فیله مرغ سوخاری نوعی فست فود خوشمزه است که با غلطاندن فیله مرغ در آرد سوخاری و سرخ کردن آن در روغن فراوان درست میشود. فیله مرغ سوخاری با پنیر، اسپایسی و پولک دار نام آشناترین تنوعهای موجود برای این فست فود هستند. با ما همراه شوید.
فیله مرغ سوخاری یکی از خوراکهای فوری است که امروزه در بین جوانان بسیار پرطرفدار و محبوب شده است. این خوراک، ظاهری شبیه به شنیسل مرغ دارد و برای تهیه آن، فیله مرغ به پودر سوخاری آغشته شده و در روغن داغ سرخ میشود. گاهی فیله مرغ را برای اینکه بافت نرمی پیدا کند، در تخم مرغ میخوابانند؛ ولی در بسیاری از موارد برای اینکه ترد شود از تخم مرغ استفاده نمیکنند. فیله مرغ سوخاری را با انواع سس مانند سس کچاپ، سس مایونز و همراه با سیب زمینی سرخ شده یا به صورت ساندویچ میخورند. در ادامه با ۳ روش طرز تهیه این خوراک خوشمزه آشنا میشوید.
۱. فیله مرغ سوخاری با پنیر
مواد لازم |
فیله مرغ |
۱۰ عدد |
پنیر گودا |
۵ ورق |
آرد سفید |
۱ پیمانه |
پودر سوخاری درشت |
۱ پیمانه |
تخم مرغ |
۳ عدد |
محلول زعفران |
۵ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و ادویه |
به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
فیله مرغ را با یک چاقوی تیز از طول برش بزنید و روی سطح صافی قرار دهید. سپس با پشت چاقو آن را آرام بکوبید تا پهن شود. مراقب باشید بافت فیله از هم جدا نشود.
یک ورق از پنیر را لوله کنید و وسط فیله قرار دهید.
فیله را از یک طرف لوله کنید و مقداری نمک، ادویه و محلول زعفران روی آن بریزید تا مزه دار شود و رنگ بگیرد.
تخم مرغها را در کاسهای بشکنید و خوب هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شوند.
فیله را در تخم مرغ بزنید و سپس در آرد سفید بغلطانید.
فیله را مجددا در تخم مرغ زده و در آرد سوخاری درشت بغلطانید.
روغن را در یک تابه عمیق داغ کنید و فیله را در آن سرخ کنید.
همه فیلهها را به همین ترتیب درست کنید و پس از سرخ شدن روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
۲. فیله مرغ سوخاری اسپایسی
مواد لازم |
فیله مرغ |
۸ عدد |
پودر پانکو |
۳ پیمانه |
پنیر پارمزان رنده شده |
۱/۲ پیمانه |
تخم مرغ |
۲ عدد |
سویا سس |
۲ قاشق غذاخوری |
سس خردل |
۲ قاشق غذاخوری |
پودر سیر |
۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
فیلهها را از عرض به دو قسمت تقسیم کنید.
تخممرغها را در کاسهای بشکنید، پودر سیر، سس خردل، سس سویا، نمک و فلفل را به ان اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
فیلهها را در مخلوط تخم مرغ بریزید و حدود ۳-۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.
پنیر پارمزان رنده شده و پودر پانکو را در ظرفی مخلوط کنید. فیلهها را از یخچال خارج کرده و در این مخلوط بغلطانید تا اطراف آنها کاملا به پنیر و پودر پانکو آغشته شود.
روغن را در تابهای داغ کنید و فیلهها را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شوند.
فیله مرغ سوخاری را با سس تارتار میل کنید.
۳. فیله مرغ سوخاری پولک دار
مواد لازم |
فیله مرغ |
۳ عدد |
آرد سفید قنادی |
به میزان لازم |
فلفل سیاه |
۱/۸ قاشق چایخوری |
فلفل سفید |
۱/۸ قاشق چایخوری |
پودر چیلی |
۱/۸ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا |
۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل |
۱/۸ قاشق چایخوری |
عصاره مرغ |
۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو ترش |
۱ قاشق غذاخوری |
آب |
۱ فنجان |
نمک و روغن |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
ابتدا فیلههای مرغ را مزهدار کنید. برای این منظور فلفل سیاه، فلفل سفید، پودر پاپریکا، پودر چیلی (فلفل قرمز) و نمک را در کاسهای ریخته و مخلوط کنید. یک فنجان آب ولرم به این مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید، سپس فیلههای مرغ را در این مایه قرار دهید و حداقل ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا فیلهها مزه دار شوند.
آرد را هم مزه دار کنید. برای مزه دار کردن آرد، پودر زنجبیل، پودر سیر، عصاره مرغ و نمک را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکنواخت شوند.
فیلههای مرغ را پس از مزه دار شدن از یخچال درآورده و با یک انبر یکی یکی در آرد بغلطانید. سپس از آرد خارج کرده و در یک کاسه آب بیندازید. دوباره با انبر از آب خارج کرده و در آرد بغلطانید.
این کار را دو بار تکرار کنید و در نهایت فیله مرغ را در آرد انداخته و با دو دست به حالت دورانی، با آرد پوشش دهید.
فیلههای مرغ را در روغن فراوان سرخ کنید و سپس روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مواد لازم برای تهیه سس سیر |
سس مایونز |
۱ قاشق غذاخوری |
خیار شور ریز خرد شده |
۱ عدد |
پیازچه ریز خرد شده |
۱ قاشق چایخوری |
آبلیمو |
۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
همه مواد سس سیر را در کاسهای ریخته و مخلوط کنید.
فیله مرغ سوخاری را با سس سیر میل کنید.
فیله مرغ سوخاری یکی از فست فودهای خوشمزه و پرطرفدار است که در مصرف آن باید احتیاط کرد. از آنجایی که در پخت آن از روغن داغ استفاده میشود، ترکیبات ناسالمی در بدن ایجاد خواهد شد. از این رو احتمال افزایش وزن و چاقی وجود خواد داشت. همچنین در اثر برشته شدن پودر سوخاری، مادهای به نام آکریل آمید ایجاد میشود که بر روی ساختار ژنی افراد تاثیر منفی میگذارد.
منبع