حادثه تروریستی اهواز بخشی از بسته دولت ترامپ علیه ایران است


حادثه تروریستی اهواز بخشی از بسته دولت ترامپ علیه ایران است

دبیرکل بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور) گفت: حادثه تروریستی اهواز بخشی از بسته دولت آمریکا برای فشار به ایران است.

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با گذشت یک روز از حادثه تروریستی اهواز، گمانه‌زنی‌ها و اظهارنظرها در این‌باره همچنان روی خط اخبار است. سید محمدجواد هاشمی‌نژاد دبیرکل بنیادهابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) است. فرزند شهید حجت‌الاسلام سید عبدالکریم هاشمی‌نژاد مدتی است که در این بنیاد به همراه جمعی از متخصصان و صاحب‌نظران به صورت تخصصی در حوزه مطالعات تروریسم فعالیت می‌کند. خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری آنا با سید محمدجواد هاشمی‌نژاد درباره زمینه‌ها و عوامل پشت پرده این اقدام تروریستی گفتگو کرده است.

به طور خلاصه حادثه تروریستی اهواز و عاملان آن در زمره کدام گونه از تروریست‌های معارض با جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرند؟

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، حدود 35 گروهک تروریستی در تقابل با جمهوری اسلامی شکل گرفته‌اند. موضوعات و اهدافی که این گروه‌ها به دنبال آن هستند، متفاوت است. آمریکایی‌ها هم از همان ابتدا تلاش زیادی داشتند که در کنار سرویس‌های امنیتی رژیم صهیونیستی و بعضی از دولت‌های منطقه در مناطق مرزی ما ایجاد آشوب، بلوا و ناامنی بکنند. این هدف با مسلح کردن بعضی از گروهک‌های تروریستی دنبال شد. مثل اقداماتی که گروهک ریگی در شرق کشور و در سیستان و بلوچستان یا گروهک کومله و دموکرات در کردستان انجام می‌داد و آنچه که گروهک‌های تروریستی نظیر گروهک الاحواز تلاش دارد در استان خوزستان انجام دهد.

اقدام دیروز را می‌‌توان بخشی از بسته اقدامات دولت ترامپ دانست که تلاش دارند از چند جهت جمهوری اسلامی ایران را در فشار قرار دهند. جنگ اقتصادی یک بخش از آن است، ایجاد جنگ روانی در فضاهای مجازی و رسانه‌ای یک بخش دیگر آن است، ناامید کردن مردم و از طرفی بی‌ثبات کردن و بی‌ثبات جلوه دادن امنیت جمهوری اسلامی ایران هم بخشی از این پروژه است که ما شاهدش هستیم.

گروهک دموکرات کردستان سال‌ها بود که ادعا می‌کرد جنگ مسلحانه را کنار گذاشته ولی بعد از روی کار آمدن ترامپ، تیم ترامپ و مقامات امنیتی او که حامیان اصلی تسلیح گروهک‌های تروریستی در منطقه هستند، مجدداً اعلام جنگ مسلحانه می‌کنند. اینها را وقتی کنار هم بگذاریم،سرمنشأ اقدام دیروز گروهک الاحواز و این که چه اهدافی را دنبال می‌کند، روشن می‌شود.

ادعای تجزیه‌طلبانه این گروهک و سایر گروه‌های مشابه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شاید ریشه این موضوع برگردد به سلطه سنتی انگلیسی‌ها در منطقه. اگر ملاحظه بکنید، چینش کشورهای منطقه به‌خصوص آنهایی که در قدیم در استعمار انگلیسی‌ها بودند، به نحوی است که تمام مناطق مرزی کشورهای اطراف ما مشکلات مرزی دارند. اصلاً تقسیم‌بندی‌ها را به‌گونه‌ای انجام دادند که بتوانند این مشکلات را همیشه دامن بزنند. اصل بسیار مهم و کلیدی آنها برای حضور و نفوذ در منطقه، بحث تفرقه‌افکنی و چند شقه‌کردن است. تلاش آنها این بود که این وضعیت در جمهوری اسلامی هم پیاده شود.

موضع گروهک الاحوازی به این سابقه‌ باز‌می‌گردد. رژیم صهیونیستی و آمریکا تلاش دارند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند و به این موضوعات دامن بزنند. ما شاهدیم که در چند دهه گذشته این موضوع را به‌شدت تقویت کردند.

شاید جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری در دنیا باشد که رهبران گروهک‌هایی که علیه‌ آن اقدامات مسلحانه آشکار می‌کنند و رسماً هم آن را به عهده می‌گیرند، در کشورهای اروپایی و آمریکا دفاتر رسمی دارند. وقتی گروهک الاحوازی اقدام دیروز را انجام دادند، رسانه‌هایی مثل بی‌بی‌سی و بعضی از رسانه‌های دیگر بلافاصله تماس می‌گیرند با رهبر این گروهک و او هم به صراحت مسئولیت را به عهده می‌گیرد، واقعه را توضیح و شرح می‌دهد و اهدافش را بیان می‌کند. این واقعاً بی‌سابقه است. گروه‌های تروریستی و خشونت‌طلب تلاش دارند بعضی مواقع پوشش‌هایی را رعایت بکنند اما حمایت آشکار و علنی از تروریست‌های جانی و جنایتکار علیه مردم ایران همراه با ادعای دموکراسی که دارند، خیلی مضحک است. این به نظرم استفاده آشکار تروریسم دولتی توسط رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها در منطقه است.

همزمانی این حادثه با سالروز آغاز دفاع مقدس را هم می‌توان برنامه‌ریزی شده دانست؟

به هر حال ریشه این اقدامات به آمریکایی‌ها برمی‌گردد. در سالروز آغاز دفاع مقدس و ایامی که ملت ایران همه‌جانبه علیه توطئه استکبار ایستادگی و از کشور خودشان حمایت کردند و نگذاشتند دشمن به اهدافش برسد،چنین حرکتی صورت گرفت. آن‌ هم در خوزستان، در جایی که رژیم بعثی آن زمان تلاش داشت که آنجا را به گمان خودش، چند روزه از جمهوری اسلامی ایران جدا بکند. پیام این اقدام هم مشخص است که در راستای همان اقدام مذبوحانه بعثی‌ها است.

از دیروز نگرانی‌هایی در خصوص تکرار حادثه در نقاط دیگر کشور در فضای مجازی منتشر شده است، نظر شما در این باره چیست؟

با توجه به تجربه و توان بالای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با موضوع تروریسم و گروهک‌های تروریستی، به‌نظر می‌رسد که این توان در دشمنان جمهوری اسلامی آن‌قدر نیست که بتوانند این نوع اقدامات را تکرار بکنند. شکل اقدام کاملاً مذبوحانه و فاقد ارزش نظامی است. جمهوری اسلامی ایران، برای تأمین امنیت کشور، اقتدار خود را حتی به خارج از مرزها برده و به نظر نمی‌رسد که چنین اقداماتی در سطح گسترده قابل تکرار باشد.

انتهای پیام/4072/خ



بسیاری از مشکلات جامعه ما از علوم انسانی سکولار است