هویج یک سبزی ریشه دار است که به علت وجود بتاکاروتن، رنگ آن نارنجی است. این گیاه دارای ویتامینهای آ و ب و ث، بتاکاروتن و مواد معدنی مختلف است که هم به صورت خام هم به صورت پخته مصرف می شود. هویج پخته بیشتر از هویج خام آنتی اکسیدان دارد.
مواد لازم:
هویج: ۱کیلوگرم
شکر: ۹۰۰گرم
آب: دو پیمانه
جوهر لیمو: نوک قاشق چایخوری
هل یا وانیل: به دلخواه
طرز تهیه:
هویجها را رنده یا خلالی کرده یا بهصورت گرد با اسکوپ ریز در بیاورید.
شکر و آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا قوام بیاید. بعد هویجها را داخلش بریزید و منتظر باشید تا جوش بیاید.در قابلمه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد. حدود ۲تا ۳ ساعت طول میکشد تا مربایی شفاف و غلیظ وعالی داشته باشید. در آخر به آن پودر هل تازه ساییده شده یا وانیل اضافه کنید.
۵ دقیقه مانده به پایان پخت هم جوهر لیمو را با کمی آب سرد مخلوط کرده و به مربا اضافه کنید و بعد از ۵ تا ۱۰دقیقه از روی حرارت بردارید.
برای تزئین میتوانید از خلال پسته استفاده کنید.