وقتی روزه دوای دردهای مختلف می شود


وقتی روزه دوای دردهای مختلف می شود

به گزارش بهداشت نیوز: به طوری که امروز شاهدیم در کشورهای اروپایی بیمارستان های ویژه درمان بیماری ها براساس سبک روزه و کم خوراکی تاسیس شده است. از دید بسیاری از اطبا انواع بیماری ها از تجمع زیاد غذا در معده و روده که هضم کندی دارد...

به گزارش بهداشت نیوز: به طوری که امروز شاهدیم در کشورهای اروپایی بیمارستان های ویژه درمان بیماری ها براساس سبک روزه و کم خوراکی تاسیس شده است.

از دید بسیاری از اطبا انواع بیماری ها از تجمع زیاد غذا در معده و روده که هضم کندی دارد به وجود می آید و تنها راه درمان آن روزه است.

روزه نه تنها در درمان بیماری های غیر واگیر موثر است بلکه نقش تعیین کننده ای در بهبود و درمان بسیاری از بیماری های صعب العلاج و حتی آرامش روان دارد.

هرم 70 به 30 غذای گرم به سرد در ماه رمضان


احمد شریعتی عضو کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: روزه داری عامل مهمی در پیشگیری از تمام بیماری ها از جمله سرطان، سکته، پارکینسون و ام اس به ویژه بیماری های صعب العلاج است.

وی افزود: عامل اصلی بروز بیماری های خطرناک به دلیل غلیظ شدن شدید خون و رسوب گذاری مواد فاسد در عروق گوناگون بدن است که روزه داری با استفاده از مزاج گرم و خشک به بهترین شکل ممکن تمام آلودگی ها را در بدن می سوزاند.
عضو کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه پزشکان نباید ضعف و سستی روزه دار را به معنی سرد شدن مزاج فرد در نظر بگیرند، گفت: مزاج گرم و خشک مزاج ویژه ماه رمضان است و این ماه برای افرادی که دارای مزاج رطوبی چه سرد و چه گرم هستند، فوائد زیادی دارد.

نایب رییس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در این ماه بهتر است به هنگام افطاری 70 درصد مواد غذایی سرد و 30 درصد مواد غذایی گرم مصرف کنند، افزود: این در حالی است که هرم مواد غذایی به هنگام سحری برعکس و مصرف 30 درصد مواد سرد و 70 درصد مواد گرم مصرف کنند.

مجتبی معتمدی عضو کمیته طب سنتی استان اصفهان گفت: برخلاف اعتقاد رایج که بی غذایی در ساعات طولانی را دلیل سوزش و درد معده روزه داران می دانند اما خواب های بی موقع در ماه مبارک رمضان دلیل آن است.

وی افزود: بدترین عادت روزه داران در ماه مبارک رمضان خوابیدن بلافاصله پس از سحری است که خواب با معده پر به مرور فرد را در معرض سوزش و درد معده قرار می دهد حتی در برخی از روزه داران شاهدیم که یک ربع مانده به اذان از خواب بیدار شده و غذا را با سرعت میل می کنند و بلافاصله پس از آن می خوابند که بسیار برای بدن مضر و سبب درد گوارش و سوء هاضمه در روزه داران می شود.

عضو کمیته طب سنتی استان اصفهان گفت: روزه گرفتن به منظور خالی شدن پری معده، بدن و عروق در 11 ماه از سال است که سبب باز شدن گرفتگی عروق، و بالا بردن قدرت گوارش و هضم معده می شود.

وی با اظهار اینکه خواب های بی موقع در ماه رمضان نه تنها سبب بالا رفتن قدرت گوارش و هضم معده نمی شود بلکه سلامتی فرد را به خطر می اندازد، افزود: در برخی از مواقع شاهدیم که روزه داران تا زمان های طولانی از شب را بیدار و به جای بیدار شدن به هنگام سحری، سحری خود را ساعت 2 نیمه شب میل می کنند که بتوانند تا صبح بخوابند.

معتمدی افزود: این نحوه سحری خوردن اصلا توصیه نمی شود و عامل سوزش و درد معده در روزه داران می شود.

وی گفت: امروزه عمده بیماریهای که افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند از جمله سوء مزاج ها، غلبه سردی ، میگرن و مشکلات استخوانی و مفاصل و دردهای گوارشی به دلیل خواب های بد موقع و بی موقع است.

معتمدی با بیان اینکه در طب اسلامی و سنتی آورده شده که بهترین زمان خواب و بیداری به هنگام غروب آفتاب و همزمان با طلوع آفتاب است، افزود: بهترین زمان خواب یکساعت پس از اذان مغرب و عشاء یعنی بین ساعات 22 تا 23 است و مناسب ترین زمان بیداری به هنگام طلوع آفتاب است.

عضو کمیته طب سنتی استان اصفهان گفت: همانطور که می دانید امروزه اکثر مردم به ویژه شهرنشین ها زودترین ساعتی که می خوابند بین ساعت 12 شب تا یک و دو صبح است و ساعت بیداری صبح هشت تا 9 است.

وی این نحوه خواب و بیداری را در این ساعات برای سلامتی بدن مضر خواند و افزود: بسیاری از افراد که دیر می خوابند با این تفکر که در روز فرصت برای جبران خواب شب است، اقدام به این کار می کنند این در حالی است که خواب روز چون بی موقع است منشا اخلاط بدن و بیماریهای ناشی از غلبه سودا بر فرد می شود.

عضو کمیته طب سنتی استان اصفهان گفت: نوشیدن آب یخ یکی از سموم دیگری است که سبب درد گوارش و معده بر فرد می شود و توصیه می شود که به جای آب یخ ،آب خنک نوشیده شود.

مصرف غذاهای سفید در ماه رمضان توصیه نمی شود


عضو هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: در ماه رمضان روزه داران به افت قند خون، کاهش آب بدن و افت فشار خون مبتلا می شوند و به همین لحاظ ذخیره سازی مواد معدنی و ویتامینی چندان در این ماه ضرورتی ندارد.

محمدحسن انتظاری با اشاره به اینکه به منظور پیشگیری از افت قند خون لازم است که به مصرف غذاهایی در وعده های سحری روی آوردیم که قند را دیر جذب و دیر هضم کند، افزود: غذاهایی رنگی مثل پلوشوید، کلم پلو، هویج پلو و میوه های رنگی مثل انگور سیاه، توت فرهنگی و آلو سیاه، قند آرام آرام در بدن جذب و دیر هضم می شود.

عضو هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: مصرف این نوع مواد غذایی و دیر هضم کردن مواد قندی حاصل از آن باعث می شود که افراد به افت قند خون دچار نشوند یا دیرتر دچار این وضعیت شوند.

وی افزود: این در حالی است که مصرف غذاهای سفید مثل برنج سفید و نان و میوه جات سفید سبب جذب قند و هضم سریع آن می شود.

انتظاری با بیان اینکه روزه داران در طول ماه مبارک رمضان از مصرف غذاهای پر ادویه و چایی پررنگ در وعده سحری خودداری کنند، گفت: در صورتی که در هنگام سحری رنگ ادرار پررنگ باشد به معنای کم آبی بدن است که باید سعی شود میزان آب به هنگام سحری تامین شود.
منبع: بهپو کلنیک

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گیتی آذرپی درگذشت