طلاگرام و هاتگرام خون پیام‌ رسان‌ های داخلی را در شیشه کرده اند!


طلاگرام و هاتگرام خون پیام‌ رسان‌ های داخلی را در شیشه کرده اند!

رسانه کلیک – طلاگرام و هاتگرام دو نسخه موقت و غیر رسمی فارسی تلگرام که قرار بود از 15 شهریور ماه ارتباط خود را با تلگرام قطع کنند، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌ دهند و به گفته فعالان پیام رسان‌ های داخلی در فضایی کاملا نابرابر و رقابتی ناسالم به رقیب شبکه‌ های اجتماعی […] نوشته طلاگرام و هاتگرام خون پیام‌ رسان‌ های داخلی را در شیشه کرده اند!...

رسانه کلیک – طلاگرام و هاتگرام دو نسخه موقت و غیر رسمی فارسی تلگرام که قرار بود از 15 شهریور ماه ارتباط خود را با تلگرام قطع کنند، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌ دهند و به گفته فعالان پیام رسان‌ های داخلی در فضایی کاملا نابرابر و رقابتی ناسالم به رقیب شبکه‌ های اجتماعی داخلی تبدیل شده‌ اند.

به گزارش کلیک به نقل از ایسنا؛ ایران نوشت: بعد از فیلتر تلگرام دو نسخه غیر رسمی و فارسی تلگرام یعنی طلاگرام و هاتگرام قرار بود برای مدت محدودی فعال باشند تا پیام رسان‌ های داخلی تقویت شده و بتوانند آهسته آهسته کاربران تلگرام را جذب کنند، اما بعد از فیلتر تلگرام این دو نسخه فارسی تلگرام نه تنها کمک حال پیام رسان‌ های داخلی نشدند، بلکه به یکی از رقبای پیام رسان‌ های داخلی تبدیل شده‌ اند. محمدرسول کاظمی مدیر یکی از پیام رسان‌ های داخلی یک روز مانده به سررسید آخرین مهلت طلاگرام و هاتگرام در ۱۵ شهریور، از ارائه مهلت مجدد به ۲ نسخه فارسی تلگرام خبر داد.

وی در توییتی نوشت: آخرین مهلت فعالیت طلاگرام و هاتگرام تا ۱۵ شهریور است و طبق صحبت‌ های اعلام شده قرار است این دو نسخه فارسی تلگرام یا از تلگرام مستقل شده و پیام رسان کاملا بومی شوند یا فعالیت آنها با روش فعلی متوقف شود.

وی همچنین در رشته توییتی دیگر با انتشار تصاویری از تجهیزات سرور خریداری شده به ارائه مهلت مجدد انتقاد کرده و از اعطای مجوز ورود ۲ هزار سرور با ارز دولتی برای این دو پوسته فیلترشکن تلگرام خبر داد.

کاظمی با تأیید توییت‌ های خود به «ایران» گفت: پیام رسان‌ های بومی با گذراندن چالش‌ هایی از جمله قانع کردن سرمایه‌ گذار در حال آماده شدن برای ۱۵شهریور بودند که طلاگرام و هاتگرام فیلتر می‌ شوند و تقاضا برای پیام رسان جایگزین بالا می‌ رود.

وی عنوان کرد: حرف ما این است اگر قرار است پوسته‌ هایی از تلگرام در کشور فعال باشند چه دلیلی داشت که تلگرام را فیلتر کردند هر چند به نظر می‌ رسد که هدف از ادامه فعالیت این دو نسخه فارسی تلگرام دسترسی به اطلاعات کاربران باشد که این کار خلاف منشور حقوق شهروندی است.

کاظمی با بیان اینکه با ادامه فعالیت این دو نسخه فارسی تلگرام و تبدیل شدن آنها به پیام رسان بومی رقابت ناسالمی شکل گرفته است و ادامه فعالیت آنها به ضرر پیام رسان‌ های داخلی است اظهار کرد: در حال حاضر این دو نسخه فارسی تلگرام ۳۰میلیون کاربر دارد که به نوعی کاربر نهایی آنها محسوب می‌ شود و امکانات بسیاری برای آنها در نظر گرفته شده است که در مجموع یک رقابت ناعادلانه را رقم زده است.

محمد یاراحمدی مدیر روابط عمومی یکی دیگر از پیام رسان‌ های داخلی افزود: در ظاهر حاکمیت دم از فیلتر می‌ زند، اما با وجود فعالیت دو نسخه فارسی تلگرام عملا فیلترینگ اتفاق نیفتاده است چرا که ۳۰ میلیون کاربر کماکان به صورت غیر رسمی و از طریق پوسته‌ های فیلترشکن در حال استفاده از تلگرام هستند و این کار چندان منطقی نیست.

یار احمدی با بیان اینکه تیم پیام رسان ما با موضوع فیلتر کل تلگرام مخالف است، اظهار کرد: با بحث فیلتر شدن تلگرام لجبازی اجتماعی علیه پیام رسان‌ های داخلی به وجود آمد، در حالی که این پیام رسان‌ ها با تلاش به این سطح کیفیت رسیدند ولی متأسفانه با فیلتر تلگرام این شائبه به وجود آمد که حاکمیت به‌ دلیل کمک به پیام رسان‌ های داخلی تلگرام را فیلتر کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: بنده به‌ عنوان یک شهروند نه ذینفع اقتصادی یک پیام رسان داخلی می‌ گویم وجود این دو پوسته فیلترشکن اتفاق بدی است چرا که مشخص نیست کجا هستند؟ چه کاری انجام می‌ دهند؟ حتی بررسی‌ های فنی نشان می‌ دهد که به داده‌ های مردم دسترسی دارند و آنها را در سرورهای مجزایی ذخیره می‌ کنند.

وی افزود: از سوی دیگر اگر طلاگرام و هاتگرام دو پوسته فیلترشکن هستند که نباید به این همه تجهیزات و سرور نیاز داشته باشند و به نظر می‌ رسد این دو وارد حریم خصوصی مردم شده‌ اند و در حال آسیب زدن به حریم خصوصی کاربران هستند و با این کار اتفاق بدتر دیگری رقم خواهد خورد و آن این است که دوباره بدبینی مضاعفی نسبت به پیام رسان‌ های داخلی ایجاد خواهد شد.

مدیر روابط عمومی این پیام رسان داخلی گفت: کاش حاکمیت به جای فیلتر تلگرام اجازه می‌ داد یک رقابت عادلانه بین تلگرام و دیگر پیام رسان‌ های داخلی شکل می‌ گرفت و خود کاربر به مرور تصمیم می‌ گرفت از کدام پیام رسان استفاده کند.

وی در ادامه اظهار داشت: اگر هدف فیلتر تلگرام به نوعی کمک به رشد پیام رسان‌ های داخلی است باید گفت هیچ پیام رسان داخلی با این موضوع موافق نیست و در عمل نیز ثابت شده است که این فیلتر چندان به سود پیام رسان‌ های داخلی نبوده است.

داستان فرزندان تلگرام

هاتگرام و طلاگرام دو نسخه فارسی از تلگرام هستند به عبارتی این دو نسخه از طریق پوسته فیلترشکن به نسخه اصلی تلگرام متصل هستند. بعد از فیلتر تلگرام که ۱۰ اردیبهشت ماه سال‌ جاری با دستور یک بازپرس رسانه اتفاق افتاد، این دو نسخه غیر رسمی به فعالیت خود ادامه دادند، چرا که به قول مسئولان هدف از ادامه فعالیت آنها عبور از‌گذار بود تا کاربران داخلی آهسته آهسته جذب پیام رسان‌ های داخلی شوند از این‌ رو مقرر شد که خرداد ماه به فعالیت خود خاتمه دهند، اما این زمان فرا رسید و این دو پوسته فیلترشکن تلگرام قطع نشدند از این‌ رو پروسه بومی شدن این نسخه فارسی تلگرام زده شد و در همین راستا فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی عنوان کرد: در رابطه با هاتگرام و تلگرام طلایی از ابتدا سیاست‌ های خروج از انحصار تلگرام برای دوره‌ گذار روی این برنامه‌ ها حساب شده بود و پذیرفتیم که تلگرام‌ های فارسی چند ماهی فعال باشند، اما آخرین مهلتی که به آقایان دادیم ۱۵شهریور است و باید به یک پیام‌ رسان صد درصد بومی تبدیل شوند.

البته ۱۵شهریور ماه نیز فرا رسید و این دو نسخه فارسی هنوز قطع نشده‌ اند و خبری از تبدیل این دو نسخه فارسی تلگرام به پیام رسان بومی وجود ندارد و حتی گفته می‌ شود که به این دو نسخه فارسی تا آذر ماه مهلت دوباره داده‌ اند.

پیش از این برخی توپ ادامه فعالیت این دو نسخه فارسی تلگرام را به زمین وزارت ارتباطات می‌ انداختند، به طوری که برخی نمایندگان از جمله نصرالله پژمانفر نماینده مشهد از آذری جهرمی وزیر ارتباطات در خصوص مسدود نشدن دو نسخه فارسی تلگرام انتقاد کرده و سؤال مطرح کرده بود. پژمانفر این سؤال را پرسیده بود که با توجه به دستور قضایی صادر شده مبنی بر اعمال فیلترینگ اپلیکیشن تلگرام از ۱۰ اردیبهشت ۹۷، علت دور زدن مسدودسازی تلگرام توسط نرم‌ افزارهای داخلی همچون هاتگرام و تلگرام طلایی چیست؟ که وزیر ارتباطات گفته بود: این وزارتخانه نقشی در فعالیت تلگرام طلایی و هاتگرام ندارد و تصمیم‌‌‌ گیری در خصوص فعالیت یا ممانعت برای فعالیت آن در مرکز ملی فضای مجازی صورت می‌ گیرد. گفتنی است از آنجا که مرکز ملی فضای مجازی پاسخگوی اصلی در این مسأله است خبرنگار روزنامه ایران بارها با روابط عمومی این مرکزتماس گرفت که متأسفانه تا تنظیم نهایی این گزارش از سوی این مرکز پاسخی دریافت نشد.



متن تبریک کریسمس | 70 پیام کریسمس فارسی و انگلیسی باکلاس