طرز تهیه آش ماست به دو روش
طرز تهیه آش ماست به روش های مختلف در شهرها و استان های ایران انجام می شود. آش ماست تبریزی و آش ماست شیرازی از محبوبیت و مشهوریت بیشتری برخوردارند
طرز تهیه آش ماست به روش های مختلف در شهرها و استان های ایران انجام می شود. آش ماست تبریزی و آش ماست شیرازی از محبوبیت و مشهوریت بیشتری برخوردارند. پخت این دو روش تهیه ی آش ماست را حتما امتحان کنید.
طرز تهیه آش ماست در بین خیلی از استان ها متفاوت و رایج است. در این بین برای استفاده شما دو روش تهیه برای آش ماست به روش های مختلف تبریزی و شیرازی آماده شده است که امید آن است نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید. آش ماست یک غذای کاملا سبک و مقوی می باشد.
۱ – آش ماست تبریزی
مواد لازم آش ماست تبریزی
ماست : به مقدار لازم
برنج : ۱ پیمانه
سبزی آش : ۱ کیلوگرم
سیب زمینی متوسط : ۱ عدد
عدس : ۱ پیمانه
پیاز متوسط : ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
آب گوشت : ۴ لیوان
گوشت چرخ کرده : ۱۰۰ گرم
آرد ذرت : ۱ قاشق غذاخوری
بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه آش ماست آماده است. موقعی که میخواهید سرو کنید ماست را به آش اضافه کنید و نوش جان فرمایید.
مواد لازم آش ماست شیرازی
برنج : ۲۰۰ گرم
لپه : ۱۲۵ گرم
گوشت : ۱۲۵ گرم
سبزی ترخون و شوید ریز شده : ۱ پیمانه
ماست : نیم کیلوگرم
پیاز : ۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم
ماست را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به آش که از داغی افتاده و کمی سرد شده اضافه نمایید و در ظرف موردنظر سرو و نوش جان کنید.
طرز تهیه آش ماست در بین خیلی از استان ها متفاوت و رایج است. در این بین برای استفاده شما دو روش تهیه برای آش ماست به روش های مختلف تبریزی و شیرازی آماده شده است که امید آن است نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید. آش ماست یک غذای کاملا سبک و مقوی می باشد.
مواد لازم آش ماست تبریزی
ماست : به مقدار لازم
برنج : ۱ پیمانه
سبزی آش : ۱ کیلوگرم
سیب زمینی متوسط : ۱ عدد
عدس : ۱ پیمانه
پیاز متوسط : ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
آب گوشت : ۴ لیوان
گوشت چرخ کرده : ۱۰۰ گرم
آرد ذرت : ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت آش ماست تبریزی :
برنج را شسته و به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. عدس را شسته و در قابلمه در بسته، با آب جوش به مدت ۵ دقیقه بخیسانید.
در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته و پیازها را خلالی ریز کرده و درون قابلمه ریخته و مقداری تفت دهید تا سبک شوند، سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا طلایی شوند.
آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز بیافزایید و کمی تفت دهید.
دو لیوان آب گوشت را به عدس و پیاز اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.
زمانی که مواد آش جوشید در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت عدس ها نیم پز شوند.
سیب زمینی ها را نگینی خرد و در روغن سرخشان کنید.
گوشت چرخ کرده با یک عدد پیاز کوچک رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت کوفته ریزه درست کرده و در مقداری روغن سرخشان کنید.
وقتی عدس نیم پز شد، آب برنج را گرفته و به عدس اضافه کرده، و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.
در ظرفی پیاز را رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کرده و باقیمانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.
بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را اضافه و بعد از چند دقیقه کوفته ریزه ها را به آش بیافزایید.
۲– آش ماست شیرازی
برنج : ۲۰۰ گرم
لپه : ۱۲۵ گرم
گوشت : ۱۲۵ گرم
سبزی ترخون و شوید ریز شده : ۱ پیمانه
ماست : نیم کیلوگرم
پیاز : ۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم
دستور پخت آش ماست شیرازی
لپه و برنج را جداگانه از یک ساعت قبل در آب خیس کنید.
گوشت را همراه یک پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب بگذارید بپزد، سپس استخوان های آن را جدا کرده و خوب له کنید.
برنج را به همراه ۷ پیمانه آب با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و خوب له شود.
لپه ها را نیز جدا در قابلمه ای با آب بگذارید تا خوب پخته شوند.
سبزی را ریز ساطوری کرده و به برنج پخته و له شده اضافه کنید. و زمان دهید تا سبزی ها پخته شوند.
گوشت له شده و لپه پخته شده را به برنج و سبزی اضافه کرده، در قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم بگذارید آش غلظت یابد و جا بیفتد.
آش را هرچند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد تا وقتی خوب غلیظ و سفت شد حرارت را خاموش کرده و بگذارید آش کمی خنک شود.