هیچ کاری برای یک طلبه مهمتر از تبلیغ، ارشاد و هدایت جامعه نیست
معاون ارتباطات حوزه علمیه کشور گفت: هیچ امری مهمتر از تبلیغ نیست اگر بود خداوند پیامبران را به آن امر هدایت میکرد؛ اما میبینیم همه اولیاء و پیامبران رسالت خود را هدایت و تبلیغ دین میدانند.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین مروی معاون ارتباطات حوزه علمیه کشور امروز (یکشنبه ۱مهر ماه ) در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه خواهران کشور که در حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد، گفت: ازبرکات و حسنات انقلاب اسلامی گسترش، توسعه و تعمیق حوزههای علمیه خواهران است که شبکه عظیم از بانوان دارای تحصیلات علوم دینی و معارف دین به وجود آورد، حوزههای علمیه خواهران پدیده بسیار مبارکی است.
وی افزود: تحصیل، تحقیق و اندیشه مقدمه تبلیغ است؛ ما برای هیچ کدام از این موارد به تنهایی اصالت قائل نیستیم همه این موارد مقدمه تبلیغ است.
معاون ارتباطات حوزه علمیه کشور با بیان اینکه برای یک طلبه هیچ کاری مهمتر از تبلیغ، ارشاد و هدایت جامعه نیست، عنوان کرد: امری مهمتر از تبلیغ نیست اگر بود خداوند پیامبران را به آن امر هدایت میکرد؛ اما میبینیم همه اولیاء و پیامبران رسالت خود را هدایت و تبلیغ دین میدانند؛ بنابریان کسانی که به این عرصه ورود پیدا میکنند آن را به عنوان حرفه در کنار سایر کارها نگاه نکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: طلاب اینگونه تلقی نکنند که اقوام ما دانشگاه رفتند در رشتههای مختلف مدارجی را طی کردند بنابراین ما هم در حوزه مدارجی را طی کنیم که از آنها عقب نمانیم؛ این مسیر با هیچ راه، شغل، فن حرفه دیگری قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه متاسفانه مدرک گرایی در حوزههای علمیه رشد کرده که باید درمان شود، ابراز کرد: هیچ کس نباید با هدف گرفتن صرف مدرک وارد حوزه شود، زیرا اجر و پاداش کسب دانش برای تبلیغ دین و هدایت مردم با خداوند است، باید این مسیر را شناخت و قدر آن را دانست، شاید جامعه ارزش کار شما را نداند این مساله سبب دلسردی شما نشود زیرا در این زمینه از پیامبران وائمه معصومین(ع) نیز قدرشناسی نکردند.
معاون ارتباطات حوزه علمیه کشور با بیان اینکه رمز موفقیت ما فهم و برداشت درست از حوزه و عرصهای است که وارد آن شدیم، گفت: باید سعی کنیم معارف دین را درست آموخته و به جانهای تشنه جامعه منتقل کنیم زیرا فطرت مردم، تشنه معرفت است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با استناد به روایتی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه اگر مردم معارف ما را درست بدانند از آن پیروی خواهند کرد؛ اظهار داشت: نباید دنبال جذب مخاطب بیشتر باشیم. باید دنبال بیان و فهم درست دین در جامعه باشیم. اگر یک جامعه فهم درست دینی داشته باشد برای ابد از هر گزند و آفتی مصون خواهد بود.
وی افزود: بنی امیه که آشکارا دشمن دین بودند دهها سال به عنوان جانشین پیامبر(ص) بر خلافت تکیه زدند؛ علت چنین مسائلی را بفهمیم و برای مردم بیان کنیم. اگر بنی امیه حاکم شدند نه برای سیاست و زیرکی آنها بود بلکه به این دلیل بود که همه اعراب تربیت دینی نشده بودند خلفا هم دنبال تعمیق دینی نبودند در حقیقت اعراب اسلام را به صورت مراسم و آدابی بیروح فراگرفته بودند. پیامبر(ص) فرصت نکردند معارف دینی را کامل به مردم آموزش دهند امیرمومنان باید این کار را انجام می دادند که او را هم خانه نشین کردند.
معاون ارتباطات حوزه علمیه کشور با بیان اینکه درک دین با زحمت و رنج به دست میآید، خاطرنشان کرد: کار مبلغان در راستای کار پیامبران است بنابراین ارزش آن را بدانیم. مخاطبان شما خواهران طلبه، بانوان هستند که نقش آنان در جامعه اهمیت زیادی دارد زیرا تربیت نسل آینده به دست بانوان است. در تاریخ کسانی موفق بودند که مادران خوب و مومنی داشتند. قمر بنیهاشم(ع) در دامان حضرت امالبنین(س) خانمی باکمالات عالیه و بسیار با ایمان و معرفت تربیت شد که به این مقام رسید.
پایان پیام/487