بدون کنکور، در رشته «پزشکی» درس بخوانید!


بدون کنکور، در رشته «پزشکی» درس بخوانید!

وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور می‌توانند پس از گذراندن 30واحد به دانشگاه‌های ایران بازگردند و فقط معادل ریالی شهریه‌شان را پرداخت کنند!

بدون کنکور، در رشته «پزشکی» درس بخوانید!
به گزارش فانوس، در روزهای گذشته جدولی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد چه تعداد دانشجوی پزشکی خارج از کشور برای ادامه تحصیل به داخل کشور نقل مکان کرده‌اند. از حدود ۲ ماه قبل بود که وزارت بهداشت و درمان در اطلاعیه‌ای عجیب، برخی شرایط برای ورود این دسته از افراد به سییستم آموزش عالی کشور را تسهیل کرد؛ آن هم در ازای دریافت پول!

در این اطلاعیه آمده‌است: «به منظور تسهیل انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور، افرادی که در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند و شرایط اعلامی وزارت بهداشت را دارا هستند، می‌توانند در صورت تقاضا به دانشگاه‌های داخل کشور منتقل شوند.»

بر اساس این اطلاعیه شرایط انتقال افراد، عبارت است از «کسب حد نصاب معدل در مقاطع مختلف تحصیلی، شامل معدل کتبی دیپلم حداقل ۱۶ و معدل پیش‌دانشگاهی حداقل ۱۷، گذراندن حداقل ۳۶ واحد درسی (طبق سرفصل دروس رشته مربوط در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور)، با حداقل معدل ۱۵ در دانشگاه خارجی مورد تأیید وزارت بهداشت و شروع به تحصیل در خارج از کشور در دوره اصلی رشته‌های علوم پزشکی تا قبل از تیر ۱۳۹۷. همچنین در صورت موافقت وزارت بهداشت با انتقال این افراد، اخذ پذیرش از دانشگاه‌های داخل کشور به عهده متقاضی است و شهریه این دسته از افراد معادل ریالی شهریه‌ای است که در دانشگاه‌های خارج از کشور پرداخت کرده‌اند.»

چه کسانی رفته‌اند و چه کسانی می‌آیند؟

چند سالی می‌شود که برخی از پشت‌کنکوری‌های رشته تجربی پس از ناکامی در کنکور و نرسیدن به رشته مورد علاقه‌شان راهی دیار غربت می‌شوند. اغلب این افراد در رنج سنی ۱۸ تا ۲۲ سال در آرزوی روپوش سفید پزشکی برای دانشگاه‌های خارج از کشور پذیرش می‌گیرند. بعضی از این افراد هم نه از دانشگاه‌های درجه یک کشورهای اروپایی و آمریکایی و بیشتر توسعه یافته که از دانشگاه‌های کشورهایی نظیر ارمنستان، بلاروس و … پذیرش می‌گیرند. در این موارد ملاک انتخاب دانشگاه هزینه‌های دریافتی و زندگی در آن کشور است و کمتر به سطح عملی دانشگاه توجه می‌شود به همین دلیل در سالهای گذشته اغلب فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها هنگام بازگشت به ایران، برای اخذ پروانه نظام پزشکی می‌بایست چند واحدی را در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی بگذرانند. برخی از آن دانشگاه‌ها نیز به حدی سطح علمی پایینی دارند که اصلاً وزارت بهداشت ایران تحصیل در آنها را قبول ندارد یا در طی سالهای اخیر از لیست خود خارج کرده‌است.

با این حال معنای دم‌دستی اطلاعیه جدید وزارت بهداشت برای این افراد که به هر طریقی سودای پوشیدن روپوش سفید پزشکی را دارند این است که نیازی نیست سالها در بلاد کفر هزینه کنید تا پزشک شوید در ایران نیز می‌توانید بدون کنکور و هیچگونه غربالگری به رشته مورد علاقه خود تحصیل کنید!

و اما چگونه؟ وزارت بهداشت با هدف جذب سرمایه این اطلاعیه را صادر کرده و اجازه می‌دهد افرادی که در کنکور ایران نه در دانشگاه‌های دولتی و نه در دانشگاه‌های آزاد و نه حتی در پردیس‌های بین‌الملل موفق به قبولی در رشته‌های پزشکی دندانپزشکی و داروسازی نشده‌اند؛ فقط به ازای دریافت پول به آرزوی خود و آرزوی والدین‌شان برسند.

بدون کنکور، در رشته «پزشکی» درس بخوانید!

لیست منتشر شده از سوی حساب توییتری محمود صادقی نماینده تهران

اکثر افرادی که در آن شرایط سنی به خارج از کشور می‌روند از استطاعت مالی خوبی برخوردارند و وزارت بهداشت با علم به این موضوع به این دانشجویان گفته‌است، قانع کردن دانشگاه مقصد (دانشگاه‌های ایران) به عهده خود دانشجو است. بدیهی است که دانشگاهای مختلف نیز با توجه به رتبه شان در ایران و محبوبیت‌شان در بین دانشجویان نرخ‌های مختلف و نجومی خواهد داشت و بدیهی‌تر آنکه این افراد هم به راحتی پذیرفته و اعطای زندگی در خارج را به لقایش می‌بخشند و به آغوش خانواده‌شان باز می گردنند. البته در این اطلاعیه شرط معدلی نیز آورده شده که یمن وجود مدارس غیرانتفاعی رسیدن به معدل‌های بالا اصلاً غیرقابل دسترس نیست.

این موضوع سبب واکنش‌های زیادی از سوی دانشجویان پزشکی که از سد غول کنکور گذشته‌اند، شده‌است. کاربری به نام داوود در توییترش نوشته است: «چرا فرزندان تروتمندان باید به راحتی بتونند ادامه تحصیل بدهند اما دیگران نه به خداوندی خدا ظلم می کنید به ولله به ولله بسیاری را به دین و نظام بدبین می کنید از دولت و مجلس بخواهید این قانون را حذف کنند.» کاربر دیگری هم نوشته که «آیا واقعن برنامه ای برای پس زده شدنشون هم هست؟ بالای ۸۰ درصد پذیرش شدن! وای به وقتی که اینا بخوان مدرک هم بگیرن و مردم بیچاره رو درمان کنن...»

البته مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده اند که در این شرایط تغییری به وجود نیامده و ممنوعیت انتقال دانشجویان ایرانی به دانشگاه‌های پزشکی داخل از ۱۰ دی اجرایی می‌شود.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سه انتصاب و معرفی برگزیدگان سه جایزه ادبی در هفته ای که گذشت