کودکان خیابانی جلوه‌ای از ناسلامتی اجتماعی


کودکان خیابانی جلوه‌ای از ناسلامتی اجتماعی

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر ضرورت ساماندهی مراکز حمایتی غیرمجاز، از متولیان خواست اقدامات جدی صورت دهند

کودکان خیابانی جلوه‌ای از ناسلامتی اجتماعیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در دیدار رئیس و مدیران سازمان بهزیستی کشور، از تلاش‌های این نهاد حمایتی قدردانی کرد و گفت: اقدامات سازمان بهزیستی در مددرسانی به آسیب دیدگان اجتماعی، کودکان، زنان بی سرپرست و معلولان بسیار خداپسندانه است، زیرا یکی از وظایف جدی حکومت اسلامی، کمک به افرادی است که به دلیل وضعیت جسمی یا اجتماعی خاص، امکان ادامه زندگی بدون حمایت را ندارند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: وقتی مشکلات اقتصادی هجوم می‌آورد، نقش سازمان‌های حمایتی از قبیل کمیته امداد و بهزیستی برجسته‌تر می‌شود. امروز درخواست‌ها برای قرار گرفتن تحت پوشش سازمان‌های حمایتی افزایش یافته و این امر مسئولیت این سازمان‌ها را سنگین‌تر کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی بر لزوم اقدامات فعال پیشگیرانه از سوی سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از تصادفات رانندگی، اعتیاد، طلاق و ... تاکید کرد و افزود: این اقدامات پیشگیرانه باید شکل فعال داشته باشد، نه منفعل. بر همین اساس نیاز به قانونگذاری، پیش بینی ضمانت اجرا، سیاستگذاری و تصویب برخی دستورالعمل‌ها و مقررات است که سازمان بهزیستی باید فارغ از اقدامات توصیه‌ای، این امر را به صورت جدی دنبال کند، زیرا محصول این آسیب‌ها پیش روی این سازمان قرار دارد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با طرح این پرسش که «متولی کودکان کار و خیابان، چه کسی است؟»، این موضوع را یکی از معضلات امروز کلان شهر‌ها دانست و اظهار کرد: کودکان خیابانی، جلوه‌هایی از بی‌نظمی و ناسلامتی اجتماعی هستند و متولیان امر باید در این زمینه اقدامات جدی صورت دهند. بسیاری از این کودکان را برخی سوداگران به کار می‌گیرند و پولی هم که درمی‌آورند خرج خودشان نمی‌شود. ضمن اینکه در مراکز بسیار نامناسب نگهداری می‌شوند و روابط نامناسبی بین آن‌ها شکل می‌گیرد که همه این موارد آسیب‌های سنگینی را به دنبال دارد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه بر ضرورت توانمندسازی فقرا و معتادان تاکید کرد و افزود: مساعدت و کمک به افراد نیازمند و درمان معتادان یک امر ابتدایی و لازم است، اما آنچه باید مورد توجه جدی قرار گیرد و البته نیازمند بودجه و امکانات است، توانمندسازی است که باید در اولویت باشد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به فعالیت مراکز حمایتی غیرمجاز نیز تاکید کرد: قطعا این مراکز باید با تعیین یک ضرب الاجل مناسب، از ناحیه دولت و سازمان بهزیستی ساماندهی شوند، زیرا امر حمایت و تربیت افراد مسئله بسیار مهمی است که نمی‌توان بدون توجه به استاندارد‌های لازم در این عرصه فعالیت داشت.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین با تاکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر به قانون حمایت از حقوق کودکان، به حمایت‌های مورد نیاز از سازمان‌های حمایتی اشاره کرد و گفت: سازمان‌هایی نظیر بهزیستی و کمیته امداد نیازمند حمایت‌های حقوقی و قانونی، مالی، قضایی و اجتماعی هستند که حمایت اجتماعی و مردمی از سایر ابعاد حمایت، کارسازتر به نظر می‌رسد، زیرا هر کجا مسائلی به خوبی برای مردم تبیین شده و به آنان میدان داده شده است، بهترین نتایج را گرفته اند و امور به خوبی پیش رفته است.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر حمایت قاطع دستگاه قضایی از سازمان‌های حمایتی، بار دیگر از تلاش‌های مددکاران اجتماعی و همه مسئولان سازمان بهزیستی قدردانی و بر لزوم توجه هر چه بیشتر دستگاه‌های متولی به تامین بودجه و امکانات سازمان‌های حمایتی تاکید کرد.
قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی هم در این دیدار از رشد شاخص‌های توانبخشی و اجتماعی در جامعه هدف خبر داد و گفت: در قانون تشکیل سازمان بهزیستی بر حمایت از کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت تصریح شده است.
وی افزود: هزارو ۶۰۰ مرکز توانبخشی داریم و ۱۵ هزار مهدکودک هم زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند.
قبادی دانا خواستار رفع موانع قانونی و تسهیل فرزندخواندگی شد و گفت: ۷۰ درصد کودکان کار خارجی هستند.
سازمان بهزیستی در نظام پیشگیری و درمان باید مطالبه گر باشد
رئیس قوه قضاییه: فعالیت‌های این سازمان بسیار مهم و خداپسندانه است و دولت اسلامی هم وظیفه دارد به افراد مددجو رسیدگی کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: دولت اسلامی باید امور معیشت و اقتصادی افراد کم توان و ناتوان از لحاظ جسمی را ساماندهی و حمایت کند.
وی افزود: به ویژه در شرایط کنونی اقتصادی در کشور باید نقش سازمان‌های امدادی و خیره‌ها را با رویکرد پیشگیری از مشکلات و همچنین توانمندسازی افراد تقویت کنیم و در سازمان بهزیستی هم اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از معلولیت افراد و همچنین درمان این قشر تقویت شود.
وی خواستار توجه خاص به معلولان شد و گفت: گاهی خانواده‌ها توان نگهداری این فرزندان را ندارند و دولت اسلامی باید حمایت کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: باید نظام‌های پیشگیری به قانون و سیاستگذاری تبدیل شود.
رئیس قوه قضاییه همچنین بر ضرورت ساماندهی مقابله با کودکان کار تاکید کرد و گفت: کودکان کار پدیده نامبارکی را ایجاد می‌کنند و این بی نظمی اجتماعی قابل تحمل نیست و نباید اجازه دهیم برخی افراد سودجو این کودکان را برای کسب درآمد‌های غیر مشروع، سازماندهی کنند و حرکت پیشگیرانه سازمان بهزیستی باید مطالبه گرانه و فعالانه باشد.
قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی هم در این دیدار از رشد شاخص‌های توانبخشی و اجتماعی در جامعه هدف خبر داد و گفت: در قانون تشکیل سازمان بهزیستی بر حمایت از کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت تصریح شده است.
وی افزود: هزارو ۶۰۰ مرکز توانبخشی داریم و ۱۵ هزار مهدکودک هم زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند.
قبادی دانا خواستار رفع موانع قانونی و تسهیل فرزندخواندگی شد و گفت: ۷۰ درصد کودکان کار خارجی هستند.
دیدار مسئولان سازمان بهزیستی با رئیس قوه قضاییه
در این دیدار که عصر امروز در حوزه ریاست قوه قضاییه برگزار شد، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور گزارشی از عملکرد و مشکلات این سازمان ارایه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی هم در سخنانی بر اهمیت جایگاه سازمان بهزیستی در کمک به مددجویان و افراد آسیب دیده و ضعیف جامعه تاکید کرد.
خبر تکمیلی ارسال می‌شود...

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

چگونه سوانح هوایی سرنوشت سیاسی کشورها را تغییر داد؟