فرآورده‌های غذایی پروبیوتیک چیست؟


فرآورده‌های غذایی پروبیوتیک چیست؟

رئیس انجمن پروبیوتیک و غذا‌های فراسودمند با بیان اینکه پروبیوتیک‌ها از طریق جایگزینی در بخشی از بدن میزبان، تغییراتی ایجاد می‌کنند خواص این فرآورده‌های غذایی را تشریح کرد.

فرآورده‌های غذایی پروبیوتیک چیست؟به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم تاج آبادی ابراهیمی رئیس ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در آستانه برگزاری این همایش گفت: این سمپوزیوم هر سال در یکی از کشورهای آسیایی برگزار می شود؛ روسای انجمن های علمی و متخصصین از ۱۲ کشور آسیایی در این سمپوزیوم ها حضور خواهند داشت.

رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران ادامه داد: 15 الی 17 اردیبهشت ماه سال 1397 ایران میزبان این سمپوزیوم است و انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند به عنوان عضو هیئت مدیره این فدراسیون با همکاری ستاد توسعه فناوری و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حمایت سازمان‌ها و انجمن های علمی کشور برگزار کننده این رویداد علمی است.

این متخصص خاطرنشان کرد: پروبیوتیک‌ها از طریق جایگزینی یا مستقرشدن در بخشی از بدن میزبان، تغییراتی ایجاد می‌کنند که باعث اعمال اثرات مفید همچون مهار بیماری‌های مختلف،کنترل سرطان، تعدیل سیستم ایمنی، برسلامتی میزبان می‌شوند؛ تحقیقات نشان می دهد پروبیوتیک ها از طریق مکانیزم‌های مختلف تاثیرات قابل‌ توجهی بر روی سلامت دارند.

وی عنوان کرد: امروزه در کشورهای پیشرفته دامنه تحقیقات روی پروبیوتیک‌ها بسیار متنوع شده و محصولات تجاری با ارزشی با استفاده از پروبیوتیک‌ها در بازارهای جهانی معامله می‌شود؛ در ایران به علت تنوع بالای محصولات تخمیری سنتی جداسازی پروبیوتیک‌ها از این محصولات مثل پنیرهای سنتی یا ترخینه بسیار مثمر ثمر بوده است.

فرآورده‌های پروبیوتیکی، بازار فرآورده‌های فراسودمند را تسخیر می کنند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که تفاوت پروبیوتیک‌ها با پری‌بیوتیک‌ها در چیست؟، اظهار کرد: تفاوت پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها در این است که پروبیوتیک‌ها گونه‌های باکتری غیربیماری زایی هستند که وارد بدن می‌شوند در حالی که پری‌بیوتیک‌ها باعث تحریک و افزایش فلور روده‌ای می‌شوند که از قبل در بدن وجود دارد.

وی عنوان کرد :در حال حاضر فرآورده‌های لبنی مثل شیر، انواع پنیر، دوغ، ماست نوشیدنی، ماست سفت و هم زده، بستنی، خامه ترش، بهترین گزینه برای افزودن پروبیوتیک هستند؛ امروزه تولید محصولات غذایی بر پایه غلات به خصوص در کشورهای اروپایی و آمریکایی گسترش روزافزونی داشته است.

ابراهیمی با بیان اینکه فرآورده‌های غذایی پروبیوتیک بیش از 60درصد بازار فرآورده‌های فراسودمند را به خود اختصاص داده‌اند، اضافه کرد: بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی آمریکا، تعداد پروبیوتیک‌ها در ماده غذایی حامل آن، در لحظه مصرف حداقل باید" cfu/g 107-106" باشد؛ همانطور که گفته شد پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که می‌توانند کیفیت حیات میزبان را بهبود بخشند؛ امروزه صنعت پروبیوتیک در دنیا با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و محصولات تجاری مختلفی بر پایه پروبیوتیک تولید می‌شود؛ در ایران نیز به تازگی استفاده از پروبیوتیک ها مورد توجه قرار گرفته است و شرکت های زیادی شروع به فعالیت در این زمینه کرده اند.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان