زیرکوه رتبه نخست برداشت زرشک را در کشور دارد


مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه گفت: این شهرستان رتبه نخست برداشت زرشک را در خراسان جنوبی و کشور دارد.

زیرکوه رتبه نخست برداشت زرشک را در کشور دارد

زیرکوه رتبه نخست برداشت زرشک را در کشور دارد

سرویس اقتصادی - مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه گفت: این شهرستان رتبه نخست برداشت زرشک را در خراسان جنوبی و کشور دارد.

به گزارش فانوس، علیرضا بنی اسدی در این خصوص گفت: برداشت زرشک از سطح سه هزار و 160 هکتار از باغهای بارور شهرستان آغاز شد و تا اواخر آبان ادامه دارد.

وی بیان کرد: پیش بینی می شود امسال سه هزار و 600 تن زرشک خشک از باغ های شهرستان زیرکوه به ارزش حدود 80 میلیارد تومان برداشت شود.

وی از زرشکاران شهرستان خواست محصول خود را در بارگاه های بهداشتی خشک کنند، جهاد کشاورزی برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک تسهیلات کم بهره پرداخت می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه گفت: هم اکنون بسیاری از کشاورزان محصول خود را به صورت سنتی در خرمن خشک می کنند و با توجه به همزمان شدن فصل برداشت با ریزش نزولات جوی، خسارت زیادی به کشاورزان منطقه وارد می شود.

وی یکی از مشکلات شهرستان زیرکوه را نبود سردخانه برای فروش تازه خوری محصول زرشک و صادرات به سایر استان ها ذکر کرد.

بنی اسدی گفت: هفته دولت امسال عملیات اجرایی نخستین کارخانه بسته بندی زرشک شهرستان با اعتبار یک میلیارد و 800 میلیون تومان آغاز شد.

خراسان جنوبی با 14 هزار و 228 هکتار باغ زرشک و تولید سالانه 14 هزار و 999 تن، 98درصد زرشک تولیدی کشور را در اختیار دارد.

ایران در عرصه تجارت جهانی بزرگترین تولید کننده زرشک و خراسان جنوبی تولید کننده عمده این محصول است، شهرستان زیرکوه رتبه نخست تولید این محصول را نه تنها از نظر تولید بلکه به لحاظ خرید و فروش انواع زرشک پفکی و معمولی داراست.

شاخه‎چینی توسط قیچی‎های باغبانی، شاخه تکانی توسط چوب‎های مخصوص و خوشه ‎چینی محصول از روش‎های متداول در برداشت این محصول به شمار می‎رود.

آفت زنگ زرشک 150 هکتار از باغ های شهرستان زیرکوه را آلوده کرده است که این آفت سالانه 40 میلیارد ریال به این محصول خسارت وارد می کند.

به گفته کارشناسان یکی از علل شیوع آفت خشکسالی است که رمق درخت زرشک را گرفته و آهسته و آهسته جانشان را می گیرد، درختانی که با شرایط آب و هوایی استان بومی گزینی شده اند.

شهرستان زیرکوه در سال 1391 تاسیس شد و حاجی آباد مرکز آن در فاصله 85 کیلو متری مرز با افغانستان قرار دارد، مرز مشترک ایران با افغانستان در شهرستان زیرکوه 147 کیلومتر است.

مساحت زیرکوه 9 هزار و 185 کیلومتر مربع و جمعیت آن بیش از 45 هزار نفر است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

ابر کلید واژه

صادرات باغ خشکسالی فانوس سردخانه کشاورزی تسهیلات کشاورزی مدرن محصول برداشت زرشک

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تغییر قیمت نان شایعه است؟