برای تقویت حافظه، سلامت مغز و در امان ماندن از آلزایمر این خوراکی ها را میل کنید


برای تقویت حافظه، سلامت مغز و در امان ماندن از آلزایمر این خوراکی ها را میل کنید

در دنیای امروز بیماری‌های مغزی به‌ ویژه بیماری‌های مزمن مانند آلزایمر رو به افزایش است، علاوه بر بیماری‌ها، اهمیت قدرت حافظه و عملکرد خوب مغز هر روز بیش‌ از پیش پررنگ می‌شود.

به گزارش بهداشت نیوز، علاوه بر راه‌هایی که برای تقویت حافظه و سلامت مغز توصیه می‌شود، تغذیه خوب و سالم می تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود. سلول های مغزی برای عملکرد خوب و کارا به انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای محافظت در برابر آسیب‌ها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند. در ادامه به تعدادی از مواد غذایی موثر در تقویت حافظه اشاره می کنیم:

نان‌های سبوس‌دار: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی ‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. غلات کامل سرشار از ویتامینB، سلنیوم و فیبر محلول است که فیبر محلول می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب‌های مغزی و سکته‌ی مغزی می‌شود.

ماهی چرب: ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، تن، شاه‌ ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب ضروری است. شاید مهم‌ترین آن‌ها که به ‌عنوان خوراکی ‌های مفید برای مغز شناخته ‌شده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. به‌علاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است.

توت ‌های غنی از آنتی‌اکسیدان: یکی از خوراکی ‌های مفید برای مغز بلوبری ها و انوان توت ها است که سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و رگ‌های خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجاد شده در اثر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه می‌کند.

آجیل‌ها و دانه‌ها: بسیاری از آجیل ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و مقداری آمینواسید ضروری است و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید به شمار می رود، از خوراکی ‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.

ویتامین B-12 با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود./ف.نوروزی فرد

«زهرا مصلی نژاد»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مادر فوت شده