خاسران دنیا و آخرت زمانه چه کسانی هستند؟


خاسران دنیا و آخرت زمانه چه کسانی هستند؟

افراد بسیاری، به ویژه مردم عادی که به آشوب‌ها و گرانی‌های اخیر دامن می‌زنند، علاوه بر آسیبی که به اقتصاد وارد می‌کنند، در اصل مرتکب گناهی نیز می‌شوند که در احادیث و روایات، مفصلاً به تقبیح آن پرداخته شده است.

خاسران دنیا و آخرت زمانه چه کسانی هستند؟
به گزارش فانوس، در روزهای اخیر افراد در جایگاه‌های مختلف و در اندازه‌های متفاوت دست به احتکار کالاها می‌زنند. بسیاری از این افراد، به ویژه مردم عادی که به این جریان دامن می‌زنند، علاوه بر آشوبی که در بازار ایجاد می‌کنند، در اصل مرتکب گناهی نیز می‌شوند که در احادیث و روایات، مفصلاً به تقبیح آن پرداخته شده است.
جریان‌هایی که با سوء استفاده از وضعیت اقتصادی کشور، بروز قحطی و ورشکستگی را به مردم القاء می‌کنند، معلوم‌الحال بوده و قصد و نیتی جز نابودی ایران ندارند. ویدیویی که از شبکه من و تو در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخد، نشان از آن دارد گاهی این عملیات روانی به قدری آشکار و واضح علیه مردم اجرا می‌شوند که شناسایی توطئه این جریانات بسیار ساده می‌شود.
در این میان برخی مردم عادی هستند که نمی‌دانند با این رفتار محتکرانه هم به پیاده نظام استکبار برای ایجاد قحطی خودساخته تبدیل شده و هم به اعتقادات مذهبی خود پشت کرده‌اند. احادیث و روایات مربوط به احتکار خواندنی هستند و هر کدام جایی برای تأمل دارند:

حضرت محمد (ص) :لا یَحْتَکِرُ إلاّ الخَوّانونَ.

جز خیانتکاران، احتکار نمى کنند.


پیامبر اکرم (ص) :المُحتَکِرُ فی سُوقِنا کالمُلْحِدِ فی کِتابِ اللّه .

کسى که در بازار ما دست به احتکار زند به منزله کسى است که کتاب خدا را انکار کند.


حضرت محمد (ص) : یَقومُ المُحتَکِرُ مَکْتوبٌ بَینَ عَیْنَیهِ : یا کافِرُ، تَبَوّأْ مَقْعدَکَ مِن النّارِ!

در قیامت بر پیشانى محتکر نوشته شده است: اى کافر! جایگاهت دوزخ باد.


پیامبر خدا (ص) : یُحْشَـرُ الحَکّـارونَ و قَتَلَةُ الأنْفُـسِ إلى جَهَنّمَ فی دَرَجةٍ.

محتکران و قاتلان در جهنم هم درجه اند .


پیامبر خدا (ص) : مَن جَمعَ طَعاما یَتَربّصُ بهِ الغَلاءَ أربَعینَ یَوما فقد بَرِئَ من اللّه ِ و بَرِئَ اللّه ُ.

هر کس خوراکى را به امید گران شدن چهل روز انبار کند از خداوند برى شده و خدا نیز از او برى و بیزار است.


پیامبر خدا (ص): أیُّما رجُلٍ اشْتَرى طَعاما فکَبسَهُ أربَعینَ صَباحا یُریدُ بهِ غَلاءَ المُسلِمینَ ، ثُمَّ باعَهُ فتَصدّقَ بثَمنِهِ لَم یَکُنْ کَفّارَةً لِما صَنَعَ.

هر کس خوراکى را بخرد و براى این که آن را به مسلمانان گران بفروشد چهل روز انبار کند و پس از چهل روز آن را بفروشد و همه درآمد آن را هم صدقه بدهد کفاره گناه او نخواهد شد


امام على (ع): الاحْتِکارُ داعِیَةُ الحِرْمانِ.

احتکار، موجب محرومیت است.


امام على (ع): مِن طَبائعِ الأغْمارِ إتْعابُ النُّفوسِ فی الاحْتِکارِ.

به رنج افکندن خود براى احتکار از خصلت ابلهان است.


امام على (ع) در فرمان زمامدارى مصر به مالک اشتر ـ نوشت : ... و اعْلَمْ ـ مَع ذلکَ ـ أنّ فی کثیرٍ مِنهُم ضِیقا فاحِشا ، و شُحّا قَبیحا ، و احْتِکارا للمَنافِعِ ، و تَحَکُّما فی البِیاعاتِ ، و ذلکَ بابُ مَضَرَّةٍ للعامَّةِ ، و عَیْبٌ على الوُلاةِ ، فامْنَعْ مِن الاحْتِکارِ ؛ فإنَّ رسولَ اللّه صلى الله علیه و آله مَنعَ مِنهُ.

... با این همه، بدان که بسیارى از تاجران در داد و ستد بیش از اندازه سختگیرند و بخل ورزى ناپسندى دارند و به منظور سود بیشتر کالا را احتکار مى کنند و به دلخواه نرخ گران مى بندند و این کار براى توده مردم زیانبار و براى حکمرانان عیب و ننگ است . بنا بر این، از احتکار جلوگیرى کن؛ زیرا که رسول خدا (ص) از آن منع فرموده است.



(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق