توضیح «های‌وب» درباره نحوه اجرای پروژه فیبر نوری در کرمان


توضیح «های‌وب» درباره نحوه اجرای پروژه فیبر نوری در کرمان

در پی انتشار گزارشی با موضوع عملکرد شرکت‌ «های‌وب» در پروژه فیبر نوری کرمان، این شرکت با ارسال جوابیه‌ای، به ارائه توضیح در این‌ خصوص پرداخته است.

متن پاسخ ارسال‌شده از سوی های‌وب به این شرح است:

«عملیات اجرایی پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکار‌ها در شهر کرمان از تاریخ دوم آذر توسط اپراتور متعهد (های‌وب) شروع گردید و در یک بازه زمانی ٢٢ روزه، جمعاً ۵۰۰ کیلومتر حفاری و میکروداکت‌گذاری مطابق برنامه‌ریزی انجام‌شده، با موفقیت به انجام رسیده است.

در مسیر‌های اجراشده حدوداً یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر داکت‌گذاری انجام پذیرفته که به‌صورت تقریبی ۴۳۰ کیلومتر از آن با استفاده از میکروداکت‌های ۲۵.۷ و چهارکاناله و حدود ۸۲۰ کیلومتر از آن با استفاده از داکت یک‌کاناله انجام شده است.

همچنین درباره لوله‌های به‌کار رفته در این طرح گفتنی است که استفاده از لوله‌های پلی‌اتیلن در بخش ارتباطات و در محیط‌های شهری با در نظر گرفتن عمق حفاری به‌کار گرفته‌شده می‌بایست تحمل فشار تا پنج بار که ناشی از فشار خاک و مواد پرکننده کانال است را دارا باشد.

در زمانی که اپراتور از روش بلوئینگ برای فیبرگذاری در کانال‌های احداثی استفاده کند، نیاز به تحمل فشار بیشتری از حالت معمول ایجاد می‌شود؛ بنابراین اپراتور با صرف هزینه بیشتر، از داکت پلی‌اتیلن با تحمل فشار بیش از ۱۶ بار که برای خدمات آبرسانی به‌کار گرفته می‌شود، استفاده کرده است.

این موضوع از نقطه نظر فنی بدون هرگونه اشکال است و چه‌بسا که برای استفاده در حوزه ارتباطات که فاقد هرگونه فشار ناشی از حرکت سیال (آب و موارد مشابه) که دارای فشار دائمی در مسیر‌های احداثی است، گزینه مناسب‌تر و فراتر از حد نیاز نیز است؛ لذا با توجه به توان تولید انبوه لوله‌های پلی‌اتیلن، استفاده از این روش مغایرتی با استاندارد‌های پیشنهادی توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ندارد.

جنس تمام میکروداکت‌ها یا داکت‌های مخابراتی و همچنین لوله‌های آبرسانی در ایجاد این شبکه از جنس پلی‌اتیلن و نوع PE ۸۰ یا PE ۱۰۰ است و تنها در ۲ عامل اصلی میزان تحمل فشار و قطر آن با یکدیگر متفاوت هستند.

با توجه به مراحل مختلف عملیاتی این پروژه، دو فاز مهم و حساس حفاری و میکروداکت‌گذاری، همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، طی ۲۲ روز انجام و سایر مراحل مانند شوت فیبر نیز درحال انجام است و سپس با تکمیل زیرساخت‌های پروژه، عملیات نصب و سرویس‌دهی فیبر نوری آغاز می‌گردد.

درخصوص موضوع ترمیم آسفالت معابر شهری، براساس آنچه که در متن خبر نیز عنوان شده، جناب آقای «محسن تویسرکانی»، سرپرست محترم شهرداری کرمان، توضیحات لازم را دراین‌خصوص ارائه کرده‌اند که قبل از سال، ترمیم شیار‌های حفاری شرکت «های‌وب» در معابر اصلی انجام شد. درباره ترمیم این شیارها، به‌دلیل مشکل سنگ‌شکن، آسفالت تهیه‌شده مناسب ترمیم این شیار‌ها نبود که با تجهیزاتی که خریداری شده است، این سنگ‌شکن اصلاح و این مشکل حل شد.

در پایان متذکر می‌شویم که اجرای این پروژه در سطح ملی درحال انجام بوده و با تکمیل پروژه در کل کشور نیاز‌های زیرساخت ارتباطات تا حداقل ۵ دهه مرتفع گردیده و مشترکان قادر خواهند بود تا سرعتی معادل ۸۰ برابر سرعت فعلی را تجربه کنند.»

منبع: دیجیاتو

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


مجموعه متن و پیام تبریک روز معلم فیزیک