با چه رشته هایی بدون کنکور میتونم وارد دانشگاه بشم؟


پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی از سال 1392 در کنار پذیرش از طریق کنکور برای داوطلبان و دانش آموزان اجرا گردید. داوطلبان در زمان ثبت نام برای کنکور سراسری با انتخاب یک گزینه در فرم ثبت نام می توانستند رشته های بر اساس سوابق تحصیلی را در زمان انتخاب رشته کنکور، انتخاب نمایند. دانشگاه ها و موسسات پذیرنده بر اساس معدل داوطلبان ( از بالاترین معدل به پایین...

که همه ساله برگذار میشود، موجب میشود تا دانش آموزان استرس بیش از حد داشته باشند و به نتیجه مطلوب خود نرسند. امروزه رشته های بسیار خوبی در دانشگاه های برتر کشور پدید امده که بدون کنکور دانشجو میپذیرند.

پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی از سال 1392 در کنار پذیرش از طریق کنکور برای داوطلبان و دانش آموزان اجرا گردید. داوطلبان در زمان ثبت نام برای کنکور سراسری با انتخاب یک گزینه در فرم ثبت نام می توانستند رشته های بر اساس سوابق تحصیلی را در زمان انتخاب رشته کنکور، انتخاب نمایند. دانشگاه ها و موسسات پذیرنده بر اساس معدل داوطلبان ( از بالاترین معدل به پایین ترین معدل ) با توجه به نوع دیپلم و رشته انتخابی تا سقف پذیرش در هر یک از سهیمه ها، افراد را مرتب کرده و با آن ها تماس می گیرد.

البته داوطلبان و دانش آموزانی که می خواهند از این روش وارد دانشگاه شده و ادامه تحصیل دهند، بهتر است قبل از هر تصمیمی برای انتخاب رشته ی خود به کنکور مشاور مراجعه کنند و بعد از آن اجرا نمایند. در واقع سیستم ثبت نام که داوطلب در سازمان سنجش در آن ثبت نام خود را انجام می دهد به سیستم دانشگاه ها متصل می باشد ولی دانشگاه ها نمی توانند در این فرآیند دخل و تصرفی انجام دهند و وارد فرآیند اجرایی نمی شوند. در سال های اخیر به دلیل اینکه برای اولین بار قرار بود این فرآیند اجرایی شود، سازمان سنجش آموزش کشور فرآیند ثبت نام ها را بر عهده گرفته است. در سال های آینده با کسب تجربه از سوی دانشگاه ها فرآیند ثبت نام به آن ها واگذار خواهد شد.

قوانین مربوط به پذیرش داوطلبان بدون کنکور

تماس دانشگاه ها و موسسات با داوطلبان تحت هر عنوان خارج از زمان مقرر ممنوع می باشد.

اخذ هر گونه وجه برای دریافت و بررسی درخواست ها توسط دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ممنوع می باشد.

پاسخ گویی به اعتراضات داوطلبان درباره پذیرش یا عدم پذیرش بر عهده موسسه آموزش عالی مربوطه می باشد.

امکان برگزاری امتحان یا مصاحبه توسط دانشگاه ها و موسسات پذیرنده جز برای رشته ای دارای شرایط خاص ( دارای شرایط استخدامی یا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ) که در دفترچه درج می شود، وجود ندارد.

سهمیه های پذیرش بدون کنکور

سهیمه های پذیرش بدون کنکور ( سهمیه های منطقه یک، منطقه دو، منطقه سه، خانواده شهدا، ایثارگران 25 درصد ظرفیت، ایثارگران 5 درصد ظرفیت و رزمندگان ) طبق قوانین و مقررات مندرج در دفتر چه اعمال می شود.

دانشگاه ها برای پذیرش، سهیمه ها و سایر شرایط و مقررات را در نظر می گیرند و از نظر شکلی پذیرش را انجام می دهند، اما تایید نهایی را سازمان سنجش انجام می دهد.

شرایط پذیرش رشته ای بدون کنکور آزمون سراسری

دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه نظام جدید آموزشی ( 3-3-6) می توانند در این مرحله از پذیرش ثبت نام کرده و بعد از اتمام امتحانات نهایی و دریافت کارنامه از آموزش و پرورش، معدل کتبی خود را درج نمایند.

تمام کسانی که دیپلم نظام آموزشی جدید دارند.

تمام کسانی که دیپلم نظام قدیم آموزشی دارند.

تمام کسانی که مدرک کاردانی ( فوق دیپلم ) دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و کاردانی پیوسته آموزشکده های فنی و حرفه ای دارند.

ممنوعیت ثبت نام در رشته های بدون کنکور آزمون سراسری

دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که فاقد مدرک پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی هستند حق ثبت نام و شرکت در این مرحله را ندارند. در صورتی که ثبت نام و انتخاب رشته نمایند، به عنوان متخلف شناخته شده و برابر ضوابط با آن ها برخورد خواهد شد.

لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری

ثبت نام بدون کنکور سراسری اعم از دوره های روزانه و نوبت دوم ( شبانه )، پیام نور، غیر انتفاعی و ... معمولا 2 بار در سال اجرا می شود. برای هر کدام می بایست دفترچه جدا تهیه نمود. هر داوطلب پیش از اقدام به نام نویسی باید با رشته ای ارائه شده در دانشگاه های مختلف به طور کامل آشنا باشد.

اطلاعات مربوط به این رشته ها از طریق دفترچه ثبت نام بدون کنکور مهر ماه و بهمن ماه در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. همچنین در جداولی که زیر آمده، می توانید تعدادی از رشته های بدون کنکور هر یک از گروه های آزمایشی که به تفکیک دو مقطع کاردانی و کارشناسی ذکر شده است، مشاهده نمایید.

رشته ریاضی

رشته ای بدون کنکور سراسری 1400 گروه ریاضی
کاردانی کارشناسی
کاردانی معماری مهندسی مکانیک
کاردانی فنی عمران مهندسی برق
کاردانی فنی مکانیک مهندسی کامپیوتر
کاردانی علمی کاربردی برق قدرت مهندسی معماری
کاردانی نقشه برداری مهندسی پزشکی
کاردانی ارتباطات و فناوری اطلاعات مهندسی شیمی
کاردانی فنی الکترونیک مهندسی صنایع
کاردانی فنی صنایع مهندسی عمران

رشته علوم تجربی

رشته ای بدون کنکور سراسری 1400 گروه علوم تجربی
کاردانی کارشناسی
کاردانی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر زمین شناسی
کاردانی امور زراعی و باغی علوم دامی
کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی علوم و مهندسی باغبانی
کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری علوم و مهندسی خاک
کاردانی تکنولوژی مواد غذایی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
کاردانی شیمی آزمایشگاهی علوم و مهندسی جنگل
کاردانی تکنولوژی تولیدات دامی علوم و مهندسی صنایع غذایی
کاردانی تکنولوژی صنایع غذایی زیست شناسی گیاهی
کاردانی تولید و فرآوری خرما شیمی محض

رشته علوم انسانی

رشته ای بدون کنکور سراسری 1400 گروه علوم انسانی
کاردانی کارشناسی
کاردانی امور دولتی حسابداری
کاردانی حسابداری حقوق
کاردانی مدیریت بازرگانی روانشناسی
کاردانی امور مالی و مالیاتی علوم سیاسی
کاردانی مدیریت صنعتی مدیریت بازرگانی
کاردانی بیمه علوم ورزشی
کاردانی امور بانکی مدیریت دولتی
کاردانی گردشگری زبان و ادبیات فارسی
کاردانی علوم قضایی اقتصاد
کاردانی تربیت معلم قرآن کریم مشاوره
کاردانی هتلداری مدیریت صنعتی

رشته هنر

رشته ای بدون کنکور سراسری 1400 گروه هنر
کاردانی کارشناسی
کاردانی حفاظت و مرمت آثار تاریخی عکاسی
کاردانی گرافیک ارتباط تصویری
کاردانی انیمیشن طراحی لباس
کاردانی هنر سفالگری نقاشی
کاردانی طراحی پوشاک تلویزیون و هنر های دیجیتالی
کاردانی باستان شناسی طراحی صنعتی

رشته زبان های خارجی

رشته ای بدون کنکور سراسری 1400 گروه زبان های خارجی
کارشناسی
زبان و ادبیات انگلیسی
مترجمی زبان انگلیسی
آموزش زبان انگلیسی
زبان انگلیسی ویژه دانشجویان مطالعات اسلامی
زبان روسی
زبان و ادبیات فرانسه
زبان و ادبیات اردو

البته باید توجه فرمایید به دلیل زیاد بودن رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری، فقط تعدادی از آن ها که مهم تر و پر طرفدار تر می باشد، ذکر شده است. به همین منظور شما می توانید با مراجعه به دفتر چه راهنمای ثبت نام نیمسال تحصیلی مهر ماه یا بهمن ماه به لیست کامل این رشته ا و نیز دانشگاه های ارائه دهنده آن ها دسترسی یابید.

دفتر چه ثبت نام و انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه سراسری

دفتر چه های کنکور سراسری به طور همزمان با شروع مهلت ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سراسری منتشر شده و بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد.

حذف کنکور سراسری

یکی از سوالاتی که برای داوطلبان و دانش آموزانی که در انتظار کنکور می باشند، مطرح است، این است که آیا امکان حذف کنکور وجود دارد؟

نمی توان به طور دقیق پاسخ این سوال را مشخص نمود. با توجه به این که در چند سال اخیر 15 درصد از ظرفیت پذیرش دانشگاه های سراسری با آزمون تکمیل شده و مصوبات اخیری که در کنکور سراسری 1402 قرار است اعمال شود، می توان گفت که احتمال حذف کنکور وجود ندارد اما ممکن است یک آزمون ورودی از سوی هر دانشگاه برگزار گردد.

اقدامات لازم داوطلبان برای اخذ پذیرش رشته های بدون کنکور آزمون سراسری

مطالعه دفتر چه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سراسری و تعیین رشته محل های مورد علاقه. تهیه مدارک مورد نیاز و مراجعه به سایت سازمان سنجش برای ثبت نام و ارائه درخواست تحصیل در رشته محل های مورد علاقه. انتظار برای تماس دانشگاه مبنی بر موافقت با پذیرش داوطلب یا رد درخواست در زمان تعیین شده. بررسی رشته محل هایی که دانشگاه با پذیرش داوطلب موافقت کرده و انتخاب فقط یک کد رشته محل در زمان تعیین شده. مراجعه به دانشگاه یا موسسه عالی پذیرش شده و ارائه مدارک مورد نظر برای ثبت نام. پرداخت وجه ثبت نام برای پذیرش و ارائه تعهد کتبی مبنی بر علاقه به تحصیل در کد رشته محل انتخابی در دانشگاه یا موسسه پذیرش شده.

اگر داوطلبی در رشته محل های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش شده و در کنکور سراسری نیز شرکت کرده و قبول شود، تنها می تواند در یک کد رشته محل به انتخاب خود، ثبت نام کرده و مشغول تحصیل شود.

در واقع هر داوطلب فقط مجاز به تحثیل در یک کد رشته محل می باشد و تحصیل همزمان در چند کد رشته محل ممنوع است . البته به جز داورطلبان مشمول آئین نامه های استعداد های درخشان.

ظرفیت پذیرش رشت های بدون کنکور آزمون سراسری

در کنکور سراسری سال 1398 در 169 کد رشته در 92 دانشگاه، مجتمع آموزش عالی، مرکز آموزش عالی دولتی، دانشگاه پیام نور و بیش از 330 دانشگاه و موسسه آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی ظرفیت برای پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی همزمان با انتخاب رشته کنکور اعلام شده بود. در سال گذشته ظرفیتی حدود 582 هزار نفر برای پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی در نظر گرفته شده بود.

این میزان ظرفیت با توجه به اعلام خالی ماندن حدود 300 هزار صندلی در دانشگاه ها و زیر نظام های متعدد نشان می دهد که ممکن است بخشی از این ظرفیت تکمیل نشده باشد.

وضعیت دانشگاه ها و پذیرش دانشجو در این شیوه نشان می دهد که بیش از دانشگاه دولتی و 300 دانشگاه و مرکز غیر دولتی در این شیوه دانشجو می پذیرند.

تعداد 74 دانشگاه دولتی و 28 دانشکده و مرکز آموزش عالی دولتی، واحد های دانشگاه پیام نور در 30 استان کشور و تعداد 304 دانشگاه و موسسه آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی در استان های مختلف نیز از طریق بدون کنکور دانشجو می پذیرند.

میزان ظرفیت پذیرش در هر دوره

در دوره های روزانه به میزان 20 هزار و 136 نفر

در دوره شبانه یا نوبت دوم 10 هزار و 451 نفر

در پردیس خودگردان دانشگاه های دولتی 625 نفر

در دوره های مجازی 1 هزار و 680 نفر

در رشته های مختلف دانشگاه پیام نور 346 هزار و 530 نفر

در رشته های مختلف دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی 189 هزار و 305 نفر

در مجموع ظرفیت پذیرش بدون کنکور در مهر ماه 1400، تعداد 568 هزار و 727 نفر است.

ضریب تاثیر اعمال سوابق تحصیلی ( معدل کتبی دیپلم ) با توجه به انواع دیپلم و گروه تحصیلی

در این روش فقط معدل کتبی دیپلم ملاک می باشد و دروس امتحانی داوطلبان دیپلمه با توجه به نوع دیپلم آنان به عنوان مثال ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی با هم متفاوت است.

بنابراین اگر نوع دیپلم داوطلب با گروه تحصیلی که متقاضی آن است متفاوت باشد، درصد اعمال معدل کتبی متفاوت خواهد بود.

ضریب تاثیر اعمال سوابق تحصیلی هم در این پذیرش بر اساس نوع دیپلم و گروه تحصیلی مشخص شده است.

نوع دیپلم ریاضی فیزیک کد 10 علوم تجربی کد 11
گروه تحصیلی
علوم ریاضی و فنی 100 100
علوم تجربی 100 100
علوم انسانی 57.1 57.1
هنر 100 100
زبان 100 100
نوع دیپلم ادبیات و علوم انسانی کد 12 علوم و معارف اسلامی کد 18
گروه تحصیلی
علوم ریاضی و فنی 57.1 57.1
علوم تجربی 57.1 57.1
علوم انسانی 100 100
هنر 100 100
زبان 100 100
نوع دیپلم سایر عناوین دیپلم کد های 13، 15، 16، 17، 20، 21، 22
گروه تحصیلی
علوم ریاضی و فنی 51.4
علوم تجربی 51.4
علوم انسانی 51.4
هنر 100
زبان 100

علوم انسانی در تمام جداول بالا:

ضریب تاثیر معدل داوطلبان دارای دیپلم ریاضی فیزیک یا علوم تجربی برای پذیرش در مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته های حسابداری، اقتصاد، روانشناسی، علوم ورزشی، مدیریت امور بانکی، مدیریت صنعتی، مدیریت مالی، مدیریت بازرگانی، مدیریت بیمه، مدیریت دولتی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت کسب و کار های کوچک، مدیریت و بازرگانی دریایی، جهانگردی و هتلداری، علم اطلاعات و دانش شناسی، گردشگری، کاردانی امور بانکی، کاردانی بیمه، کاردانی امور دولتی و کاردانی امور مالی و مالیاتی گروه علوم انسانی 100 است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مستند جدید روایت فتح از تلاش‌ پزشکان ایرانی برای درمان بیماران کرونایی