7 دلیل خوب برای مصرف هر چه بیشتر مرکبات
مصرف منظم میوههای خانواده مرکبات سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از شما در برابر ابتلا به برخی سرطانها محافظت میکند.
در ادامه می توانید با ۷ دلیل خوب برای مصرف بیشتر این میوهها آشنا شوید.
تقویت سلامت قلب: مطالعات محققان ژاپنی نشان داده که مصرف مرکبات با نرخ پایین ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته ارتباط دارد. همچنین بنا بر مطالعات، مصرف گریپ فروت با کاهش فشار خون سیستولیک مرتبط است. فیبر محلول و فلاونوئید موجود در مرکبات سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش میدهند.
غنی از ویتامینها و ترکیبات گیاهی: مرکبات منبع عالی ویتامین سی به شمار میروند. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده و برای حفظ سلامت پوست ضروری است. در واقع یک عدد پرتقال متوسط تمام نیاز روزانه شما به ویتامین سی را تامین میکند. مرکبات همچنین دارای مقادیر خوبی از ویتامینها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین ب، پتاسیم، منیزیم و مس هستند. علاوه بر این، آنها غنی از ترکیبات گیاهی هستند که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات شامل بیش از ۶۰ نوع از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و روغنهای اسانس است.
منابع غنی از فیبر: یک فنجان از مرکبات حاوی ۴ گرم فیبر است. فیبر دارای مزایای بهداشتی متعددی از جمله بهبود سلامت گوارش است و به کاهش وزن موثر کمک میکند. مرکبات سرشار از فیبر محلول هستند که خاصیت کاهنده کلسترول را دارد.
مبارزه با افزایش وزن: در سال ۲۰۱۱ مطالعات محققان بریتانیایی نشان داد که نوبیلتین، فلاونوئید موجود در نارنگی به جلوگیری از ابتلا به چاقی کمک میکند ضمن این که محافظی در برابر ابتلا به دیابت نوع ۲ است. پس اگر رژیم گرفته اید و میخواهید میزان کالریهای دریافتی تان را بدون محروم کردن خود از مواد مغذی کاهش دهید، میتوانید به جای موز یا انگور، نارنگی یا پرتقال میل کنید.
کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه: یک نوع سنگ کلیه در اثر میزان کم سیترات در ادرار ایجاد میشود. بسیاری از میوهها و سبزیجات بخصوص میوههای خانواده مرکبات، میتوانند میزان سیترات در ادرار را افزایش دهند و خطر سنگ کلیه را کم کنند. نوشیدن آب مرکبات نیز میتواند همین خاصیت را داشته باشد.
مبارزه با سرطان: بسیاری از مطالعات نشان داده اند که میوههای خانواده مرکبات خطر ابتلا به برخی سرطانهای خاص را کاهش میدهند. به عنوان مثال مصرف منظم گریپ فروت با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه است. همچنین خطر ابتلا به سرطانهای مری، معده، پانکراس، و سینه نیز در اثر مصرف منظم این میوهها کاهش مییابد. فلاونوئیدها؛ ترکیبات گیاهی موجود در مرکبات هستند که میتوانند در برابر سرطان محافظت ایجاد کنند. میوههای خانواده مرکبات همچنین میتوانند با سرکوب سرطان ها، از تشکیل سرطانهای جدید جلوگیری کنند.
منبع: آوای سلامت