طرز تهیه سوپ شیر خوشمزه (سوپ سفید)
اصلیترین مواد برای تهیه سوپ شیر جو پرک، قارچ، خامه صبحانه، مرغ و یا عصاره مرغ هستند. نکته مهم این است که شیر را نباید مستقیما به ترکیب مواد لازم اضافه کنید. در تهیه سوپ شیر ابتدا شیر را با آب ترکیب میکنند. جالب است بدانید که در طرز تهیه این سوپ به روش رستورانی از عصاره مرغ استفاده میشود.
ستاره | سرویس آشپزی - سوپ شیر یا سوپ سفید یکی از خوشمزهترین سوپها و مناسب مهمانی و ضیافتهاست. معمولا برای تهیه سوپ شیر از جو، شیر، مرغ پخته و انواع سبزیجات استفاده میشود که انتخاب این سبزیجات به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد اما معمولا قارچ پایه ثابت این سوپ است. برخی افراد بعد از پخت این سوپ آن را از روی حرارت برداشته و قل از سرو، یکی دو قاشق خامه نیز به آن اضافه میکنند که در این صورت سوپ بسیار خوشطعمتر و البته پرکالریتر خواهد شد. قبلتر طرز تهیه سوپ جو پرک با شیر را آموزش دادهایم، این بار اما قصد داریم طرز تهیه سوپ شیر یا سوپ سفید بدون خامه را آموزش دهیم که بسیار خوشطعم بوده و گزینه مناسبی برای یک وعده شام سبک یا پیش غذایی شیک برای مهمانیها محسوب میشود. در انتها نیز روش رستورانی تهیه سوپ شیر آموزش داده میشود. در روش رستورانی بر خلاف سنتی خامه نقش مهمی دارد.
۱. طرز تهیه سوپ شیر به روش سنتی
مواد لازم
مواد لازم | |
شیر | 1 لیتر |
جو پرک | نصف بسته |
قارچ | 300 گرم |
هویج | 2-3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سینه مرغ | نصف 1 عدد |
کنسرو ذرت | 1 عدد |
نمک، فلفل سفید، زردچوبه | به میزان لازم |
مغز کرفس (اختیاری) | 1 عدد |
روش پخت برای تهیه سوپ شیر، ابتدا سینه مرغ را با کمی نمک، زردچوبه و یک پیاز کوچک جداگانه بپزید.
بعد جو پرک را داخل خردکن یا آسیاب بریزید تا کمی خردتر شود. (حدود ۱/۴ اندازه اصلی)
حالا جو پرک آسیابشده را داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید.
در قابلمه رو کاملا باز بگذارید تا جو کاملا باز شده و لعاب بنیدازد.
بین ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا جو کاملا پخته و له شود و آب آن تا حد امکان کم شود.
حالا شیر را داخل قابلمه بریزید.
بعد از آن هویج رندهشده، قارچ ورقهشده و در صورت تمایل مغز کرفس خردشده را به سوپ اضافه کنید.
حدود یک ساعت صبر کنید تا سوپ جا بیفتد.
در آخر، سینه مرغ ریشریش شده و کنسرو ذرت را به سوپ اضافه کنید.
۵ دقیقه قبل از سرو سوپ، نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید و آن را سرو کنید.
سوپ شیر یکی از بهترین گزینهها برای مهمانی است. در صورت تمایل از سبزیجات دیگر مثل کدو، نخودفرنگی و ... نیز میتوانید استفاده کنید که این به ذایقه شما بستگی دارد.
نکته مهم
اگر بعد از پخت سینه مرغ آبی در ظرف باقی ماند، حتما از آن برای پخت سوپ شیر استفاده کنید که طعم عالی به سوپ میدهد.
اگه سوپ شما بیش از حد غلیظ شد و سوپ رقیقتر دوست دارید، مقدار شیر را بیشتر کنید.
برای پخت یا سرو این سوپ به هیچ وجه از آبلیمو استفاده نکنید زیرا ممکن است شیر ببرد.
فلفل سفید طعم این سوپ را خیلی خوشمزهتر میکند.
۲. طرز تهیه سوپ شیر به روش رستورانی با خامه
مواد لازم | |
قارچ | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
هویج | 1 عدد |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 8 لیوان |
خامه صبحانه | 1 پاکت |
عصاره مرغ | 2 عدد |
کره | 50 گرم |
روش پخت
دستور پخت رستورانی برای هشت نفر مناسب است. بنابراین برای تهیه سوپ شیر برای چهار نفر میزان مواد لازم گفته شده را نصف کنید.