خواص هندوانه برای جنین


خواص هندوانه برای جنین

هندوانه میوه ای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان می شود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما نا شناخته است.

هندوانه منبع غنی ویتامینA( به شکل بتاکاروتن ) و ویتامینC می باشد.
هندوانه از ۹۲ درصد آب و ۸ درصد قند طبیعی تشکیل شده است و فاقد چربی است ولی سرشار از ویتامین‌های A، B، C، پروتئین، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و لیکوپن می‌باشد.
یک لیوان هندوانه ۲۰درصد نیاز روزانه به ویتامینC و ۱۴ در صد نیاز روزانه به ویتامینA را تامین می کند.
هندوانه از لحاظ ویتامین های گروه B نیز که برای تولید انرژی لازم هستند، غنی است و منبع خوبی از ویتامین هایB1،B6،B5 (اسید پانتوتنیک)، بیوتین (یک نوع ویتامینB) و نیز منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی است. پس می توان گفت که دارای ارزش غذایی بالایی است.
خواص هندوانه برای جنین

مصرف هندوانه در بارداری و شیردهی
خوردن هندوانه باعث کاهش عرق و سوزش سر معده در خانم های باردار می شود.
شکر و آب موجود (۹۲ درصد) در هندانه، حالت تهوع خانم ها را تا حد زیادی کاهش می دهد و از کم شدن آب بدن آنها جلوگیری می کند.
مواد معدنی موجود در این میوه به جلوگیری از گرفتگی و انقباض عضلات شکم در ۳ ماه سوم بارداری کمک می کند.
خبر خوب دیگر برای خانم های باردار این است که هندوانه حاوی مقدار زیادی از ماده لایکوبین است و این ماده مانع از ورم شدید بدن در طول بارداری می شود.
هندوانه سرشار از ویتامین های A-C- B6 به علاوه پتاسیم و منیزیم است و خوردن آن برای قدرت بینایی نوزاد، مغز، سیستم عصبی و ایمنی بدن نوزاد بسیار مفید است و همچنین پتاسیم موجود در آن میزان آب را در خون و بافتهای بدن خانم باردار به حالت موازنه در می آورد.
خانم های باردار می توانند ۸ فنجان هندوانه بدون تخم و به شکل مکعب برش داده شده را در داخل مخلوط کن آنقدر بهم بزنند تا تبدیل به یک مایع نسبتاً غلیظ و یک دست شود سپس آن را از داخل الک عبور داده ( آنها را با فشار قاشق از الک عبور ندهید در این صورت بیش از اندازه فیبری می شوند) سپس در صورت تمایل می توانید یک و یا دو قاشق چایخوری از مرکبات دیگری مثل لیمو ترش، لیمو شیرین یا پرتقال را به آن اضافه کنید و آن را برای مدتی در فریزر قرار داده و زمانی که بسیار خنک شد میل کنید.
هندوانه شیر مادران را زیاد می‌کند قبل از غذا میل کنید.
بهترین زمان خوردن هندوانه قبل از غذا است.مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم می‌شود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هوای گرم یا در هنگام تشنگی، مضر است.
9 فایده خوردن هندوانه در دوران بارداری:
بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که مصرف هندوانه در دوران بارداری، برای سلامتی همه زنان حامله و جنین داخل رحم این افراد مناسب است، چون این میوه سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن زنان می باشد. در ادامه این مقاله، برخی از فواید شگفت انگیز خوردن هندوانه در دوران بارداری زنان بیان شده است، که عبارتند از:
1. تسکین سوزش معده با خوردن هندوانه در دوران بارداری :
معمولا، زنان باردار در طی کل دوران حاملگی خود از مسائل گوارشی مانند سوزش سر دل و اسیدیته شدن معده رنج می برند. مصرف هندوانه می تواند این مشکلات زنان باردار را با بهبود عملکرد لوله های عبور غذا و معده از بین ببرد. به همین دلیل، این ماده غذایی بلافاصله بعد از مصرف، سوزش معده زنان باردار را کاهش خواهد داد.
2. کاهش تورم بدن زنان باردار با خوردن هندوانه:
در دوران بارداری همه زنان، تورم دست ها و پاها و یا ادم مشکل بسیار شایعی به شمار می رود. در واقع، می-توان ادعا کرد که همه زنان حامله از این مشکل رنج می برند. میوه هندوانه دارای آب زیادی است، که مصرف آن انسداد رگ ها و عضلات زنان حامله را کاهش داده و در نتیجه، مشکل ادم را در بدن این افراد درمان خواهد نمود.
3. کاهش علائم ویار صبحگاهی با خوردن هندوانه در دوران بارداری:
نوشیدن یک لیوان آب هندوانه تازه در طی دوران بارداری ( ترجیحا به هنگام صبح) یک ایده فوق العاده برای از بین بردن ویار صبحگاهی در بدن زنان است. همچنین، مصرف هندوانه می تواند برای هر مادر بارداری آرامش بخش بوده و طراوت و شادابی را برای او و فرزند داخل رحمش به ارمغان آورد. علاوه بر این موارد، این میوه دارای خواص انرژی زایی بوده و ارزش تغذیه ای بالایی هم برای زنان باردار دارد.
4. درمان کم شدن آب بدن زنان باردار با خوردن هندوانه:
کم شدن آب بدن زنان در طی دوران بارداری منجر به بروز انقباضات شدید درون رحمی در بدن این افراد شده و زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به دنبال خواهد داشت. برای همین، زنان باردار باید سعی کنند تا روزانه، با نوشیدن مقدار زیادی آب از کم آبی بدن خود جلوگیری کنند. از آن جایی هم که میوه هندوانه حاوی حدود 90٪ آب است، پس خوردن آن می تواندیک راه عالی برای تامین آب مورد نیاز بدن در دوران بارداری باشد.
خواص هندوانه برای جنین

5. تسکین یافتن گرفتگی عضلات بدن زنان باردار با هندوانه:
بدن هر زن حامله ای با پیشرفت دوران بارداری تغییرات بسیاری را تجربه می کند. افزایش وزن و نوسانات هورمونی تغییراتی هستند که می توانند به درد عضلات و استخوان های این افراد منجر شوند. جالب است بدانید که مصرف هندوانه در هر شکلی می تواند بدن زنان باردار را برای مقابله با این وضعیت آماده کرده و گرفتگی عضلانی این افراد را به آسانی از بین ببرد.
6. جلوگیری از تجمع رنگدانه ها بر روی سطح پوست بدن زنان باردار با هندوانه:
تجمع رنگدانه ها در زیر پوست بدن یک مشکل شایع در دوران بارداری به شمار می رود، که اکثر زنان حامله از آن رنج می برند. بروز این مشکل، شادی دوران بارداری را را از مادر حامله دور می کند. اما، مصرف میوه هندوانه نقش کلیدی در پیشگیری از تجمع رنگدانه ها در زیر پوست بدن زنان در دوران بارداری ایفا می کند. در واقع، می توان ادعا کرد که مصرف هندوانه در طی دوران بارداری می تواند روند هضم غذا را آسان کرده و حرکات روده را در مادران باردار افزایش دهد، که این حالت هم به نوبه خود بر بافت پوست بدن زنان باردار تاثیر گذاشته و آن را درخشان و زیبا خواهد کرد.
7. اثر مدر و سمم زدایی هندوانه در دوران بارداری:
به دلیل این که میوه هندوانه دارای خواص ادرارآوری است، می تواند به دفع سموم مضر از بدن زنان باردار کمک کرده و با این کار عملکرد کلیه، تصفیه کبد و کاهش سطح اسید اوریک در خون این افراد را تنظیم کند.
8. افزایش سطح انرژی بدن زنان باردار با خوردن هندوانه:
همانطور که می دانید میوه هندوانه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، ویتامین های A، B1 و B6 است. این ماده مغذی به صورت طبیعی در بدن زنان باردار تولید انرژی کرده و در نتیجه، انرژی زیادی برای انجام فعالیت های روزانه به بدن این افراد ارائه می کند. همچنین، مصرف این میوه برای افزایش قدرت بینایی، سیتم ایمنی و سیستم عصبی خود مادر باردار و جنین داخل رحم او بسیار مفید است.
9. جلوگیری از ابتلا به پره اکلامپسی با خرودن هندوانه در دوران بارداری:
به دلیل این که میوه هندوانه حاوی سطح بالایی از لیکوپن است، مصرف این ماده توسط زنان باردار باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری پره اکلامپسی خواهد شد.
فواید تخم هندوانه
تخم هندوانه خارج کننده سنگ (کلیه ، مثانه و … ) است.
مغز تخم هندوانه به هضم غذا کمک می‌کند بهتر است برای اینکه نفخ نکنیم بعد از خوردن هندوانه چند دانه از تخم‌های آن هم با پوست جویده میل شود.
تخم هندوانه برای معالجه کمبودهای فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است.
خواص هندوانه برای جنین

موارد احتیاط در مصرف هندوانه
هیچ گاه هندوانه را ناشتا نخورید.
مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم می‌شود.
اگر اشخاص سرد مزاج هندوانه بخورند امکان تضعیف قوه باء و درد مفاصل دارند.
خوردن هندوانه برای اشخاص سرد مزاج، تولید درد مفاصل می کند و در این موارد خنثی کننده ی زیان هندوانه،‌عسل و قند و امثال آن است.

مضرات هندوانه
زیاده روی در خوردن هندوانه برای طحال زیان آور است.
مصرف هندوانه در افرادی که آلرژی یا حساسیت فصلی یا غذایی دارند ممنوع است.
خواص هندوانه به روایت تصویر

خواص هندوانه برای جنین

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا