دادگاه حقوق بشر اروپا مجارستان را ملزم به توزیع غذا بین پناهجویان کرد


دادگاه حقوق بشر اروپا مجارستان را ملزم به توزیع غذا بین پناهجویان کرد

اندازه متن Aa (/fa/component/roojanews/frame.html?href=#) Aa (/fa/component/roojanews/frame.html?href=#) مقامات دولت مجارستان در پی درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا ملزم به توزیع غذا بین پناهجویانی شدند که از ابتدای ماه جاری میلادی...

اندازه متن Aa Aa

مقامات دولت مجارستان در پی درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا ملزم به توزیع غذا بین پناهجویانی شدند که از ابتدای ماه جاری میلادی در مناطق مرزی این کشور با صربستان متوقف شده اند.

سازمان دیده بان حقوق بشر پیش از این با اعلام خبر ممانعت توزیع غذا بین پناهجویان نگه داری شده در نقطقه مرزی خاک مجارستان با صربستان تصریح کرده بود که دو خانواده افغان و دو برادر سوری بخشی از افرادی هستند که در پی رد درخواست آنها در چارچوب روند جدید رسیدگی به وضعیت پناهجویان از دریافت غذا محروم شده اند.

بر همین اساس داداگاه حقوق بشر اروپا در پی درخواست یک گروه مجاری مدافع حقوق بشر موسوم به کمیته هلسینکی از بوداپست خواست با متوقف کردن این اقدام «غیر انسانی» توزیع غذا بین پناهجویان سرگردان را از سر بگیرد.

این دادگاه در پاسخ به نامه الکترونیکی خبرگزاری رویترز تصریح کرد که از مقامات مجاری خواسته است به خصوص چهار مورد خاص از افرادی را که پیش از این خبرهایی در باره محرومیت غذایی آنها منتشر شده بود، مورد توجه قرار دهد.

آخرین خبرها حاکی است که «کمیته هلسینکی» شامگاه پنجشنبه با انتشار بیانیه جدیدی بر روی وب سایت خود اعلام کرده که پناهجویان در اردوگاه های مرزی موفق به دریافت غذا شده اند.

این درحالیست که مسئولان اداره مهاجرت مجارستان پیشتر در گفتگو با یورونیوز هرگونه اقدام سرزنش آمیز در این زمینه را منکر شده بودند.

سطحی جدید از رویکرد غیرانسانی

در گزارش اولیه سازمان دیده بان حقوق بشر آمده بود که مسئولان کمپ نگهداری پناجویان در اقدامی غیرانسانی پس از تغذیه یک زن شیرده و تعدادی کودک از جمع خانواده های افغان به آنها گوشزد کرده اند که حق ندارند غذای دریافتی را با دیگر اعضای خانواده خود تقسیم کنند.

لیدیا گال، پژوهشگر سازمان دیده بان حقوق بشر در بالکان و اروپای شرقی با انتشار بیانیه ای در خصوص وضعیت غیر انسانی حاکم بر کمپ پناهجویان در مجارستان تاکید کرد: «دولت با امتناع از تغذیه پناهجویانی که تحت مراقبت خود دارد در واقع سطح جدیدی از رویکرد غیرانسانی را به نمایش گذاشته است. این درحالیست که چنین اقدامی نقض آشکارحقوق بشر و مغایر با تعهدات کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.»

خانم گال همچنین در بیانیه خود تاکید کرد: «اینگونه بی توجهی به سلامت افراد در واقع نوعی اقدام بدبینانه نسبت به قوانین و حقوق انسانی است که با هدف مجبور کردن پناهجویان به پس گرفتن درخواست پناهندگی و ترک خاک مجارستان صورت می گیرد.»

بیشتر بخوانید:

مجارستان سخت ترین مانع برای رسیدن پناهجویان به اروپای غربی

دولت مجارستان پناهجویان را در زمان بررسی پناهندگی آنها بازداشت می کند

مجارستان متقاضیان پناهندگی را تا اعلام نتیجه در اردوگاه هایی در بسته اسکان می دهد

قوانین بحث برانگیز مهاجرتی

رویکرد غیرانسانی دولت مجارستان در برخورد با پناهجویان پیش از این با اعتراض یک گروه مدافع حقوق بشر موسوم به «کمیته مجاری هلسینکی» مواجه شده بود که متعاقب آن دادگاه حقوق بشر اروپا روز دهم اوت با صدور حکمی از مقامات مجارستانی خواست توزیع غذا بین دو خانواده افغان را از سر گیرد.

مقامات مجار پس از آن با درخواست توزیع غذا و مایحتاج اولیه به دیگر پناهجویان از جمله دو برادر سوری موجه شدند.

فیدز، حزب حاکم در مجارستان با رد پیشنهاد سهمیه بندی اتحادیه اروپا جهت پذیرش پناهجویانی که هویت آنها مورد تایید قرار می گیرد همچنان به رویکرد پیشین خود در مانع تراشی برای ورود پناهجویان به این کشور و یا عبور از مرز برای عزیمت به کشورهای دیگر اروپایی ادامه می دهد.

بوداست در همین راستا سال ۲۰۱۵ در اوج بحران مهاجرت اقدام به نصب تورهای فلزی و موانع متعدد در مرز مشترک خود با صربستان کرده بود.

دولت مجارستان در ادامه با تصویب قوانین بحث برانگیز جدید مانع کمک رسانی گروه های مدافع حقوق بشر و دیگر شهروندان این کشور به مهاجران و پناهجویان شد. این اقدام به صورتی گسترده از سوی جامعه بین الملل و جوامع اروپایی محکوم شد و چالشی بزرگ را بین کمیسیون اروپا و بوداپست برانگیخت.

بیشتر بخوانید:

دولت مجارستان: کمک به پناهجویان از این پس جرم است

مجارستان در آستانه تحریم‌های مالی اتحادیه اروپا قرار گرفت

دولت مجارستان در قانون اساسی بازنگری می کند

حمایت از سیاست‌های مهاجرستیز اوربان دلیل برکناری سفیر فرانسه در مجارستان

مجارستان با تصویب این قانون که «توقف سوروس» نام گرفته قصد دارد زمینه اعمال تحریم‌ نهادهای حقوق بشری مدافع حقوق پناهجویان را فراهم کند.

نام این قانون برگرفته از نام خانوادگی میلیاردر آمریکایی «جورج سوروس» است که با تاسیس چندین سازمان غیردولتی به حمایت از حقوق پناهجویان پرداخته، اقدامی که همواره مورد انتقاد سیاستمداران راستگرای مجارستان بوده است. آقای سوروس مجاری تبار است و از حامیان پذیرش مهاجران به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید:

جورج سوروس دولت مجارستان و راستگرایان افراطی را به چالش می کشد

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شعر کامل ای که مرا خوانده ای راه نشانم بده + عکس نوشته