شکور لطفی نویسنده «پیرزنی که دلش می‌خواست تمیزترین خانه دنیا را داشته باشد» درگذشت


شکور لطفی نویسنده «پیرزنی که دلش می‌خواست تمیزترین خانه دنیا را داشته باشد» درگذشت

نویسنده:گروه خبر...

شکور لطفی نویسنده کتاب «پیرزنی که دلش می‌خواست تمیزترین خانه دنیا را داشته باشد» در سن ۷۵ سالگی به سبب بیماری درگذشت.

شکور لطفی، در خرداد سال ۱۳۲۲ در یکی از روستاهای شهر میانه در آذربایجان شرقی زاده شد. پس از گرفتن دیپلم ریاضی در رشته شیمی به تحصیل پرداخت اما پس از مدتی آن را رها کرد و به خواندن ادبیات پرداخت. سپس در رشته تعلیم و تربیت با گرایش تربیت بدنی ادامه تحصیل داد. شکور لطفی در دوره دبیرستان در انجمن ورزشی «ابرمرد» با نادر ابراهیمی آشنا و وارد کارهای فرهنگی شد. او در مصاحبه‌ای که در مجموعه ده جلدی تاریخ ادبیات کودکان منتشر شده است، درباره فعالیتش در حوزه ادبیات کودکان می‌گوید: «آشنایی قبلی با کسانی مثل خانم توران میرهادی که وزنه‌ای است در تعلیم و تربیت ما و سپس آشنایی با مدرسه فرهاد، شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آشنایی با نویسندگانی که پا به عرصه ادبیات گذاشتند و کتاب‌های‌شان مد روز شد، من را به گستره ادبیات کودکان کشاند.»

از شکور لطفی چند کتاب برای کودکان و نوجوانان به یادگار مانده است. نخستین کتاب او در سال ۱۳۵۲ پس از چاپ خمیر شد. البته در سال ۱۳۵۶ با عنوان «ما بوته گل سرخ را از خواب بیدار می‌کنیم» منتشر شد. کتاب دومش « قصه پیرزنی که دلش می‌خواست تمیزترین خانه‌ دنیا را داشته باشد» بود که در مجموعه تاریخ ادبیات کودکان نوشته محمدهادی محمدی و زهره قایینی به عنوان یکی از نمونه‌های ارزشمند داستان‌های استعاری ادبیات کودکان نام برده شده است. کتاب «سرگذشت چمنزار بزرگ» شکور لطفی نیز توانست نامزد دریافت عنوان کتاب برگزیده سال ۵۴ شورای کتاب کودک شود.

شکور لطفی نویسنده «پیرزنی که دلش می‌خواست تمیزترین خانه دنیا را داشته باشد» درگذشت

شکور لطفی یکی از کسانی بود که در تاسیس «سازمان همگام با کودکان و نوجوانان» به نادر ابراهیمی کمک کرد. هدف از تاسیس این سازمان تجربه کردن تصویرگری مناسب کودکان به شیوه آزمون و خطا و از راه پژوهش میدانی بود. شکور لطفی نخستین کسی بود که پیشنهاد داد کتاب‌های کودکان و نوجوان براساس گروه‌بندی سنی منتشر شوند.

بنیان‌گذاری انتشارات رادیو و تلویزیون ملی ایران (سروش)، نویسندگی ده‌ها برنامه تلویزیونی کودک و نوجوان از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۸۲، مشارکت در تولید سریال‌های «سفرهای دور و دراز هامی و کامی» و «صدای صحرا» از دیگر فعالیت‌های فرهنگی شکور لطفی است.

کتابک درگذشت شکور لطفی را به دوستداران فرهنگ و ادبیات کودکان تسلیت می‌گوید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه رسانه کودک

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)