اگر میخواهید سالم بمانید از خواص چای سیاه بهره مند شوید و روزتان را با یک فنجان چای سیاه شروع کنید. این نوشیدنی که حدود ۴۰۰۰ سال پیش در چین کشف شد، امروزه پرطرفدارترین نوشیدنی است. چای سیاه خواص بیپایانی دارد. این نوشیدنی دارای آنتیاکسیدان و مواد مغذی گیاهی دیگر است که میتواند به زدودن سموم و درمان جسم کمک کند. از این گذشته در مقایسه با قهوه میزان کافئین کمتری دارد.
در این مقاله ما ۳۱ خواص چای سیاه را برای پوست، مو، و سلامتی عنوان کردهایم که قطعا شما را تشویق میکند آن را به بخشی از برنامهی روزانهتان تبدیل کنید. قبل از اینکه فواید این نوشیدنی را فاش کنیم، بیایید چند واقعیت جالب را دربارهی چای سیاه بدانیم.
چای سیاه چیست؟
چای سیاه با اکسید کردن برگ گیاهی به نام کاملیا سیننسیس تهیه میشود. میتوان علت نامگذاری ˈچای سیاهˈ را به رنگ این چای نسبت داد. با این حال از نظر فنی رنگ آن کهربایی تیره یا نارنجی است. برای همین چینیها به آن چای قرمز میگویند. روش تهیهی چای سیاه آن را از انواع دیگر چایها، از قبیل چای سبز و چای اولونگ متمایز میکند.
برگهای چای پس از چیده شدن خشک میشود تا رطوبت از آن خارج شود. وقتی حداکثر میزان رطوبت برگها از بین رفت، یا بهطور دستی یا با کمک دستگاه، از طریق قرار گرفتن در معرض حرارت بالا خرد میشود. وقتی برگها کاملا اکسید شد، بر اساس اندازهشان ذخیرهسازی میشود. محتوای کافئین در هرگونه چای اغلب سبب نگرانی میشود. کافئین موجود در یک فنجان چای سیاه نصف کافئین موجود در یک فنجان قهوه است.
مطلب مرتبط: خواص چای سفید: ۲۵ خاصیت شگفت انگیز چای سفید
ریشهی چای سیاه
منشأ چای سیاه در ۱۵۹۰ در اواخر سلسلهی مینگ و اوایل سلسلهی چینگ در چین است. قبل از آن چینیها فقط چای سبز یا چای اولونگ مینوشیدند. افسانهها حاکی از آن است که مردان نظامی هنگام عبور از استان فوجیان در یک کارخانهی چای پناه گرفتند، که باعث شد تولید چای سبز یا چای اولونگ متوقف شود. برگهای چای در معرض آفتاب خشک و اکسید شد. وقتی نظامیان محل را ترک کردند، کارخانه تولید چای را دوباره آغاز کرد، ولی رنگ چای قرمز یا سیاه بود و طعم و بوی انرژیبخشتری داشت. در این زمان مردان نظامی به خاطر سرعت بخشیدن به فرآیند اکسیدسازی تصمیم گرفتند برگ چای را روی چوب کاج دود بدهند.
این خاستگاه نخستین چای سیاه بود که با نام Lapsang Souchong شناخته میشد. Lapsang به معنی کوههای بلند و Souchong به معنی برگهای کوچک درخت چای بود. اما تاجران انگلیسی و هلندی برای نخستین بار اصطلاح ”چای سیاه“ را ابداع کردند. در ۱۶۱۰ هلندیها چای سیاه را به اروپا آوردند و در ۱۶۵۸ وارد انگلستان شد. با افزایش محبوبیت چای سیاه، انگلیسیها تصمیم گرفتند آن را در دارجیلینگ و آسام در هند پرورش دهند. اکنون انواع چای سیاه در چین و هند پرورش داده میشود، اما در هند چای سیاه از گیاه کاملیا اسامیکا پرورش داده میشود. جالب است بدانید چای سیاه در چین به علت رنگ قرمزی که دارد با نام چای قرمز شناخته میشود.
انواع چای سیاه چیست؟
میتوان انواع مختلف چای مثل چای سبز، چای زرد، چای سفید، و چای اولونگ را از همان گیاه چای سیاه بهدست آورد. تنها تفاوت آنها در فرآیند تولید است. با این حال هرچند انواع چای سیاه از کاملیا سیننسیس در چین تولید میشود، اما چای سیاه در هند از گونهی دیگری گیاه چای به نام کاملیا اسامیکا تولید میشود. چای سیاهی که از این گیاه تولید میشود طعم قویتری دارد و برگهای آن در مقایسه با چای کاملیا سیننسیس بزرگتر است. در ادامه فهرستی از انواع مختلف چای سیاه آمدهاست که حتما باید امتحان کنید.
مطلب مرتبط: ۵ دلیل که باید چای سبز بنوشید
فهرست انواع چای سیاه بر اساس منطقهی تولید
این فهرستی از انواع چای سیاه بر اساس محل تولید آن است.
– لاپسنگ سوچونگ
– فوجیان مینهانگ
– آنهویی کیمون
– یوننان دایانونگ
– چای سیاه دارجیلینگ
– چای سیاه آسام
– چای سیاه سیلان
– چای سیاه نیلگیری
– چای سیاه کنیایی
فهرست ترکیبات رایج چای سیاه
ترکیبات– چای سیاه ارل گری
– صبحانه انگلیسی
– صبحانه ایرلندی
– چای ماسالا
– چای بعد از ظهر
– چای سیاه گل رز
– کاروان روسیه
مطلب مرتبط: ۸ دلیل که چای سبز به جای قهوه بنوشید
ارزش غذایی چای سیاه
چای سیاه در اصل سرشار از آنتیاکسیدانی به نام پلی فنل است و حداقل میزان سدیم، پروتئین، و کربوهیدرات را دارد. در ادامه جدول مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم چای سیاه آمدهاست.
کالری | ۱ |
تئوفلاوین-۳-گالات (آنتیاکسیدان چای سیاه) | ۰. ۰۶- ۴. ۹۶ |
چربی کل | ۰ |
اسیدهای چرب اشباع | ۰ |
اسیدهای چرب تک سیرنشده | ۰ |
اسیدهای چرب غیراشباع | ۰ |
اسیدهای چرب امگا۳ | ۳ میلیگرم |
اسیدهای چرب امگا۶ | ۱ میلیگرم |
چربی ترانس | ۰ |
کلسترول | ۰ |
ویتامین A | ۰ |
ویتامین C | ۰ |
سدیم | ۵ میلیگرم |
پتاسیم | ۳۷ میلیگرم |
فلوراید | ۳۷۳ میکرو گرم |
فیبر خوراکی | ۰ |
کربوهیدرات کل | ۰ |
قند | ۰ |
پروتئین | ۰ |
کلسیم | ۰ |
خواص چای سیاه برای سلامتی
فواید چای سیاه برای سلامتی شامل تاثیر مفید بر تقویت سلامت قلب، اسهال، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و آسم است. همچنین توجه داشتهباشید برای بهرهمندی از این فواید باید آن را بدون هرگونه افزودنی مانند شیر یا قند مصرف کنید.
مطلب مرتبط: ۲۶ خاصیت چای بابونه که شگفتزدهتان میکند
۱. بهبود سلامت قلب
قلب یکی از حیاتیترین اندامها است. این اندام با پمپاژ خون اکسیژندار به سایر اندامها و سلولها به از بین بردن کربن دی اکسید از اندامها و سلولها کمک میکند. بنابراین برای اجتناب از مشکلات سلامتی، قلب باید سالم بماند. مشاهده شدهاست که خواص چای سیاه بهویژه به علت فلاونهای موجود در آن سلامت قلب را بهبود میبخشد. دانشمندان تایید کردهاند نوشیدن روزانه ۳ فنجان چای یا بیشتر میتواند خطر بیماری عروق کرونر را کاهش دهد. از این گذشته چای سیاه با کاهش انفارکتوس میوکارد، ایسکمی، و مرگ در اثر مشکلات عروقی در ارتباط است. این از خواص چای سیاه است که واقعا منحصر به فرد است.
۲. کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان
سرطان یک بیماری مرگبار است که جان میلیونها نفر را تهدید میکند. برای کاهش خطر سرطان، بهویژه سرطان تخمدان نوشیدن چای سیاه را آغاز کنید. تئوفلاوینهای موجود در چای سیاه مانند کاتچین موجود در چای سبز میتواند مانع از تولید سلولهای سرطانی تخمدان شود. طی پژوهشی که در موسسهی سرطان رزول پارک در امریکا انجام شد، در بیمارانی که روزانه بیش از ۲ فنجان چای مینوشیدند کاهش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان تخمدان مشاهده شد.
خواص چای سیاه ۳: کاهش خطر ابتلا به دیابت
بیش از ۲۹ میلیون نفر در امریکا به دیابت مبتلا هستند و حدود ۳۰ درصد افرادی که در مرحلهی پیش دیابت هستند در عرض ۵ سال مستعد ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. این اختلال جدی سوخت و ساز باید در مراحل اولیه درمان شود یا حتی بهتر است در صورت امکان از آن پیشگیری شود. دانشمندان پی بردهاند نوشیدن چای میتواند برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم مفید باشد، چون کاتچین و تئوفلاوین موجود در چای سیاه کمک میکند حساسیت بدن به انسولین بیشتر شود و میتواند از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند.
۴. تقویت ایمنی بدن
چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدان است که برای از بین بدن رادیکالهای آزاد اکسیژن مفید است. رادیکالهای اکسیژن تمایل دارند DNA را تغییر دهند و مانع از عملکرد طبیعی سلول شوند. این میتواند به التهاب و فعال شدن مسیرهای التهابی منجر شود، که در نهایت میتواند بدن را در حالت استرس قرار دهد. چای سیاه کمک میکند رادیکالهای اکسیژن در بدن از بین برود و به این طریق به بازیابی سلولها و عملکرد طبیعی بدن کمک میکند و ایمنی را بالا میبرد.
مطلب مرتبط: ۴ نوع چای مناسب برای ۴ گروه خونی مختلف
خواص چای سیاه ۵: بهبود سلامت استخوان
با بالا رفتن سن مقاومت استخوانهای شما کاهش مییابد. با این حال دانشمندان مشاهده کردهاند کسانی که چای سیاه مینوشند میتوانند تراکم استخوانهایشان را بهطور چشمگیری دوباره بازیابی کنند، چون چای سیاه میتواند خطر شکستگی را، که به علت پوکی استخوان شایعترین اتفاق در افراد مسن است، کاهش دهد. از این رو اگر ۳۰ ساله هستید، چای سیاه را به بخشی از رژیم غذاییتان تبدیل کنید تا از کاهش تراکم استخوان، پوکی استخوان، و خطر شکستگی در آیندهی نزدیک پیشگیری کنید.
۶. کاهش خطر ابتلا به پارکینسون
پارکینسون یک بیماری تخریب سلولهای عصبی است که بیشتر افراد مسن را تحتالشعاع قرار میدهد. با این حال امروزه نسل جوانتر نیز به علت استرس، سبک زندگی ناسالم، ژنتیک و… تحت تاثیر این بیماری قرار میگیرند. پژوهشها حاکی از آن است که پلی فنل موجود در چای از مغز محافظت میکند. در پژوهشی که در دانشگاه ملی سنگاپور انجام شد، دانشمندان پی بردند کافئین موجود در چای سیاه با بیماری پارکینسون رابطهی معکوس دارد.
خواص چای سیاه ۷: سلامت مجرای گوارش
یک رودهی سالم میتواند از شما در برابر بیماریها و اختلالات مختلف محافظت کند. مصرف چای سیاه میتواند برای بهبود تعداد و تنوع میکروبهای خوب روده مفید باشد. دانشمندان معتقد هستند پلی فنول موجود در چای مانند پربیوتیک عمل میکند، که به افزایش باکتریهای خوب روده کمک میکند. به علاوه این پلی فنولها از رشد باکتریهای مضر در روده نیز جلوگیری میکنند. همچنین چای سیاه به کاهش زخم معده و سرطانهای مری، کولون/ معده کمک میکند.
۸. کاهش کلسترول
سبک زندگی و عادتهای غذایی ناسالم میتواند میزان کلسترول بد را در خون افزایش بدهد. بالا بودن کلسترول LDL (کلسترول بد) میتواند به انباشته شدن پلاک در دیوارهی شریانها منجر شود و به این طریق جریان خون را محدود کند که به حملهی قلبی، سکته، حمله ایسکمیک و… میانجامد. در یک پژوهش مشاهده شد چای سیاه کلسترول LDL را ۱۱. ۱ درصد کاهش میدهد. پژوهشگران ژاپنی پی بردهاند چای سیاه چینی در انسانهای چاق و مستعد بیماری قلبی تاثیر ضد هیپرکلسترولمی دارد (یعنی سبب پایین آمدن کلسترول میشود، م. ).
خواص چای سیاه ۹: کاهش وزن
چاقی علت اصلی بیماریهای مختلف از قبیل دیابت، بیماریهای قلبی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، کلسترول بالا و غیره است. چای سیاه نیز مانند چای سبز اگر در کنار چند تغییر در سبک زندگی مصرف شود، به شما در کاهش وزن کمک میکند. دانشمندانی از دانشکدهی پزشکی دیوید گفن، کالیفرنیا، در امریکا پی بردهاند چای سیاه به واسطهی کاهش ژنهای القاکنندهی التهاب، به کاهش چربی احشایی کمک میکند. از آنجا که یک دورهی طولانی التهاب در بدن میتواند سبب چاقی شود، شما میتوانید با نوشیدن چای سیاه از چاقی ناشی از التهاب جلوگیری کنید. از این گذشته چای سیاه سطح تریگلیسیرید را پایین میآورد.
۱۰. سنگ کلیه
سنگ کلیه دردناک و شایع است. علت تشکیل آن دفع مواد رسوبکننده از قبیل اگزالات، کلسیم و اسید اوریک است. خوشبختانه نوشیدن چای سیاه میتواند تشکیل سنگ کلیه را تا ۸ درصد کاهش دهد. با این حال پژوهشگران در اینباره نظرات متفاوتی دارند. بنابراین بهتر است قبل از نوشیدن چای به منظور جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه با پزشک مشورت کنید.
خواص چای سیاه ۱۱: تسکین آسم
آسم در اثر التهاب و تورم مسیر هوا یا لولههای برونش ایجاد میشود که دم و بازدم را دشوار میکند. چینیها اعتقاد دارند نوشیدن چای سیاه و چای سبز میتواند برای تسکین آسم مفید باشد. همچنین در چند پژوهش اثبات شده کافئین موجود در چایها میتواند برای عملکرد ریه مفید باشد از این گذشته فلاونوئید موجود در چای برای مبتلایان به آسم مفید است.
۱۲. از بین بدن رادیکالهای آزاد
رادیکالهای آزاد اکسیژن در اثر سوخت و ساز یا عوامل بیرونی مانند آلودگی، استعمال دخانیات و… تولید میشود که به وجود بیش از حد این رادیکالهای آزاد منجر میشود. این رادیکالهای آزاد اکسیژن برای بدن سمی است. و عملکرد اصلی آنتیاکسیدان از بین بردن این رادیکالهای مضر است. چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدان است و برای از بین بردن این مولکولهای سمی مفید است. چای سیاه با لیمو انتخاب خوبی برای این منظور است.
خواص چای سیاه ۱۳: کشتن باکتریها
میکروبها همهی جای این جهان وجود دارند. جالب است! تعداد کمی از آنها برای ما مفید، اما بیشتر میکروبها مضر است. باکتریها میتوانند سبب عفونت شوند و حتی به مرگ بینجامند. دانشمندان تایید کردهاند که آنتیاکسیدانها و دیگر مغذیهای گیاهی موجود در چای سیاه دارای خواص آنتی باکتریالی هستند. در واقع یک پژوهش نشان دادهاست که چای سیاه حتی میتواند سمزدا باشد.
۱۴. تسکین استرس
ما در مقایسه با والدین و اجدادمان زندگی پراسترستری داریم. برای همین نیاز به استرسزدایی هر روز ضروریتر میشود. در این صورت چه چیزی میتواند بهتر از یک فنجان چای باشد؟ بر اساس پژوهشی که در کالج دانشگاهی لندن انجام شد، چای میتواند هورمونهای استرس را در بدن کاهش دهد و اعصاب را آرام کند. به جای استعمال دخانیات یا دست بردن به شیرینی (برای افزایش ناگهانی و موقتی انرژی)، یک فنجان چای بنوشید تا استرستان کم شود.
خواص چای سیاه ۱۵: بیماری آلزایمر
آلزایمر نوعی زوال عقل است که سبب از بین رفتن حافظه میشود و روی فرآیند رفتاری و تفکر تاثیر میگذارد. اکنون بسیاری از آدمها تصور میکنند مصرف چای سیاه میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد اما باید به شما بگویم این ادعا پشتوانهی علمی محکمی ندارد. برخی پژوهشهای علمی تایید کردهاند چای سبز خواصی دارد که آلزایمر را بهبود میبخشد.
۱۶. بهداشت و سلامت دهان و دندان
اگر میخواهید از پوسیدگی دندان رنج نکشید بهداشت دهان و دندان اهمیت بسیار زیادی دارد. در کنار انجام دستورات دندانپزشکتان دربارهی چگونگی مراقبت از دندانها، مصرف چای سیاه نیز میتواند برای پیشگیری از ایجاد پلاک، پوسیدگی، و ایجاد حفرهی دندان مفید باشد. چای سیاه دارای خواص آنتیباکتریالی و آنتیاکسیدانی است که از عفونتهای استافیلوکوک پیشگیری میکند. به علاوه فلوراید موجود در چای سیاه مانع از پوسیدگی دندان میشود. از این گذشته دانشمندان هندی نیز گزارش کردهاند چای سیاه میتواند برای پیشگیری از لوکوپلاکی در بیماران مبتلا به سرطان دهان مفید باشد.
۱۷. افزایش هوشیاری ذهنی
اگر بازهی توجه شما کوتاه است، شاید از نوشیدن چای سیاه فواید زیادی کسب کنید. پژوهشگران در هلند طی پژوهشی پی بردهاند شرکتکنندگانی که چای سیاه مینوشیدند بازهی توجه قویتر، مهارت شنیداری بهتر، و توجه دیداری بهتری داشتند. Lتیانین موجود در چایها عملکردهای مغز و فرآیند توجه انسان را تعدیل میکند.
خواص چای سیاه ۱۸: درمان اسهال
بله، نوشیدن چای سیاه میتواند برای درمان اسهال مفید باشد. رژیمهای غذایی که شامل چای سیاه است میتواند شیوع اسهال را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. پس این بار که دچار ناراحتی معده شدید، شاید نوشیدن یک فنجان چای سیاه برای تسکین و آرام کردن دستگاه گوارشتان مفید باشد.
۱۹. کاهش فشار خون
مصرف چای سیاه میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. دانشمندانی از هلند، آلمان، انگلستان، و ایتالیا آزمایشی انجام دادند که طی آن به گروهی از آدمها به مدت یک هفته چای سیاه دادند و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک آنها اندازهگیری شد. در پایان آزمایش تایید شد شرکتکنندگانی که چای سیاه مصرف کردهبودند در مقایسه با گروه کنترل فشار خون پایینتری داشتند.
خواص چای سیاه ۲۰:عامل شادی
چای سیاه میتواند برای کاهش کلسترول LDL، فشار خون، خطر ابتلا به سرطان، تسکین استرس و… مفید باشد. این یعنی نوشیدن چای سیاه میتواند فاکتور شادی شما را صد برابر کند. بنابراین برای بهبود کلی سلامت و روحیهتان چای سیاه بنوشید.
اکنون بیایید ببینیم نوشیدن چای سیاه چه فایدهای برای پوستتان دارد.
خواص چای سیاه برای پوست
چای سیاه به شما کمک میکند پوست سالمی نیز داشتهباشید. فواید چای سیاه برای پوست شامل مقابله با عفونتهای پوستی و لکهها، به تعویق انداختن پیری، و درمان پف است. پلی فنول و تاننهای موجود چای سیاه با جوانسازی سلولهای پوست در ارتباط است. اغلب اوقات از چای سیاه در دستورهای خانگی زیبایی استفاده میشود.
۲۱. پیشگیری از عفونتهای پوستی
پوست بزرگترین اندام بدن، و دائم در حال کار کردن است، اما بسیار ظریف است و نیازمند مراقبت صحیح است. بیشتر عفونتهای پوستی در اثر تثبیت میکروبها روی پوست رخ میدهد. کاتچینها و فلاونوئیدهای موجود در چای میتواند برای پیشگیری از عفونتهای پوستی مفید باشد. از این رو اگر مکررا از عفونتهای پوستی رنج میبرید، در کنار استفاده از دارو، میتوانید برای تسریع فرآیند درمان از چای سیاه استفاده کنید.
خواص چای سیاه ۲۲: کاهش پف
پف زیر چشم یک دغدغهی جدی برای زنان و مردان است. پف میتواند شما را خسته نشان دهد و شما را در معرض چین و چروک زودرس قرار دهد. سعی کنید هر روز کیسههای چای سیاه، یا مقداری پنبهی آغشته به چای سیاه را به مدت ۲۰ دقیقه زیر چشمهایتان قرار دهید. شما میتوانید فقط در عرض چند هفته کاهش پف زیر چشم را مشاهده کنید.
۲۳. پیشگیری از پیری زودرس
آنتیاکسیدان و پلی فنول وجود در چای میتواند پوست شما را از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک محافظت کند. پژوهشگران طی پژوهشی که روی موشهای آزمایشگاهی بدون مو انجام دادند مشاهده کردند که چای سیاه بیان ژنی را که آنزیم تخریب کلاژن تولید میکند، کاهش میدهد. از این گذشته چای سیاه در مقایسه با چایهای دیگر یک عامل ضد چروک موثرتر بود و این از خواص چای سیاه است که واقعا منحصر به فرد است.
خواص چای سیاه ۲۴: مبارزه با سرطان پوست
چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدان، و برای انواع سرطانها مفید است، بنابراین کاملا طبیعی است که در برابر سرطان پوست نیز موثر باشد. دانشمندان لبنانی تایید کردهاند نوشیدن چای سیاه در موشهای آزمایشگاهی میتواند برای پیشگیری از سرطان پوست مفید باشد. با این حال هیچ دادهی مهمی وجود ندارد که این یافته را در شرکتکنندگان انسانی نیز تایید کند.
۲۵. محافظت در برابر اشعهی فرابنفش
اشعهی فرابنفش یکی از علتهای اصلی تغییر رنگ پوست، سرطان پوست، و دیگر مشکلات پوستی است. پژوهشگران پی بردهاند نوشیدن چای سیاه میتواند از پوست محافظت کند و مشکلات پوستی ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعهی فرابنفش را بهبود ببخشد. گذشته از فواید نوشیدن چای سیاه برای پیشگیری از آسیب پوست، میتوانید برای نرمی پوست آن را به صورت موضعی نیز استعمال کنید. این از خواص چای سیاه است که واقعا منحصر به فرد است.
۲۶. ترمیم پوست را تسریع میکند
شگفتانگیز است که پوست بعد از چند روز خود را ترمیم میکند و زخمها را التیام میدهد. اما گاهی فرآیند ترمیم خیلی طولانی میشود. در این صورت پژوهشگران مالزیایی پی بردهاند استعمال عصارهی چای سیاه روی پوست زخمی موشهای آزمایشگاهی به درمان سریعتر زخمها کمک میکند. به علاوه التهاب کمتر و کلاژن بیشتری طی فرآیند وجود داشت. لطفا چای سیاه را مستقیما روی زخم نزنید چون هیچ یافتهی علمی تاثیر آن را بر التیام زخمهای پوستی انسان تایید نکردهاست. به جای استعمال موضعی چای سیاه، آن را بنوشید.
خواص چای سیاه ۲۷:کاهش لکهها
لکهها میتوانند اعتماد به نفس شما را درگیر مسائل جدی کند. و برای درمان لکهها، به جای استفاده از مواد و داروهای شیمیایی قوی بهتر است از داروهای گیاهی استفاده کنید. دانشمندان دریافتهاند چای سیاه روی پوست قهوهای خوکچهی هندی اثر روشنکنندگی دارد. از این گذشته چای سیاه خواص آنتیاکسیدانی دارد که میتواند سمومی را که علت اصلی ایجاد لکه است، از بین ببرد. شما هم میتوانید چای سیاه را بنوشید، هم میتوانید با کمی پنبهی تمیز آن را روی لکهها بزنید تا در عرض چند هفته نتایج مطلوب را مشاهده کنید.
خواص چای سیاه برای مو
محتوای آنتیاکسیدان و کافئین بسیار زیاد چای سیاه برای سلامت موی شما مفید است. فواید چای سیاه برای مو شامل افزایش رشد مو و بهبود رنگ و درخشش طبیعی مو است. این از خواص چای سیاه است که واقعا منحصر به فرد است.
۲۸. پیشگیری از ریزش مو
این بهترین خبر برای شما است! نوشیدن چای سیاه میتواند از ریزش مو پیشگیری کند. این مستقیما با این واقعیت در ارتباط است که چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدان است و به از بین بردن رادیکالهای آزاد اکسیژن و کاهش استرس – دو علت اصلی ریزش موی زودرس در زنان امروز – کمک میکند. بنابراین برای داشتن یک زندگی بدون استرس و پیشگیری از ریزش مو چای سیاه بنوشید.
۲۹. تحریک رشد مو
دانشمندان ژاپنی تایید کردهاند که چای سیاه چینی، که با آسپرژیلوس (قارچی است که برخی گونههای آن بیماریزا بوده و برخی استفاده صنعتی و غذایی دارند، م. ) تخمیر شدهباشد، بعد از ۲ هفته استعمال موضعی میتواند رشد مو را تحریک کند. بنابراین چای سیاه را در دمای اتاق به پوست سر و ساقهی مو بزنید تا رشد آن را افزایش دهید.
۳۰. درخشش بیشتر مو
چای سیاه میتواند به موهای کدر و بیروح شما درخشش بیشتری بدهد. بعد از شستن موها با یک شامپوی ملایم، از دمکردهی چای سیاه (در دمای اتاق) برای آبکشی نهایی استفاده کنید. این کار را به مدت چند هفته انجام دهید تا موهایی نرمتر و درخشانتر از قبل داشتهباشید.
خواص چای سیاه ۳۱: رنگ موی طبیعی
رنگ قرمز یا سیاه چای سیاه یک رنگ موی طبیعی عالی بهدست میدهد، به ویژه اگر موهای مشکی یا خرمایی دارید. حنا را با چای سیاه مخلوط کنید و روی سرتان بگذارید. اجازه بدهید ۱-۲ ساعت بماند و بعد با یک شامپوی ملایم بشویید. میتوانید فورا نتایج آن را ببینید.
این موارد ۳۱ خاصیت چای سیاه برای پوست، مو، و سلامتی بود. جالب است بدانید که چای سیاه، سبز و سفید همه از یک گیاه به نام کاملیا سیننسیس بهدست میآید. این ۳ نوع چای چند تفاوت با یکدیگر دارند. اگر میخواهید بدانید این ۳ نوع چای چه تفاوتهایی دارند ادامهی این مقاله را بخوانید.
مقایسهی چای سیاه و چای سبز و چای سفید
چای سیاه کاملا اکسید میشود، و برگهای چای سفید در مقایسه با چای سبز در سن کمتری چیده میشود. چای سبز کمی بیشتر از چای سفید و چای سیاه بیشتر از چای سبز فراوری میشود. فراوری چای آنتیاکسیدانهای آن را از بین میبرد برای همین چای سفید بیشترین آنتیاکسیدان، و چای سیاه کمترین آنتیاکسیدان را دارد. در نتیجه نوشیدن چای سفید میتواند در مقایسه با چای سبز فواید بیشتری برای شما داشتهباشد و نوشیدن چای سبز در مقایسه با چای سیاه مفیدتر است.
بااین حال دانشمندان دربارهی چای سفید پژوهش گستردهای انجام ندادهاند. در نهایت، چای سفید طعم بهتر و شیرینتری در مقایسه با چای سبز و چای سیاه دارد. چای سیاه در میان هندیها و انگلیسیها رایجتر است در حالی که چای سبز و چای سفید در میان چینیها پرطرفدار است. در نهایت چای سیاه بیشترین میزان کافئین را در مقایسه با چای سفید و چای سبز دارد.
چگونه چای سیاه را انتخاب و نگهداری کنیم؟
در اینجا یاد میگیرید چگونه برگ چای سیاه را انتخاب و نگهداری کنید.
انتخاب چای سیاه
– برگهای چای نباید ذرهای رطوبت داشتهباشد.
– برگهای بلند با نوک نقرهای یا طلایی را انتخاب کنید.
– برای چای سیاه ملایم چای چینی، و برای چای سیاه قوی چای سیاه دارجیلینگ یا چای آسام را انتخاب کنید.
– رنگ چای دمکرده باید شفاف باشد و عطری عالی داشتهباشد.
– اگر دوست دارید چای سیاه قوی با شیر داشتهباشید چای سیاه CTC را انتخاب کنید (نوعی چای سیاه دانه باروتی که از برگهای گیاه کاملیا سیننسیس به روش صنعتی تولید میشود، م. ).
نگهداری از چای سیاه
– بهترین روش نگهداری چای سیاه این است که آن را از رطوبت و جریان هوا دور نگهدارید. چای سیاه را بیش از حد در معرض نور خورشید قرار ندهید و از نوسانات دما جلوگیری کنید.
– آن را در ظرف درب بسته نگهداری کنید.
– برای نگهداری چای سیاه به مدت یک سال، آن را در کیسهی زیپ کیف بریزید و کیسه را در قوطی فلزی قرار دهید. سپس قوطی را در یخچال بگذارید.
– شما میتوانید چای سیاه را در فلاسک نگهداری کنید.
– تکهای زغال را در پارچه بپیچید و آن را در قوطی فلزی چای قرار دهید. این به جذب رطوبت اضافی کمک میکند.
– چای سیاه را با یک کیسهی کوچک آهک در کوزهی سفالی قرار دهید. این کار نیز به جذب رطوبت اضافی کمک میکند.
بسیار خوب، اکنون میدانید چای سیاه را چگونه انتخاب و نگهداری کنید اما بهترین روش برای آمادهسازی آن کدام است؟
چگونه برگهای نرم و سبک چای سیاه را دم کنیم؟
در اینجا روشی ساده، آسان و دقیق برای دم کردن چای سیاه آمدهاست.
آنچه نیاز دارید
– صافی چای – شما برای خیساندن چای به این صافی نیاز دارید. صافی مانع از آن میشود که برگهای چای آزادانه شناور شوند.
– قوری – برای قرار دادن صافی در آب جوشیده به قوری نیاز دارید.
– کتری – برای جوشاندن آب به کتری نیاز دارید.
– چای سیاه با برگ نرم و سبک – برای آماده کردن یک فنجان چای سیاه آرامشبخش و خوش عطر.
چگونگی آمادهسازی
۱. به ازای هر نفر یک فنجان آب درون کتری بریزید و بگذارید به جوش بیاید.
۲. در این حین، به ازای هر نفر یکچهارم قاشق چایخوری برگ چای داخل صافی بریزید.
۳. صافی را درون قوری قرار دهید.
۴. آب جوشیده را داخل قوری بریزید و درب آن را بگذارید.
۵. بگذارید چای ۴-۵ دقیقه خیس بخورد.
۶. صافی را از قوری خارج کنید و برای استفادهی دوم کنار بگذارید.
۷. چای را درون فنجان بریزید و قبل از جرعهی اول عطر آن را استشمام کنید.
چند دستور تهیه برای چای سیاه
۱. فرنی ایرلندی با چای سیاه و آکای بری
مواد لازم برای فرنی– ۲ کیسه چای سیاه
– ۱/۲ فنجان جو پرک
– ۱ و نیم فنجان شیر بادام
– ۲ قاشق غذاخوری عسل ارگانیک
– ۱ قاشق چای خوری دانه وانیل
– توتها و مغزها برای تزیین
– ۱/۲ فنجان توتهای یخزده
– ۱ قاشق غذاخوری عسل ارگانیک
– ۲ قاشق غذاخوری پودر آکای
– ۲/۳ فنجان شیر نارگیل با چربی کامل
– ۱/۴ فنجان مغز پسته بوداده
۱. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. ۱/۲ فنجان آب، جو پرک، شیر بادام، دانهی وانیل، کیسههای چای، و کمی نمک را به آن اضافه کنید.
۲. بگذارید بجوشد. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه هم بزنید.
۳. کیسههای چای و دانهی وانیل را خارج کنید.
۴. عسل و کمی دیگر شیر بادام را به مخلوط اضافه کنید تا به قوام فرنی برسد.
۵. برای درست کردن بستنی آکای بری توتهای یخزده، پودر آکای، و عسل ارگانیک را مخلوط کنید.
۶. برای درست کردن کرم پسته، پسته و شیر نارگیل با چربی کامل را در مخلوط کن ترکیب کنید تا صاف و یکدست شود.
۷. برای سرو، مقداری فرنی را در ظرف شیشهای بریزید و آن را با بستنی آکای بری تزیین کنید.
۸. اکنون کمی کرم پسته به آن اضافه کنید.
۹. در آخر کمی از توتها و مغزها را روی آن بریزید و شروع کنید!
۲. دستور چای ماسالا
مواد مورد نیاز
– ۱/۲ دانهی هل
– ۳ عدد میخک
– ۱/۲ اینچ چوب دارچین
– ۴ عدد دانهی فلفل سیاه
– ۱/۲ اینچ زنجبیل تازه
– ۲ کیسه چای دارجیلینگ
– ۱ و نیم فنجان شیر پرچرب
– ۲ قاشق غذاخوری شکر قهوهای
چگونگی آمادهسازی
۱. میخک، هل، زنجبیل، و دارچین را در هاون بکوبید.
۲. شیر را داخل تابه بریزید و مواد کوبیدهشده را به آن اضافه کنید.
۳. بگذارید شیر جوش بیاید. آن را ۵ دقیقه بجوشانید.
۴. در این حین، کیسههای چای را در فنجانهای جداگانه بگذارید.
۵. شیر را از روی حرارت بردارید و در فنجانهای حاوی چای کیسهای بریزید.
۶. سطح فنجانها را بپوشانید و بگذارید چای کیسهای ۴-۵ دقیقه خیس بخورد.
۷. کیسههای چای را خارج کنید، شکر را اضافه کنید و قبل از نوشیدن خوب هم بزنید.
شما میتوانید از چای سیاه در دستورهای پخت مختلف استفاده کنید. با این حال برای درست کردن دستور پختهای خوشمزه با استفاده از چای سیاه باید چند نکته را بدانید. آنچه باید بدانید در ادامه آمدهاست.
نکاتی برای استفاده از چای سیاه
– برای دم کردن چای سیاه دلچسب و خوش عطر به ازای هر نفر ۱/۴ تا ۱/۲ قاشق چای خوری برگ چای را استفاده کنید.
– اگر میخواهید از تمام فواید چای سیاه برای پوست، مو، و سلامتی بهرهمند شوید آن را بدون شیر و قند بنوشید.
– چای سیاه را به مدت ۴-۵ دقیقه خیس کنید.
– در هنگام خیساندن سطح ظرف را بپوشانید.
– برگ چای را نجوشانید.
چای سیاه را از کجا بخریم؟
– شما میتوانید چای سیاه مرغوب را از یک چای فروش چینی یا هندی بخرید.
– همچنین میتوانید چای سیاه را به صورت آنلاین بخرید. مطمئن شوید از یک فروشندهی معتبر و برند شناختهشده خرید میکنید.
قبل از اقدام به خرید چای سیاه شاید بخواهید اثرات جانبی احتمالی چای سیاه را بدانید. در ادامه فهرستی از اثرات جانبی چای سیاه آمدهاست.
اثرات جانبی یا مضرات چای سیاه
مصرف بیش از حد هر چیزی برای شما بد است. نوشیدن بیش از حد چای سیاه میتواند عوارض زیر را برای سلامتی شما داشتهباشد.
۱. اسهال
کافئین موجود در چای سیاه محرک دستگاه گوارش است. نوشیدن بیش از حد آن میتواند سبب اسهال شود.
۲. یبوست
اگر بیش از حد چای سیاه بنوشید، تانن موجود در آن میتواند سبب یبوست شود. علتاش این است که تانن اضافی مانع از آن میشود که بدن سموم را دفع کند.
۳. اضطراب
مصرف زیاد چای سیاه میتواند سبب اضطراب، و تنفس سریعتر شود چون چای سیاه دستگاه عصبی را تحریک میکند. این همچنین میتواند سبب بیخوابی و بیحوصلگی شود.
۴. تکرر ادرار
کافئین میتواند مثانهی شما را بیشفعال کند، که ممکن است باعث شود مکررا احساس کنید باید از سرویس بهداشتی استفاده کنید.
۵. تشنج
محتوای کافئین موجود در چای سیاه زیاد است و اگر آن را بیش از حد بنوشید ممکن است سبب تشنج شود یا تاثیر داروهایی را که به پیشگیری از تشنج کمک میکند، کاهش دهد.
۶. آب سیاه
چای سیاهِ سرشار از کافئین، فشار داخل چشم را افزایش میدهد. این افزایش فشار در عرض ۳۰ دقیقه رخ میدهد و تا ۹۰ دقیقه پس از نوشیدن چای سیاه باقی میماند.
در آخر چای سیاه فواید زیادی دارد اما باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید تا از اثرات جانبی و مشکلات سلامتی در امان بمانید. بنابراین همین امروز بستهی چای سیاه را بخرید و از دمنوش خوش عطر آن لذت ببرید تا پوست، مو و سلامت خود را بهبود ببخشید.
تاکنون باید متوجه شدهباشید که نوشیدن چای سیاه به اندازهی چای سبز برای سلامتی مفید است. این نوشیدنی به آسانی در دسترس شما است و میتوانید از میان صدها طعم و ترکیب موجود در بازار انتخاب کنید.
برخی سوالات رایج دربارهی چای سیاه
– چند فنجان چای سیاه در روز بیضرر است؟شما میتوانید در روز ۳-۴ فنجان چای سیاه بنوشید. مراقب باشید بیش از ۵ فنجان چای در روز ننوشید.
– یک فنجان چای سیاه چه میزان کافئین دارد؟یک فنجان چای سیاه حاوی ۴۷. ۴ میلیگرم کافئین است. این تقریبا نصف میزان موجود در یک فنجان قهوهی تلخ است که ۹۵ میلیگرم کافئین دارد.
– آیا چای سیاه چربیسوز است؟بله، پلی فنول و تئوفلاوین موجود در چای سیاه به کاهش کلسترول و افزایش حساسیت به انسولین کمک میکند و به این طریق بهطور غیرمستقیم برای آب کردن چربیها مفید است.
– بهترین نوع چای سیاه کدام است؟بهترین نوع چای سیاه چای دارجیلینگ است.
– آیا چای سیاه با لیمو خوب است؟لیمو سرشار از ویتامین C است که یک آنتیاکسیدان است. بنابراین بله، چای سیاه با لیمو برای شما خوب است.
– آیا میتوانیم از چای سیاه به عنوان تونر پوست استفاده کنیم؟بله شما میتوانید از چای سیاه به عنوان تونر پوست استفاده کنید. پلی فنول موجود در چای سیاه به جوانسازی، سفتی و محافظت از پوست کمک میکند.
– آیا میتوانیم از چای سیاه به عنوان شست و شودهندهی صورت استفاده کنیم؟شما میتوانید از چای سیاه به عنوان تونر استفاده کنید اما به عنوان شست و شودهنده خیر.
– آیا میتوانیم چای سیاه را با برگ نعنا بنوشیم؟بله شما میتوانید چای سیاه را با برگ نعنا بنوشید. قبل از نوشیدن چای چند برگ نعنا را به آن اضافه کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مینا بنادکوکی
منبع: stylecraze