انواع اسپری بینی چه کاربردی دارد؟

منبع خبر / سلامت / 1 روز پیش

انواع اسپری بینی چه کاربردی دارد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید اسپری بینی راهکاری سریع برای رفع گرفتگی بینی، کاهش التهاب و تسکین مشکلات تنفسی ناشی از احتقان بینی است. اسپری بینی برای کاهش التهاب، تسکین احتقان و مرطوب‌سازی مجاری بینی به‌کار می‌رود. مهم است که قبل از استفاده از هر نوع اسپری بینی، با پزشک مشورت شود تا از ایمنی و مناسب بودن آن اطمینان حاصل گردد.

با آغاز فصل سرما، تعداد افراد مبتلا به سرماخوردگی بیشتر می‌شود. سرماخوردگی به عنوان یک بیماری خود محدود شونده با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند. اما برخی علائم آن مانند آبریزش، گرفتگی بینی و تنگی نفس، می‌توانند بسیار آزاردهنده و ناراحت‌کننده باشند و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. یکی از روش‌های موثر و رایج برای تسکین علائم تنفسی ناشی از سرماخوردگی، استفاده از اسپری بینی است. اسپری بینی به خاطر اثربخشی سریع، سهولت در استفاده و عوارض جانبی کم، به گزینه‌ای محبوب برای پیشگیری و مدیریت علائم سرماخوردگی به‌خصوص در کودکان تبدیل شده‌ است. اما بهتر است قبل از شروع به مصرف خودسرانه با یک متخصص گوش و حلق و بینی در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از سامانه دکترتو به منظور دریافت نوبت حضوری و یا مشاوره دارویی استفاده کنید.

اسپری بینی کودکان

اسپری بینی کودکان برای درمان مشکلات مربوط به بینی و سینوس‌ها مانند گرفتگی بینی، آلرژی و عفونت‌های سینوسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسپری های بینی حاوی داروهایی هستند که علائم آلرژی مانند آبریزش بینی و عطسه را کاهش می‌دهند.

اسپری بینی کودکان مانع از آبریزش بینی می شود. اسپری های بینی حاوی داروهایی هستند که علائم آلرژی مانند آبریزش بینی و عطسه را کاهش می‌دهند.

اسپری بینی سرماخوردگی کودکان

اسپری سالین یا نمکی یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان سرماخوردگی در کودکان است که هیچ گونه دارویی در ترکیب آن وجود ندارد، به همین دلیل می‌توان از آن در تمامی سنین و به طور طولانی‌مدت استفاده کرد. اسپری بینی سرماخوردگی کودکان به ویژه برای شست‌وشوی مجاری بینی و حلق مناسب است. با استفاده از اسپری سالین، می‌توان خشکی بینی را کاهش داد و مخاط اضافی را از بینی خارج کرد.

اسپری بینی نوزاد

اسپری بینی نوزاد به منظور تسکین مشکلات تنفسی ناشی از احتقان و مشکلات سینوسی طراحی شده است. این اسپری‌ها حاوی محلول‌های نمکی هستند که مجاری بینی را مرطوب کرده و شستشو می‌دهند. با استفاده از اسپری‌ بینی نوزاد، خلط و ترشحات اضافی از بینی نوزاد خارج شده و تنفس آسان‌تر می‌شود.

اسپری بینی خارجی

اسپری کلداماریس، اسپری بینی خارجی است که برای بهبود سلامت دستگاه تنفسی فوقانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اسپری، رطوبت مخاط بینی و مجاری هوایی را حفظ کرده و از خشکی مخاط در سیستم تنفس فوقانی جلوگیری می‌کند. همچنین، اسپری کلداماریس می‌تواند در پیشگیری از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-۱۹ هم موثر باشد.

بهترین اسپری درمان پولیپ بینی

برای درمان پولیپ بینی، چند نوع اسپری بینی وجود دارد. یکی از بهترین گزینه‌ها، اسپری‌های حاوی کورتیکواستروئیدها هستند که التهاب و بزرگ شدن پولیپ‌ها را کم می‌کنند. برخی از محبوب‌ترین و بهترین اسپری‌ درمان پولیپ بینی کورتیکواستروئیدی عبارتند از:

  • فلوتیکازون (Fluticasone) برای کاهش التهاب و اندازه پولیپ‌ها
  • بکلا متازون (Beclomethasone) جهت کنترل التهاب و تسکین علائم مرتبط با پولیپ بینی
  • مومتازون (Mometasone) برای کاهش التهاب و بهبود تنفس

اسپری پولیپ بینی کودکان

پولیپ‌ بینی ممکن است حس بویایی کودک را کاهش دهند. برای پولیپ‌های کوچک بینی کودکان معمولا پزشک اسپری های بینی یا قرص‌های حاوی کورتیکواستروئیدها را تجویز می‌کند که التهاب را کاهش می‌دهند.

بهترین اسپری برای گرفتگی بینی

بهترین اسپری برای گرفتگی بینی نیز اسپری‌های حاوی کورتیکواستروئیدها و اسپری‌های سالین (نمکی) هستند. برخی از بهترین اسپری‌ها برای گرفتگی بینی عبارتند از:

  • آفرین (Afrin) اکسی متازولین
  • سینکس (Sinex)
  • زیکام سینوس رلیف (Zicam Sinus Relief)
  • نیوسنفرین (Neo-Synephrine)

دکانستنت‌های بینی همان اسپری گرفتگی بینی برای تسکین احتقان و گرفتگی بینی هستند که با کاهش ورم در عروق و بافت‌های بینی عمل می‌کنند.

اسپری ضد حساسیت بینی

اسپری های بینی ضد آلرژی و حساسیت یکی از پرکاربردترین داروها برای کنترل علائم ناشی از رینیت آلرژیک یا آلرژی فصلی هستند. این نوع بیماری آلرژیک به‌عنوان شایع‌ترین مشکل آلرژیک در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر شناخته می‌شود. آبریزش بینی، خارش، عطسه‌های مکرر و احتقان (گرفتگی بینی) از شایع‌ترین نشانه‌های حساسیت‌های آلرژیک هستند.

علائم هفته 27 بارداری

انواع دارو برای احتقان بینی را بشناسید.

اسپری مرطوب کننده بینی

اسپری‌ مرطوب‌کننده بینی برای تسکین خشکی و احتقان بینی طراحی شده‌ و حاوی محلول‌های نمکی هستند که باعث مرطوب کردن مخاط بینی می‌شوند. اسپری مرطوب کننده بینی به ویژه در شرایط آب و هوای خشک یا فصل‌های سرد سال کاربرد دارد که التهاب و تحریک ناشی از خشکی را کم کرده، بویایی را بهبود داده و نفس کشیدن را راحت‌تر می‌کنند.

اسپری بعد از عمل بینی

اسپری‌ بعد از عمل بینی به عنوان یکی از ابزارهای مهم در فرآیند بهبودی است که باعث مرطوب‌سازی و شست‌وشوی مجاری بینی شده و خشکی و تحریک بینی بعد عمل به‌خصوص در روزهای اول پس از جراحی را کاهش می‌دهد.

دنبال اسپری مناسب بعد از عمل بینی هستی؟

از متخصص کمک بگیر.

انواع اسپری بینی چه کاربردی دارد؟

اسپری بینی برای سینوزیت

اسپری‌ بینی برای سینوزیت به عنوان یکی از روش‌های موثر برای کاهش التهاب و تسکین علائم مرتبط با سینوزیت است. دو نوع اصلی اسپری‌های کورتیکواستروئیدی و سالین برای سینوزیت استفاده می‌شوند.

اسپری بینی برای لوزه سوم

بزرگ شدن لوزه سوم منجر به مشکلاتی مانند احتقان بینی، خواب نامناسب و اختلال در تنفس می‌شود. اسپری‌های استروئیدی با اثر مستقیم روی بافت‌های ملتهب، با کاهش ورم ورم، تنفس را تسهیل می‌کنند. اسپری بینی برای لوزه سوم در موارد خفیف بزرگ شدن لوزه سوم موثر بوده و التهاب و علائم مرتبط با احتقان بینی را کاهش می‌دهد.

اسپری بینی برای آبریزش

اسپری بینی ایپراتروپیوم برای کاهش رینوره تجویز می‌شود که ترشح آبکی از مخاط بینی یا همان آبریزش بینی است. آلرژی‌ها یا عواملی دیگر مانند تغییرات جوی باعث ایجاد آبریزش بینی می‌شوند. عملکرد اسپری بینی ایپراتروپیوم به این صورت است که با مسدود کردن غدد مخاطی در بینی، ترشح آبکی را کاهش می‌دهد.

اسپری بینی چند نوع است؟اسپری های بینی انواع مختلفی دارند که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند.

انواع اسپری بینی

اسپری های بینی انواع مختلفی دارند که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند. این اسپری‌ها با توجه به نوع ماده مؤثره و کاربردشان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند:

  • اسپری‌های کورتیکواستروئیدی برای کاهش التهاب و درمان علائم ناشی از آلرژی و رینیت آلرژیک
  • اسپری‌های ضداحتقان مانند اکسی متازولین
  • اسپری‌های حاوی محلول نمکی (سالین) برای مرطوب‌سازی و شستشوی مجاری بینی
  • اسپری‌های آنتی‌هیستامینی برای درمان علائم آلرژی مانند عطسه، آبریزش بینی و خارش
  • اسپری‌های ایپراتروپیوم جهت کاهش رینوره (آبریزش بینی)
  • اسپری‌های ترکیبی حاوی ترکیبی از کورتیکواستروئیدها و آنتی‌هیستامین‌ها برای کنترل همزمان علائم آلرژی و التهاب

۱. اسپری بینی فلوتیکازون

اسپری بینی فلوتیکازون برای پیشگیری و تسکین علائم رینیت است و علایمی مانند عطسه، احتقان بینی، آبریزش و خارش بینی را تسکین می‌دهد و باعث راحت‌تر نفس کشیدن می‌شود.

۲. اسپری بینی مومتومکس

اسپری بینی مومتومکس با نام علمی مومتازون داروی کورتیکواستروئیدی برای کنترل التهاب در سیستم تنفسی و درمان مشکلات تنفسی نظیر آسم مزمن تجویز می‌شود. اسپری بینی مومتومکس، به‌ویژه برای پیشگیری و درمان علائم انواع رینیت آلرژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد که التهاب و واکنش‌های آلرژیک در بینی را کاهش می‌دهد.

۳. اسپری بینی بکلومتازون

اسپری بینی بکلومتازون، داروی استروئیدی برای پیشگیری و تسکین رینیت است. قرار گرفتن در معرض محرک‌هایی مانند گرده، پوست حیوانات و گرد و خاک منجر به آزاد شدن هیستامین در بدن شده و باعث تورم و خارش در بینی می‌شود. اسپری بکلومتازون با کاهش التهاب و تسکین علائمی مانند خارش، عطسه و سوزش، به بهبود وضعیت بیماران کمک می‌کند.

۴. اسپری بینی مومتازون

اسپری بینی مومتازون (Mometasone nasal spray) برای تسکین رینیت یا التهاب بینی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اسپری به کاهش التهاب و ورم درون بینی کمک می‌کند و علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش، خارش و عطسه را کاهش می‌دهد.

متن انگلیسی:
Mometasone nasal (nose) spray is used to treat cold-like symptoms caused by allergic rhinitis. This is swelling (inflammation) of the inside of the nose that can be caused by allergies like hay fever. It’s also used to treat nasal polyps (painless, soft growths inside the nose)
ترجمه متن:
اسپری بینی مومتازون برای درمان علائم سرماخوردگی‌مانند ناشی از رینیت آلرژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. رینیت آلرژیک به ورم (التهاب) داخل بینی اطلاق می‌شود که می‌تواند به‌خاطر آلرژی‌هایی مانند تب یونجه ایجاد شود. این اسپری برای درمان پولیپ‌های بینی (زائده‌های نرم و بدون درد در داخل بینی) نیز کاربرد دارد.

nhs

۵. اسپری بینی سدیم کلراید

اسپری بینی سدیم کلرید به‌منظور درمان خشکی و تحریک در مجاری بینی و همچنین رقیق‌سازی ترشحات بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اسپری به‌ویژه برای نوزادان و کودکانی مفید است که قادر به رفع گرفتگی بینی نیستند.

انواع اسپری بینی چه کاربردی دارد؟

دنبال اسپری بینی برای گرفتگی بینی فرزندت هستی؟ از متخصص مشاوره بگیر.

۶. اسپری بینی کلداماریس کودکان

اسپری بینی کلداماریس به‌منظور پیشگیری و تسریع بهبودی عفونت‌های ویروسی تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا به‌کار می‌رود. این اسپری با حفظ رطوبت در مجاری تنفسی فوقانی، به ویژه در شرایطی که هوا خشک است، به تسهیل تنفس کمک می‌کند.

۷. اسپری بینی بودزوناید

اسپری بینی بودزوناید از دسته داروهای کورتیکواستروئیدی است که برای پیشگیری و تسکین رینیت تجویز می‌شود. رینیت به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن بافت‌های داخلی بینی ملتهب و تحریک می‌شوند.

۸. اسپری بینی دی بی سالین

اسپری بینی دی‌بی سالین محلول نمکی است که برای مرطوب‌سازی و شست‌وشوی مجاری بینی در آب و هوای خشک استفاده می‌شود. این اسپری به کاهش خشکی و التهاب کمک کرده و باعث تسکین احتقان و بهبود تنفس می‌شود.

۹. راینوپ اسپری بینی

اسپری بینی راینوپ به‌منظور شستشوی سینوس‌ها و حفظ رطوبت مجاری بینی طراحی شده که خشکی و التهاب غشای بینی را هم کاهش می‌دهد. سرماخوردگی، کاهش رطوبت، مصرف بیش از حد دکانستنت‌ها، آلرژی‌ها، خونریزی‌های خفیف بینی، خشکی ناشی از زمستان، سفرهای هوایی، بارداری، درمان با اکسیژن، سینوزیت مزمن و همچنین جراحی یا آندوسکوپی سینوس‌ها از جمله مواردی هستند که می‌توانید از اسپری بینی راینوپ کمک بگیرید.

۱۰. اسپری بینی رستانکس

اسپری بینی رستانکس، داروی کورتیکواستروئیدی برای درمان و تسکین علائم رینیت آلرژیک و التهاب‌های بینی است که التهاب و ورم در مجاری بینی را کاهش داده و علائمی مانند عطسه، آبریزش، خارش و احتقان را تسکین می‌دهد.

عوارض اسپری بینی

اسپری های بینی علائم تنفسی را تسکین می‌دهند، اما مانند هر داروی دیگری، ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. بعنوان مثال برخی از اسپری های بینی ممکن است فشار خون را افزایش دهند یا در موارد نادر، اسپری های بینی ممکن است باعث افزایش ضربان قلب شوند:

  • خارش یا سوزش بینی
  • ترشح اضافی از بینی پس از اسپری
  • احساس خشکی در مخاط بینی
  • عطسه
  • خونریزی خفیف بینی
  • عفونت‌های سینوسی
  • تغییر در حس بویایی
  • سرفه یا گلودرد
موارد احتیاط و منع مصرف اسپری بینی چیست؟در برخی از شرایط بهتر است که با مشورت قبلی با پزشک متخصص به سراغ مصرف این اسپری بروید.

موارد احتیاط و منع مصرف اسپری بینی

اسپری های بینی نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا با سایر داروها تداخل ایجاد کنند. به عنوان مثال برخی از اسپری های بینی ممکن است فشار خون را افزایش دهند. بنابراین در صورت ابتلا به هر نوع بیماری، قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید. افراد با شرایط زیر باید با احتیاط و مشورت پزشک از اسپری بینی استفاده کنند:

  • عفونت‌ فعال بینی یا سینوس
  • بیماری‌ تنفسی خاص
  • اختلالات سیستم ایمنی
  • بارداری و شیردهی
  • افراد با سابقه حساسیت به ترکیبات اسپری بینی

اسپری بینی در بارداری

استفاده از اسپری های بینی در بارداری نیاز به احتیاط دارد. برخی اسپری‌ها، به ویژه اسپری‌های حاوی کورتیکواستروئیدها و ضداحتقان‌، ممکن است در دوران بارداری تجویز شوند، اما باید تحت نظر پزشک باشند. اسپری‌های سالین در بارداری بی‌خطر هستند.

متن انگلیسی:
Many nasal allergy sprays are safe to use during pregnancy. Popular options include nasal steroids like Rhinocort, Flonase Sensimist, and Nasonex. Nasacort Allergy and Afrin should be avoided during pregnancy
ترجمه متن:
بسیاری از اسپری‌های بینی ضد آلرژی در دوران بارداری ایمن هستند. گزینه‌های محبوب عبارتند از استروئیدهای بینی مانند رینوکورت، فلوناز سنسیمیست و نازونکس. با این حال، اسپری‌ بینی افرین و نازاکورت آلرژی در بارداری نباید مصرف شوند.

goodrx

اسپری بینی در شیردهی

اسپری‌ بینی کورتیکواستروئیدی حاوی بکلا متازون و بودزونید در دوران شیردهی ایمن است. اگر اسپری‌های کورتیکواستروئیدی و آنتی‌هیستامین‌ها علائم را تسکین ندهند، می‌توانید از اسپری‌های دکانستنت حاوی اکسی متازولین، زایلومتازولین یا ترامازولین استفاده کرد.

اختلالات دارویی اسپری بینی

مانند هر داروی دیگری، اسپری های بینی نیز ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند یا با سایر داروها تداخل داشته باشند. مصرف همزمان اسپری‌ بینی ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد:

  • داروهای کورتیکواستروئیدی
  • آنتی‌هیستامین‌های خوراکی
  • داروهای ضداحتقان
  • داروهای فشار خون

اطلاعات دارویی اسپری بینی

اطلاعات دارویی انواع اسپری بینی را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

نام اسپری بینینوع داروموارد استفادهعوارض جانبی شایعموارد احتیاط
مومتازونکورتیکواستروئیدیدرمان رینیت آلرژیک و التهاب بینیخارش، سوزش بینی، خونریزی خفیفدر عفونت‌های فعال بینی
فلوتیکازونکورتیکواستروئیدیتسکین علائم رینیت آلرژیکعطسه، سوزش، خشکی بینیبارداری و شیردهی
بکلا متازونکورتیکواستروئیدیدرمان رینیت و التهاب بینیخشکی، خونریزی بینیحساسیت به دارو
اکسی متازولینضداحتقانتسکین احتقان بینیخشکی بینی، عطسهنباید بیش از چند روز استفاده شود
سالین (نیمه‌سخت)محلول نمکیمرطوب‌سازی و شست‌وشوی بینیعوارض جانبی کمی داردبی‌خطر برای همه گروه‌های سنی
ایپراتروپیومآنتی‌کولینرژیککاهش رینوره (آبریزش بینی)سوزش بینی، خشکیعفونت‌های شدید بینی
بودزونیدکورتیکواستروئیدیدرمان رینیت آلرژیکسوزش، خشکی بینیبارداری

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اسپری‌ بینی نوعی داروها برای درمان مشکلات تنفسی و علائم آلرژیک است که انواع مختلف کورتیکواستروئید، ضداحتقان‌ و محلول‌های نمکی دارد. اسپری بینی برای کاهش التهاب، تسکین احتقان و مرطوب‌سازی مجاری بینی به‌کار می‌رود. مهم است که قبل از استفاده از هر نوع اسپری بینی، با پزشک گوش و حلق و بینی مشورت شود تا از ایمنی و مناسب بودن آن اطمینان حاصل گردد. اما به منظور دریافت راهنمایی دقیق‌تر درباره میزان تاثیرگذاری دارویی می‌توانید از خدمات مشاوره دارویی آنلاین دکترتو کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

عکس پروفایل روز مادر _ عکس نوشته مادرانه