اینکه خرد کنید یا بجوید، با آب فراوان قورت دهید.

درباره قرص زیپمت چه می دانید؟ 

دوز زیپمت بستگی به وضعیت بیماری شما، واکنش به دارو و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید دارد. حتماً پزشک‌تان را در جریان تمام داروهایی که مصرف می‌کنید بگذارید (شامل داروهای تجویزی، غیر تجویزی و داروهای گیاهی). برای کاهش احتمال عوارض جانبی (مانند ناراحتی معده)، ممکن است پزشک‌تان دستور بدهد که دارو را با دوز پایین شروع کنید و تدریجاً دوز را افزایش بدهید. به دستورات پزشک‌تان با دقت عمل کنید. دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بهترین اثرگذاری را داشته باشد. برای اینکه زیپمت را فراموش نکنید، هر روز سر ساعت مشخصی آن را بخورید. برنامه‌ی دارویی، غذایی و ورزشی‌تان را طبق توصیه‌ی پزشک، با دقت دنبال کنید. اگر بیماری‌تان بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد ( سطح قند خون‌تان بسیار بالا یا بسیار پایین بود )، به پزشک‌تان اطلاع دهید.

نحوه مصرف زیپمت

همیشه زیپمت را دقیقا مطابق توصیه پزشک تان مصرف کنید. اگر مطمئن نیستید با پزشک یا داروسازتان هماهنگ کنید. قرص زیپمت را روزی دوبار به صورت خوراکی، همراه با وعده غذایی برای پایین آوردن احتمال ناراحتی معده میل نمایید. ممکن است پزشک برای کنترل قند خون تان، دوز داروی تان را افزایش دهد. در طول درمان با زیپمت از رژیم غذایی که پزشک به شما توصیه کرده باید استفاده کنید و مراقب باشید که کربوهیدرات را به میزان کافی در طول روز دریافت کنید. مصرف زیپمت احتمالا به تنهایی باعث کاهش غیر عادی قند خون نمی شود (هیپوگلیسمی). اما وقتی زیپمت همراه با دارو های سولفونیل اوره یا انسولین استفاده شود، ممکن است باعث کاهش قند خون شود و پزشک تان بر این اساس دوز داروی سولفونیل اوره یا انسولین را کم کند.

درباره قرص زیپمت چه می دانید؟ 

گاهی ممکن است لازم باشد، برای مدت کوتاهی مصرف زیپمت ( ترکیب دارویى سیتاگلیپتین و متفورمین ) را قطع کنید. لازم است از پزشک تان تایید بگیرید:

بدن دچار شرایطی شده است که با کم آبی بدن (از دست رفتن زیاد مایعات بدن) روبرو است، مانند بیماری همراه با استفراغ شدید، اسهال، تب شدید یا اگر مایعات کمتر از میزان طبیعی می نوشید. قرار است عمل جراحی انجام دهید. اگر قصد اسکن تیروئید یا اسکن استخوان دارید و یا هر گونه تزریق ماده حاجب یا عامل کنتراست برای استفاده از اشعه ایکس را دارید.

قیمت قرص زیپمت

قرص زیپمت ZIPMET 50/1000 ، با قیمت ۵۰۰۰۰ هزار تومان در داروخانه ها عرضه می شود.

نبض ما– مترجم:هدی بانکی

منبع:

www.webmd.com

این مطلب توسط دکتر زهرا کلاهدوز داروساز تایید شده است.

درباره قرص زیپمت چه می دانید؟
5 (100%) 1 رای

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بیوگرافی نسرین جواد زاده زیباترین بازیگر ایرانی / در جذابیت تک است + عکس شوهرش