ماست در دنیای آشپزی با دیگر دسرها مورد استفاده قرار میگیرد اما می توانید برای هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید و بستگی به سلیقه شما دارد. ماست یکی از غذاهای سالم در رژیم غذایی متعادل می باشد.
روش تهیه ماست یونانی در خانه
ماست یونانی از تخمیر شیر گاو و یا بز درست می شود و باید حاوی ۹ درصد چرب شیر و یا بیشتر باشد و به همین دلیل بافتی خامه ای پیدا می کند و البته غلیظ می شود و طعمش از ماست معمولی خوشمزه تر است. در فرایند تخمیری که صورت می گیرد، پروتئین و مواد معدنی بیشتر می شود. ماست یونانی سالم تری و غنی تر از ماست معمولی است.
ماست یونانی را چطور در منزل تهیه کنیم
ماست یونانی را به روش سنتی در منزل تهیه کنید
فرآیند تخمیر شیر هنگام درست کردن این ماست خیلی مهم است. باید دقت کنید یک ماست ساز با یک شیشه در دار داشته باشید و محیطی گرم با دمای ثابت باید ایجاد کنید.
مواد لازم برای تهیه ماست یونانی در خانه
چهار و نصفی فنجان شیر بز یا شیر گاو ( ۹۰۰ میلی لیتر )
نصف فنجان خامه ( ۱۰۰ میلی لیتر )
یک چهارم فنجان ماست ساده ( ۵۰ میلی لیتر )
روش تهیه ماست یونانی خانگی
دستورالعمل استفاده از ماست
اگر در منزل ماست ساز داشته باشید، درست کردن ماست خیلی آسان است. فقط باید تمام مواد اولیه را اضافه کنید و بگذارید ماست هشت ساعت تخمیر شود. زمانی که گذشت، محتویات ماست را در یک ظرف جداگانه قرار دهید و آن را حدود ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید.
دستورالعمل درست کردن ماست یونانی به روش سنتی
درست کردن ماست خانگی به روش سنتی بسیار ساده است، درست مثل روشی که قرن ها درست می کردیم. نیاز به کمی صبر دارد چون تخمیر آن زمان می برد اما قطعا سالم ترین ماست است.
چگونه ماست یونانی خانگی درست کنیم
۱٫ برای شروع، تمام مواد لازم را داخل قابلمه روی حرارت متوسط اضافه کرده و آن را بجوشانید. دمای ایده آل حدود ۱۸۵ درجه فارنهایت – ۸۵ درجه سانتیگراد است. اگر دماسنج در آشپزخانه داشته باشید ، ایده خوبی است که ازآن استفاده کنید. اگر ندارید ، می توانید با انگشت آن را تست کنید .
۲٫ اجازه دهید شیر بعد از رسیدن به جوش ۵ دقیقه بجوشد و آب اضافه آن تخمیر شده تا ماست بهتری داشته باشید ؛ وقتی به جوش آمد، بگذارید ۱۵ دقیقه در دمای محیط باقی مانده و خنک شود. دمای مناسب ۴۳ درجه سانتیگراد است که برای اندازه گیری دمای شیر بهتر است از دماسنج استفاده کنید ولی اگر دماسنج نداشتید، انگشت کوچک دست خود را داخل شیر فرو ببرید و چند ثانیه صبر کنید، درصورتیکه دست شما نسوزد دمای شیر مناسب است ؛ دمای شیر باید کمی بیشتر از دمای بدن شما باشد.
۳٫ مایه ماست را داخل کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود و در روند تخمیر به خوبی عمل کند، حالا ماست زده شده را را به شیر اضافه کنید و خیلی آرام هم بزنید تا کاملا با شیر مخلوط شود.
۴٫ سپس مخلوط را داخل ظرفی با یک سرپوش غیرقابل نفوذ هوا بریزید، و در مکانی گرم قرار دهید و اجازه دهید ۸ تا ۱۰ساعت تخمیر کند.
۵٫ وقتی زمان سپری شد، ماست را داخل ظرف جداگانه صاف کنید. برای انجام این کار آن را در یک کیسه پارچه ای نخی ریخته و در گوشه ای آویزان کنید یا کیسه را در یک آبکش قرار داده و آبکش را روی یک پایه یا ظرفی که آبکش روی داخل آن قرار گیرد، اجازه دهید تا آب ماست گرفته شود .
۶٫ پس از ۲ ساعت، ماست را از کیسه خارج کرده در یک ظرف لعابی یا چینی بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. در نهایت وقتی درست کردن به اتمام رسید، آن را به شیشه های کوچک تر مجزا بریزید.
باقیمانده مایع ماست سرم شیر است:می توانید آن را بنوشید و یا از آن در انواع دیگر دستورها استفاده کنید. حالا شما آماده لذت بردن از ماست یونانی لذیذ در منزل هستید.
ماست یونانی خانگی را حتماً امتحان کنید
پیشنهادات :
بهترین مکان برای تخمیر ماست گاز است. می توانید آن را در دمای پایین گرم کنید، سپس آن را خاموش کنید و ظرف را با ماست داخل آن قرار دهید.
اگر شیشه با سرپوش مناسب ندارید، می توانید به سادگی از کاسه استفاده کنید، پارچه روی آن بگذارید و آن را با پوشش پلاستیکی یا کیسه پلاستیکی بپوشانید.
اگر می خواهید ماست بافت سفت تر داشته باشد، ۱ یا ۲ قاشق سوپ خوری شیر خشک اضافه کنید. باعث می شود این مخلوط قبل از تخمیر ، غلظت بیشتری داشته باشد .
اگر ماست کم کالری ترجیح می دهید می توانید از ترکیبات سبک مانند شیرکم چرب و ماست ساده بدون چربی استفاده کنید.
اگر از شیر بز استفاده می کنید، زمان فرآیند تخمیر باید برابر با ۲۰ تا ۲۴ ساعت باشد.
چگونه در خانه ماست یونانی درست کنیم
مقایسه ماست یونانی و ماست معمولی
تفاوت ماست یونانی با ماست معمولی
ماست یونانی تقریبا دو برابر ماست معمولی پروتئین دارد وهمین علت سبب محبوبیت این ماست بین افرادی که رژیم لاغریدارند شده است.
ماست یونانی از ماست معمولی کربوهیدرات کمتری دارد ، بنابراین بهترین ماست برای افراد دیابتی است.
ماست معمولی تقریبا سه برابر ماست یونانی کلسیم دارد بنابراین افرادی که نیاز به کلسیم دارند بهتر است ماست معمولی استفاده کنند.
ماست معمولی تقریبا دو برابر ماست یونانی سدیم دارد.
ماست یونانی در مقایسه با ماست معمولی کالری کمتری را داراست.
ماست یونانی غلیظ تر و خامه ای تر از ماست معمولی غلیظ تر و خامه ای تر است و در اثر حرارت دلمه نمی بندد بنابراین می توان از آن در آشپزی استفاده کرد.