طرز تهیه خورش خلال برای 8 نفر
خورش خلال یکی از خورش های محلی محبوب در بین مردم استان کرمانشاه است که پای ثابت میهمانی ها و مراسم آنها می باشد. از این خورش خوشمزه، میتوان به عنوان خورش قیمه کرمانشاهی یاد کرد و ما در این مقاله قصد داریم شما را با نکات مهم و اصولی و طرز تهیه خورش خلال برای 8 نفر آشنا سازیم.
خورش خلال یکی از غذاهای اصیل استان کرمانشاه و بسیار شبیه خورش قیمه است که در آن به جای خلال سیب زمینی از خلال بادام استفاده میشود. بهترین گوشت برای این خورش، در وهله اول راسته و سپس مغز ران گوسفند نر جوان است و استفاده از قلم، مزه و لعاب بیشتری به خورش میدهد.
درست کردن این خورش با تفت دادن خلال پیاز در روغن آغاز میشود که درجه تفت دادن پیاز به رسم محل و سلیقه شخص بستگی دارد و از شفاف شدن پیاز تا نیم رنگ، طلایی یا قهوهای شدن آن فرق میکند.
تفت دادن گوشت در روغن پیش از اضافه کردن آب نیز مرحله مهمی از پخت خورش است. روغن داغ منافذ تکه گوشت را تا حدی میبندد و نمیگذارد گوشت در روند پخت، مزه خود را از دست بدهد. برای اینکه بتوانید گوشت را در روغن داغ بغلتانید:
اولا باید گوشت را ریز خرد کنید و پس از خرد کردن و شستن، خشک کنید، در غیر اینصورت خوب تفت نمیبیند و باعث پخش شدن روغن به اطراف میشود.
ثانیا مقدار گوشت باید به اندازهای باشد که فقط در یک لایه کف قابلمه را بپوشاند، اگر بیشتر بود بهتر است آن را دو سه قسمت کنید و هر بار یک قسمت را تفت دهید و بردارید، سپس همه گوشت تفت دیده را به قابلمه برگردانید.
درست کردن این خورش با تفت دادن خلال پیاز در روغن آغاز میشود که درجه تفت دادن پیاز به رسم محل و سلیقه شخص بستگی دارد و از شفاف شدن پیاز تا نیم رنگ، طلایی یا قهوهای شدن آن فرق میکند.
تفت دادن گوشت در روغن پیش از اضافه کردن آب نیز مرحله مهمی از پخت خورش است. روغن داغ منافذ تکه گوشت را تا حدی میبندد و نمیگذارد گوشت در روند پخت، مزه خود را از دست بدهد. برای اینکه بتوانید گوشت را در روغن داغ بغلتانید:
گوشت پس از تفت دیدن کمی آب میاندازد؛ وقتی که گوشت آب انداخت، حرارت را کم کرده و در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آب، به خورد گوشت رود.
پس از تفت خوردن گوشت، نوبت به اضافه کردن آب میرسد، آب را میتوان به صورت داغ و کم کم یا یک باره به گوشت اضافه کرد؛ در هر صورت پختن خورش روی حرارت ملایم و با روند طولانی انجام میگیرد. در این روند مزه، عطر و لعاب خورش بیشتر و بهتر آزاد میشود و در خورش کیفیتی پدید میآید که آن را جاافتادن مینامند.
مدت زمان پخت خورش خلال به جنس گوشت آن بستگی دارد و کم و بیش ۳ ساعت طول میکشد. در این مقاله با طرز تهیه خورش خلال برای ۸ نفر در خدمت شما هستیم، با ما همراه باشید.
پس از تفت خوردن گوشت، نوبت به اضافه کردن آب میرسد، آب را میتوان به صورت داغ و کم کم یا یک باره به گوشت اضافه کرد؛ در هر صورت پختن خورش روی حرارت ملایم و با روند طولانی انجام میگیرد. در این روند مزه، عطر و لعاب خورش بیشتر و بهتر آزاد میشود و در خورش کیفیتی پدید میآید که آن را جاافتادن مینامند.
مدت زمان پخت خورش خلال به جنس گوشت آن بستگی دارد و کم و بیش ۳ ساعت طول میکشد. در این مقاله با طرز تهیه خورش خلال برای ۸ نفر در خدمت شما هستیم، با ما همراه باشید.
طرز تهیه خورش خلال برای ۸ نفر
مواد لازم برای تهیه خورش خلال برای ۸ نفر | |
گوشت راسته یا مغز ران گوسفندی | 700 گرم |
خلال بادام | 350 گرم |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری سرخالی |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
لیمو عمانی | 4 عدد |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
گلاب در صورت تمایل | 4 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
در این مقاله با طرز تهیه یک نوع خورش محلی آشنا شدید که مخصوص استان کرمانشاه است. امیدواریم از دستور تهیه این خورش راضی بوده و آن را در منزل درست کنید. شما همچنین میتوانید طرز تهیه انواع خورش را در این سایت دنبال کنید و اگر پیشنهادی در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید.
طرز تهیه خورش کنگر کرمانشاهی را در لینک زیر دنبال کنید:
طرز تهیه خورشت کنگر کرمانشاهی + طرز نگهداری کنگر در فریزر