این دارو‌ها عامل حملات میگرنی و سردرد هستند


این دارو‌ها عامل حملات میگرنی و سردرد هستند

نتایج یک تحقیق جدید روی بیش از ۱۱ هزار بزرگسال نشان می‌دهد که بین استفاده از دارو‌های مهار کننده اسید معده با حملات میگرنی یا سردرد‌های شدید و ارتباط وجود دارد.

این دارو‌ها عامل حملات میگرنی و سردرد هستند

به گزارش راهبرد معاصر؛ این مطالعه که در نشریه «نئورولوژی کلینیکال پراکتیس» (Neurology Clinical Practice)، منتشر شده، ارتباط بالقوه بین دارو‌ها و مکمل‌های ضد اسید «مهارکننده‌های پمپ پروتون» با علامت اختصاری PPI (یکی از انواع درمان‌های دارویی است که می‌تواند برای کاهش اسید معده و تسکین علائم ریفلاکس اسید معده استفاده شود) مانند اسموپرازول (Nexium) و امپرازول (Prilosec) و دارو‌های مسدود کننده H ۲ RA هیستامین (H) مانند فاموتیدین (Pepcid AC) یا سایمتیدین با سر درد‌های میگرنی را شناسایی کرده است.

به گزارش هلت لاین، نتایج این تحقیق نشانگر آن بود که در مقایسه با افرادی که از دارو‌های مهار اسید معده استفاده نمی‌کردند، خطر بروز میگرن و سردرد شدید، برای افرادی که از دارو‌های مهارکننده PPI (نوعی درمان دارویی برای کاهش اسید معده) استفاده می‌کردند، ۷۰ درصد، برای کسانی که از دارو‌های مسدود کننده (H ۲ RA) استفاده می‌کردند، ۴۰ درصد و برای کسانی که آنتی‌اسید‌های عمومی مصرف می‌کردند ۳۰ درصد بیشتر از افرادی بود که از دارو‌های ضد اسید استفاده نمی‌کرند.

دکتر مدحت میخائیل، پزشک متخصص مدیریت درد در مرکز پزشکی «مموریال کر اورنج کاست» در کالیفرنیا، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که هیچ نوع ارتباط شناخته شده‌ای بین ریفلاکس اسید معده و اپیزود‌های میگرن وجود ندارد، اما همه دارو‌های مهار کننده PPI، مسدود کننده‌های H ۲ و آنتی اسید‌های عمومی، عوارض جانبی مانند سردرد، تهوع و خستگی ایجاد می‌کنند.

میخائیل گفت: یک نظریه این است که مشکلی در سیستم عصبی مرکزی یا سطح گلوتامات (ماده‌ای شیمیایی که سلول‌های عصبی برای ارسال سیگنال به سلول‌های دیگر استفاده می‌کنند) ایجاد می‌شود که یکی از تسهیل کننده‌های مسیر درد است و ممکن است بیماری رفلاکس اسید و سردرد را با یکدیگر مرتبط کند. هنگامی که اسید بیش از حد تولید و حفظ شود، باعث ایجاد یک آبشار التهابی در مخاط معده و مری می‌شود.

این متخصص افزود: تأثیر مهار کننده‌های PPI بر جذب منیزیم در بدن می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اپیزود‌های میگرنی یا سردرد‌های شدید داشته باشد و با توجه به این واقعیت که از این دسته از دارو‌ها اغلب برای مهار اسید معده استفاده می‌شود می‌توان یک ارتباط احتمالی بین استفاده از این دارو‌های مهار کننده با سردرد‌های میگرنی در نظر گرفت.

دکتر کلیفورد سگیل، متخصص مغز و اعصاب در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، که او نیز در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که به طور کلی، سطوح بالای استرس می‌تواند شرایطی را برای ریفلاکس اسید معده یا میگرن ایجاد کند.

سگیل گفت: به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، توضیح اینکه چرا هر دارویی برای تغییر سطح اسید معده می‌تواند باعث تغییر در مغز بیمار شود تا دفعات سردرد یا میگرن را افزایش یا کاهش دهد، چالش برانگیز است، اما به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، می‌توانم این طور بگویم که به راحتی می‌توان افزایش استرس زندگی را در ایجاد سردرد‌های میگرنی و ریفلاکس معده موءثر دانست.

افراد دارای اضافه وزن یا چاق، باردار، افراد سیگاری یا کسانی که به طور مرتب در معرض دود سیگار هستند، در معرض بالاترین خطر ابتلا به ریفلاکس اسید معده هستند. البته مصرف دارو‌های ضد رفلاکس معده در دراز مدت می‌تواند خطر زوال عقل را نیز افزایش دهد./ همشهری آنلاین


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بارش تگرگ در خراسان جنوبی شیشه‌ها را شکست+عکس