جیرفت دارای تمدنی کهن و بزرگ است


جیرفت دارای تمدنی کهن و بزرگ است

بر اساس لوح های یافت شده از کاووش های باستان شناسی تخت جمشید، ایالت کرمانیا در دوره هخامنشی بسیار پر رونق بوده و جیرفت مرکز حکومت شاهزاده هخامنشی به نام کارکیش بوده است

جیرفت دارای تمدنی کهن و بزرگ است
به گزارش فانوس، کوهستانی رئیس دانشگاه جیرفت گفت: دانشگاه جیرفت در راستای اهداف راهبردی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری ارتقای همکاری های بین المللی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان این مطلب که توجه به علوم انسانی یکی از محوری ترین برنامه های وزرات علوم و دانشگاه جیرفت است افزود: دانشگاه جیرفت با نگاه آمایشی به واسطه وجود ظرفیت عظیم باستانی حوزه تمدنی هلیل رود حرکت خوبی را در مسیر شناخت هر چه بیشتر تاریخ و تمدن این منطقه برداشته است و کاوش های باستان شناسی این دانشگاه در حوزه تمدن هلیل رود با امضای تفاهمنامه و قرارداد همکاری علمی و پژوهشی با دانشگاه های معتبر بین المللی از سال 1396 آغاز شده است و بی وقفه ادامه دارد.

کوهستانی تصریح کرد: در راستای فعالیت های دانشگاه در این حوزه در سال جاری گام های اجرایی جهت انجام پروژه های مشترک با دانشگاه هاروارد،پادوای ایتالیا، ورشو لهستان، دکن کالج پونا، فودان چین و... برداشته شده است.

رئیس دانشگاه جیرفت اظهار کرد: دانشگاه جیرفت در راستای ارتقای جایگاه باستانی حوزه تمدنی جیرفت از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند و این دانشگاه با تمام ظرفیت در این راستا گام برمی دارد و از ظرفیت های داخلی و خارجی نیز بهره خواهد برد.

همچنین پروفسور وو شین در نشست با رئیس و اعضای هیئت علمی دانشگاه جیرفت گفت: در دوران امپراطوری هخامنشی در ایران، ایالت فارس مرکز این حکومت و پس از آن کرمانیا مهمترین ایالت ایران بوده و از پر تردد ترین مناطق به شمار می رفته است این مهم باعث شده که تجار زیادی از کشور های مختلف به این منطقه سفر کنند.

وی تصریح کرد: ایالت کرمانیا که مرکز حکومتی آن در جیرفت بوده است نقش اصلی را در مدیریت سیاسی جنوب شرق ایران، بزرگ آن زمان به عهده داشته است ودر زمینه باستانشناسی کشور ایران به ویژه جیرفت، پتانسیل های بی نظیری دارند.

این محقق سابق دانشگاه نیویورک به عنوان یکی از برجسته ترین صاحب نظران دوره هخامنشی تصریح کرد: بر اساس لوح های یافت شده از کاووش های باستان شناسی تخت جمشید، ایالت کرمانیا در دوره هخامنشی بسیار پر رونق بوده و جیرفت مرکز حکومت شاهزاده هخامنشی به نام کارکیش بوده است.

وی افزود: در صدد اجرای پروژه کاوش در جیرفت هستیم و امیدواریم بتوانیم که دوره تاریخی هخامنشی را در جیرفت معرفی کنیم و این می تواند بار دیگر جیرفت را به دنیا معرفی کند.

پروفسور وو شین استاد باستان شناسی و تاریخ دانشگاه فودان شانگهای چین به دعوت مدیرگروه باستان شناسی دانشگاه جیرفت برای بازدید از پتانسیل های باستان شناسی جیرفت به این شهرستان سفر کرد.

دانشگاه فودان در بین چهار هزار دانشگاه کشور چین رتبه سوم را دارد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید