رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون


به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان؛ مبتلایان به سندروم داون ، چهره‌شان متفاوت اما پر مهر و معصوم است . با کوچک‌ترین توجهی ، لبخند به لب‌شان می‌نشیند و با کوچک‌ترین اخم و ناملایمتی ، قلب‌شان می‌شکند و چهره‌شان در هم می‌رود . طول پای مبتلایان به سندرم داون کوتاه‌تر از افراد طبیعی و قدشان نیز کوتاه‌تر است در صورتی که وزن بیشتری از افراد...

به گزارش پایگاه خبری ورزش بانوان؛ مبتلایان به سندروم داون ، چهره‌شان متفاوت اما پر مهر و معصوم است . با کوچک‌ترین توجهی ، لبخند به لب‌شان می‌نشیند و با کوچک‌ترین اخم و ناملایمتی ، قلب‌شان می‌شکند و چهره‌شان در هم می‌رود .

طول پای مبتلایان به سندرم داون کوتاه‌تر از افراد طبیعی و قدشان نیز کوتاه‌تر است در صورتی که وزن بیشتری از افراد طبیعی دارند؛ پس نیاز به ورزش در بین این افراد بیشتر از سایرین نباشد کمتر هم نیست!

همانطور که کارشناسان می‌گویند قرار دادن کسانی که مبتلا به سندروم داون هستند در گروه‌های کوچک تمرین و بازی و مشارکت فعال آنان در موقعیت‌ها و فضاهای حرکتی متناسب برایشان بسیار مفید است .

در ایران موسسه‌ای با عنوان فرشتگان دیوار ۴۷ در راستای حمایت از بچه‌های ۴۷ کوروموزومی ایجاد شده که طراح و بنیان‌گذار آن آزاده عباس زاده ، رئیس بنیاد کشوری سندروم داون است . موسسه‌ای که امکان ورزش کردن دختران و پسران سندروم داون را فراهم کرده .

در همین راستا با آرزو نصیری روابط عمومی موسسه فرشتگان دیوار ۴۷ به گفتگو نشستیم که ماحصل آن پیش روی شماست:

داستان تاسیس موسسه فرشتگان دیوار ۴۷

دکتر آزاده عباس زاده موسس این انجمن است . داستان تاسیس این موسسه از زبان خود ایشان بسیار جالب است.

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

یکی از روزهایی که بسیار ناراحت و دل شکسته بوده اتفاقی با یکی از افراد مبتلا به این بیماری برخورد کرده و با این توجیه که او چیزی متوجه نمی‌شود سیر تا پیاز جریان را برای او تعریف کرده تا سبک شود و درددلی هم کرده باشد. اما جواب جالبی از این دختر مبتلا به سندروم داون شنیده “واقعا برای مسئله به این کوچکی ناراحتی؟ این که اصلا مهم نیست!” از همین جا جرقه تاسیس این موسسه در ذهن دکتر ایجاد شد و بعد از گذشت ۱۰ سال همچنان پابرجاست .

هوش و ذکاوت مبتلایان به سندروم داون

افراد مبتلا به سندروم داون مثل مردم عادی هستند فقط با توانایی کمتر از ما . در کلاس‌های ورزشی فوتبال و اسکواش در کنار کلاس‌های زبان انگلیسی ، نقاشی ، تئاتر و بازیگری شرکت می‌کنند . جالب است بدانید استعداد فوق العاده‌ای هم در یادگیری دارند . در گذشته به این بچه‌ها عقب مانده یا منگول می‌گفتند اما خوشبختانه امروزه با شناختی که از توانایی آنها بدست آمده این القاب منفی منسوخ شده است . مسئولیت‌های بزرگی از عهده این بچه‌ها برمی‌آید . اگر در زمین فوتبال بدون در نظر گرفتن چهره‌شان به نحوه بازی آنها توجه کنید فرقی با دیگر هم سن و سالان خود ندارند .

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

اگر فردی قرار باشد برای دیدار با بچه‌های سندروم داون به موسسه بیاید ، اول اسمش را از ما می‌پرسند بعد نامش را آنلاین در گوگل جستجو می‌کنند . بعد از اینکه او را شناختند و متوجه شدند که فرد مطرحی است ، سعی می‌کنند تا با او عکس یادگاری بگیرند . حتی یکی از آنها در کلاس زبان انگلیسی می‌گفت “می‌خواهم زبان یاد بگیرم تا با مسی خارجی صحبت کنم”.

ورزش و افزایش طول عمر مبتلایان به سندروم داون

اکثر بچه‌های سندروم داون مبتلا به دیابت هستند و اغلب اضافه وزن دارند . کم کم دیدیم که این بچه‌ها چون در جامعه با نگاه‌های منفی زیادی روبرو می‌شوند و کنار گذاشته شده‌اند به سمت منزوی شدن می‌روند . حتی مدارسی برای آموزش این بچه‌ها وجود ندارد با اینکه قابلیت یادگیری در همه آنها وجود دارد . موارد زیادی هم دیده می‌شود که یک فرد ۲۰ ساله مبتلا به سندروم داون تازه در مرحله ابتدایی سواد آموزی است . به همین خاطر از سه سال پیش قرار شد تا حداقل از لحاظ بدنی با وجود افسردگی شدیدی که دارند ، شرایطی برای ورزش کردن آنها فراهم شود . میانگین عمر آنها ۳۰ تا ۴۰ سال است و با ورزش کردن می‌توانند بیشتر از این مقدار عمر کنند . تیم‌های اسکواش و فوتبال دختران سندروم داون در ایران اولین تیم‌های جهانی مختص این افراد هستند .

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

از طرفی این بچه‌ها عاشق ورزش هستند . اگر روزی قرار بر تعطیلی و برگزار نشدن کلاس‌های ورزشی‌شان باشد فوق العاده ناراحت می‌شوند . دختران تمام هفته را به عشق کلاس فوتبال و اسکواش می‌گذرانند .

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

البته به دنبال راه اندازی کلاس شنا ، هندبال ، والیبال و بدمینتون هم برای این بچه ها هستیم اما باید مربی‌ای باشد که در قبال آموزش به اینها هزینه‌ای نخواهد . همچنین باید سالنی باشد که در یک ساعت مشخص رایگان در اختیار ما باشد . همانطور که گفتم بودجه این موسسه بسیار کم است . مربیان در حال حاضر هیچ هزینه‌ای برای آموزش به بچه‌های سندروم داون نمی‌گیرند .

بودجه این موسسه؟

موسس این مجموعه از همان اول هزینه‌ها را تقبل می‌کرد . اما در این ۱۰ سالی که این موسسه روی کار است کمک زیادی تا کنون از افراد خارج از مجموعه دریافت نکرده‌ایم . به همین خاطر به مشکل برخوردیم و به اسپانسر نیاز داریم . تنها کمکی که دریافت می‌کنیم از سمت خانواده‌های بچه‌ها و نهایتا ماهانه ۳۰ هزار تومان است که آنهم در برابر هزینه‌های جانبی و لباس و اجاره اینجا به چشم نمی‌آید . البته به نسبت کل خانواده‌ها همین مبلغ هم ناچیز است، به عنوان مثال در فصل پاییز از ۱۵۰ خانوار عضو موسسه، ۱۵ خانواده هم این مبلغ را به حساب موسسه واریز نکردند .

ستاره‌های ورزشی زیادی تا به حال به بچه‌ها سر زده‌اند اما علی کریمی تنها فرد ورزشی بود که حمایت مالی کرد و برای آنها لباس فوتبالی آورد . با این حال هنوز دختران ما لباس ورزشی ندارند و به علت فیزیک بدنی درشت‌تری که دارند هر لباسی مناسب آنها نیست .

حس و حال کار کردن در کنار مبتلایان به سندروم داون

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

من به شخصه از بودن کنار این بچه‌ها انرژی مثبت می‌گیرم . همیشه شاد و خندان هستند ناراحتت نمی‌کنند و دروغ هم نمی‌گویند ؛ اگر هم ناراحت‌شان کنید زود فراموش می‌کنند .

رنگ و بوی ورزش در میان دختران سندروم داون

نحوه پذیرش فرشتگان در موسسه

محدودیتی برای پذیرفتن سندروم داون در موسسه ما وجود ندارد . فقط به واسطه اینکه قرار است اینجا ورزش کنند لازم است که آزمایشات خاصی انجام دهند . ضمنا از سن ۷ یا ۸ سال به بالا پذیرای این بچه‌ها در موسسه خواهیم بود .

برای اطلاع از اخبار متنوع و لحظه‌ای انتشار یافته در شبانه روز با کانال ورزش بانوان در تلگرام به نشانی varzeshebanovan@ همراه شوید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه ورزش بانوان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


(تصاویر) نمایش موزیکال «شازده کوچولو»