اثر انگشت دولت روی تالار شیشه‌ای


مدت‌هاست بازار سرمایه نتوانسته نقش خود را در زمینه جذب نقدینگی‌های سرگردان موجود در اقتصاد به خوبی ایفا کند؛ این بازار طی سال‌های گذشته تاکنون همواره ضعیف و مانند کودکی نوپا، نیازمند حمایت دولت بوده است.

اثر انگشت دولت روی تالار شیشه‌ایپول‌نیوز- بازارهای سرمایه‌گذاری در ایران مدتی است در حال رقابت هستند. به اعتقاد بسیاری ازکارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه اقتصادی با وجود تلاش بی‌وقفه بازار سرمایه و بانک‌ها برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان؛ خرید طلا، سکه و دلار همچنان برای سرمایه‌گذاران جذاب است و در اولویت اول قرار دارد. تحلیلگران اقتصادی بر این باور هستند، مدت‌هاست بازار سرمایه نتوانسته نقش خود را در زمینه جذب نقدینگی‌های سرگردان موجود در اقتصاد به خوبی ایفا کند؛ این بازار طی سال‌های گذشته تاکنون همواره ضعیف و مانند کودکی نوپا، نیازمند حمایت دولت بوده است. حالا مدتی است که بازار سرمایه پی در پی با رشد شاخص‌ها سهامداران را پای تابلوها میخکوب کرده است.

تا جایی که برخی رسانه‌ها می نویسند ؛رشد شاخص بورس در روزهای گذشته به بالاترین حد خود در 4 سال گذشته رسیده است.روز گذشته شاخص کل بورس برای نخستین بار در 4 سال گذشته به یک قدمی کانال 90 هزار واحد رسید. غلامحسین دوانی تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در تحلیلد این روند به «پول‌نیوز»، می‌گوید: « رد پای دولت در رشد شاخص‌ها کاملا مشهود است. در اقتصادی که سال‌هاست در رکود فرو رفته چگونه ممکن است فروش سهام شرکت‌ها یکباره تا این اندازه چشمگیر شود؟ » دوانی در عین حال بر این باور است: سود و زیان بازار سرمایه امری طبیعی و ذات این بازار است، اما بیاد هیجان زده در خصوص این سود و زیان قضاوت کرد. »

آخرین رکورد دماسنج بورس اوراق بهادار تهران مربوط به سال 1392 است که شاخص کل بورس کانال 89 هزار واحد را تجربه کرد. اغلب کارشناسان بازار سرمایه عقیده دارند که این دفعه شاخص بورس ارتفاع ۹۰ هزار واحد را نیز فتح خواهد کرد.

در این زمینه منصور کریمی، کارشناس بازار سرمایه با پیش‌بینی اینکه شاخص بورس در هفته‌های
پیش رو ارتفاع ۹۰ هزار واحد را نیز فتح خواهد کرد، گفت: افزایش قیمت جهانی نفت، رشد دلار و فروکش کردن اظهارات خصمانه رئیس جمهوری امریکا در قبال برجام از جمله دلایل رشد شاخص هستند.

گروه دیگر معتقد هستند که با توجه به افزایش ورود خریداران، شاخص بورس از قدرت کافی برای وارد شدن به کانال 90 هزار واحدی و بالاتر برخوردار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بخش عمده رشد شاخص در معاملات روز گذشته، ناشی از رشد قیمت فلزات و مواد معدنی در بازارهای جهانی و تأثیر مثبت آن بر بازار بورس ایران بود. رشد قیمت فلزات و مواد معدنی در بازارهای جهانی، موجب افزایش قیمت سهام شرکت‌های مرتبط در بازار سرمایه ایران شده، به طوری که گروه فلزات اساسی را در صدر علاقه مندی‌های سهامداران قرار داده است. بر این اساس، گروه فلزات اساسی در معاملات روز گذشته صدرنشین بورس شد. در این گروه 200 میلیون سهم به ارزش 461 میلیارد ریال داد و ستد شد.

گروه کانی‌های فلزی به ارزش 394 میلیارد ریال و فرآورده‌های نفتی به ارزش 225 میلیارد ریال جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص داد. در رده چهارم، گروه شیمیایی با معاملاتی به ارزش 175 میلیارد ریال جای گرفت. گروه خودرو با معاملاتی به ارزش 119 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.

نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، کگل (صنعت و معدنی گل گهر)، فملی (ملی صنایع مس)، فخوز(فولاد خوزستان) در معاملات روز گذشته بیشترین تأثیر مثبت بر شاخص را داشتند. در مقابل شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و شتران (پالایش نفت تهران) دارای بیشترین تأثیر منفی بودند. در معاملات روز گذشته یک میلیارد و 93 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 2 هزار و 822 میلیارد ریال در 65 هزار و 308 نوبت خرید و فروش شد. بررسی شاخص‌های اصلی بازار سرمایه نشان می‌دهد شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت‌های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می‌گذارد،




روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دادوستد 122 هزار تن کالا در بورس کالا