آقای بازیگر: بعد از «روز واقعه» توبه کردم که دیگر توبه بیجا نکنم!


آقای بازیگر: بعد از «روز واقعه» توبه کردم که دیگر توبه بیجا نکنم!

برنامه «فرمول یک» در روز ملی سینما میزبان علیرضا شجاع نوری هنرمند سینمای ایران بود.

خبرگزاری مهر: به گزارش روابط عمومی فرمول یک، سیدعلی ضیاء ۲۱ شهریور در روز سینما میزبان علیرضا شجاع نوری بازیگر سینمای ایران بود.

این هنرمند در ابتدا درباره موفقیت فیلم «روز واقعه» اظهار کرد: درباره بازی در این فیلم می‌توانم این را بگویم که انگار کسی آن بالا هست که منتظر دعای ما نیست بلکه، چون دوستت دارد چیزی را که فقط در دلت می‌گذرد به واقعیت می‌پیوندد.

بعد از «روز واقعه» توبه کردم که دیگر توبه بیجا نکنم!

وی که گفته بود بعد از این فیلم بازیگری را کنار می‌گذارد، ادامه داد: با گذشت چند سال از «روز واقعه» دوست داشتم بازی کنم و توبه کردم که توبه بیجا نکنم و دیگر نگویم دیگر هرگز بازی نمی‌کنم و ... بعد از این خودم را رها کردم و به دست خدا سپردم و غوطه ور شدم.

شاید اگر بازیگران خارجی در «محمد رسول الله» بودند فیلم موفق‌تر می‌شد

شجاع نوری در پاسخ به این پرسش که آیا قبول دارید اگر در فیلم «محمد رسول الله» در کنار عوامل پشت صحنه خارجی، بازیگران بین المللی نیز حضور داشتند، تاثیر جهانی این فیلم بیشتر می‌شد، تاکید کرد: ممکن است اگر بازیگرانی که در سراسر دنیا شناخته شده اند و گیشه خودشان را دارند در فیلم «محمد رسول الله» بودند این اثر تاثیر بین المللی بیشتری داشت، اما در نهایت این کارگردان است که باید تصمیم نهایی را بگیرد.

این بازیگر یادآور شد: مصطفی عقاد خیلی وقت پیش درباره حضرت محمد (ص) فیلم ساخت و شاید حضور بازیگران خارجی باعث جذابیت آن شد.

مهدی پاکدل می‌گفت: اگر در «روز واقعه» هم بازی کرده بودم بازیگری را کنار می‌گذاشتم

وی ادامه داد: روزی با آقای مهدی پاکدل که از مصاحبت با او لذت زیادی در این فیلم بردم، قدم می‌زدیم و او می‌گفت: من اگر در «روز واقعه» هم بازی کرده بودم دیگر بازی نمی‌کردم و بازی را کنار می‌گذاشتم.

شجاع نوری با اشاره به اینکه معمولا فیلمنامه‌هایی مطابق ویژگی‌های اش به او پیشنهاد می‌شود، تصریح کرد: کسی که آن بالا هست مدیر برنامه هایم هم هست و از او می‌خواهم خودش هر چیزی که صلاح است برایم بفرستد.

چرا کیارستمی به جشنواره لوکارنو نیامد

وی با نقل خاطره‌ای از کارگردان فقید سینمای ایران گفت: در اولین جشنواره خارجی که زنده یاد کیارستمی راه پیدا کرده بود، من زودتر از او به لوکارنو رفتم، اما کیارستمی سرانجام نیامد. من هم برای او آنقدر احترام قائل بودم که حتی از او نپرسیدم چرا نیامد. بعد‌ها فهمیدم کسی که به او بلیت داده لحنی داشته که او ترجیح داده از آن بلیت استفاده نکند و به من گفت: «لذت هر چیزی باید به ذلتش بیارزد، این نیارزید و من هم نیامدم.»

بازیگر «نگار» افزود: درباره نقش‌ها واقعیتش من فقر نقش یا شهوت آن را ندارم البته جاه طلب هستم، اما باید در دلم اتفاقی بیفتد که در پروژه‌ای باشم. فعلا که غوطه ور شدن روی امواج را پی گرفته ام.

غبطه سگ بودن را می‌خوردم

شجاع نوری با اشاره به پستی و بلندی‌های زندگی اش تصریح کرد: از حزیز حزیز که غبطه سگی را که از کنارم رد می‌شد می‌خوردم و دوست داشتم جای او می‌بودم، (این مربوط به دورانی است که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته بودم) تجربه کردم تا زمانی که دیگران به جایگاهم غبطه می‌خوردند.

جنس کار‌های محمدزاده موفق‌تر است تا گلزار

ضیاء در ادامه پاسخ پرسش این قسمت از برنامه مبنی بر اینکه «کدام بازیگر در سینما موفق‌تر عمل کرده است؟ نوید محمدزاده یا محمدرضا گلزار» را از شجاع نوری جویا شد و وی گفت: فکر می‌کنم جنس کار‌های نوید محمدزاده موفق‌تر است، با احترام به آقای گلزار با وجود تنوع کار‌های محمدزاده کوالیتی آرتیستیک آثار او را بالاتر می‌دانم. البته هر ۲ را دوست دارم، اما این یک نظر حرفه‌ای است.

تهیه کنندگی را دلی دنبال کرده ام و مسأله مالی آخرین نکته ام بوده. کسانی هم که با من کار کرده اند می‌دانند من زیاد چانه نزده ام
وی همچنین درباره حضورش در سینما به عنوان تهیه کننده نیز اظهار کرد: تهیه کننده اولین هزینه‌ها را می‌کند و آخرین دریافت را دارد، اما بازیگر اولین دریافت را دارد و مسئولیتش کمتر است. من به تهیه کنندگی به عنوان امرار معاش نگاه نکردم. من هیچ مستمری از جایی نمی‌گیرم، اما هیچ وقت لنگ نمانده ام. لنگ ماندن یعنی در یک وضعیت بمانی، اما من توانسته ام رد بشوم.

تهیه کنندگی را دلی دنبال کرده ام و مسأله مالی آخرین نکته ام بوده. کسانی هم که با من کار کرده اند می‌دانند من زیاد چانه نزده ام

شجاع نوری اضافه کرد: تهیه کنندگی را دلی دنبال کرده ام و مسأله مالی آخرین نکته ام بوده. کسانی هم که با من کار کرده اند می‌دانند من زیاد چانه نزده ام.

تلویزیون به جای پرسیدن سوال از متولی امر، خودش تحقیق و جواب را پیدا کند

مدیر تبادل تجارب سینمایی سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره انتقاداتی که به این جشنواره می‌شود، گفت: فکر می‌کنم خوب است در تلویزیون درباره موضوعی صحبت کنم. تلویزیون همیشه می‌خواهد درباره شایعه یا سوالات از متولی امر سوال کند. مثلا درباره کم شدن تولید انرژی از وزیر نیرو می‌پرسند او هم می‌گوید نه اتفاقا تولید بیشتر هم شده است، در حالی که تلویزیون یک رسانه است و خودش باید منبع باشد و تحقیق کند و جواب درست را بگیرد.

در هیچ جشنواره‌ای چگالی فیلم‌های خوب اینقدر زیاد نیست

وی افزود: درباره جشنواره جهانی فیلم فجر هم اگر از من می‌پرسید باید بگویم ما یکی از معتبرترین جشنواره‌های دنیا را برگزار می‌کنیم و در هیچ جشنواره‌ای چگالی فیلم‌های خوب اینقدر زیاد نیست. فیلم‌های نماینده اسکار کشور‌ها یا آثاری که جوایز زیادی گرفته اند در جشنواره هستند. درباره آثاری که چنین پیشینه‌ای ندارند هم پوست داوران کنده می‌شود تا به قول شما با سلیقه خودشان آن‌ها را انتخاب کنند. هر چقدر درباره چنین سؤالاتی خود مطرح کننده سؤال تحقیق و پژوهش کند بهتر است.

شجاع نوری در پاسخ به اینکه آیا فیلم‌هایی که سیاه نمایی می‌کنند در جشنواره‌های جهانی موفق می‌شوند گفت: ما متاسفانه خود کم باوری داریم و، چون چیز‌هایی را راحت به دست آورده ایم آن‌ها را باور نداریم. من سال‌ها در جشنواره‌های مختلف فیلم‌های ایرانی را معرفی می‌کردم و هر کسی شغل مرا می‌فهمید آن را یک شغل لوکس می‌دانست. درباره این سوال هم کاش خبرنگار صداوسیما در آمریکا برود و از آکادمی اسکار سوال کند که آیا واقعا فیلم‌های سیاه نما را دوست دارند؟ اگر قرار باشد من جواب بدهم که می‌گویم نه اصلا اینگونه نیست.

من اگر بودم «چهارراه استانبول» را برای اسکار می‌فرستادم

من اگر بودم با توصیه به تدوین کوچک و تغییر ریتم «چهارراه استانبول» را می‌فرستادم‌
وی در پاسخ به این پرسش ضیاء که به نظر شما چه فیلمی برای ارسال به اسکار بهتر است، بیان کرد: من اگر بودم با توصیه به تدوین کوچک و تغییر ریتم «چهارراه استانبول» را می‌فرستادم. این فیلم کشش روایی را دارد و قصه اش انسانی است. مهدی پاکدل هم توی آن بازی می‌کند. اعضای آکادمی اگر روند قصه آرتیستیک باشد هر چقدر هم سیاه نمایی کرده باشید به مذاقشان خوش نمی‌آید. شانس «تنگه ابوقریب» هم کم نیست. البته نه برای اینکه، چون مهدی هم در آن بازی می‌کند.

معاشرت با مهمان روی آنتن زنده را دوست دارم

این هنرمند درباره تجربه اجرا نیز گفت: اجرا را دوست دارم البته این را که با مهمان معاشرت کنم دوست دارم و انرژی تماشاگر را حس می‌کنم. اینکه هدفن در گوشم باشد یا از روی نوشته بخوانم دوست ندارم، اما معاشرت روی آنتن زنده خیلی خوب است.

وضع امروز ما خوب است فقط باید دل‌های مان را به هم پیوند بزنیم

شجاع نوری در پایان تاکید کرد: تصویری از یک پیرمرد ژاپنی دیدم که در سونامی تمام زندگی اش را از دست داده بود، اما لبخندی روی لبش بود و می‌گفت: خوشحالم که یک بار دیگر فرصت به دست آوردم از صفر شروع کنم. درباره اوضاع فعلی هم ما خیلی حال مان خوب است، وضع مان هم خوب است فقط باید دل هایمان را به هم پیوند بزنیم.

«فرمول یک» با اجرا و تهیه کنندگی سیدعلی ضیاء شنبه تا چهارشنبه حوالی ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ