کپسولهای استنشاقی، به منظور گشاد کردن مجاری تنفسی و آسان شدن تنفس به کار میروند. کپسول کی پی تیوا از داروهای استنشاقی است که مصرف آن باعث بهبود تنفس میشود. درد قفسه سینه، سینوزیت، یبوست، خشکی دهان، استفراغ و تاری دید برخی از عوارض این داروست. با روژان همراه شوید.
هنگامی که مجاری هوا تنگ میشود فرد به سختی تنفس کرده و مدام سرفه میکند. برای کنترل این حملات میتوان متناسب با ضعف و شدت بیماری از داروهای مرتبط در این زمینه استفاده کرد. چنین داروهایی میتوانند به صورت خوراکی و یا به صورت استنشاقی باشند. در ادامه با کپسول کی پی تیوا به عنوان یکی از داروهای استنشاقی آشنا میشویم.
تنگ شدن مجاری تنفسی باعث ایجاد مشکلاتی مثل سرفه، تنگی نفس و تنفس صدادار میشود. خوشبختانه میتوان با استفاده از برخی داروها، میزان التهاب و سرفه ناشی از بیماریهای تنفسی را کاهش داد. برای این سوال که چه چیزی باعث ابتلا به تنگی نفس میشود پاسخ واضح و روشنی وجود ندارد. عوامل ژنتیکی، گرد و غبار موجود در هوا، سیگار کشیدن، عفونتهای تنفسی، استرس شدید، مصرف داروهای خاص مثل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن، فعالیتهای فیزیکی و ورزشی و یا برخی از مشکلات گوارشی مثل رفلاکس معده همگی میتوانند از عوامل موثر بر ایجاد این اختلال باشند.

کپسول کی پی تیوا چیست و در چه مواردی استفاده میشود؟
کپسول کی پی تیوا از داروهای استنشاقی ضد آسم است که مصرف آن باعث بهبود تنفس میشود. این دارو برای جلوگیری از برونش اسپاسم در بزرگسالان مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی، از جمله آمفیزم و برونشیت مزمن استفاده میشود. کپسولهای استنشاقی، به منظور گشاد کردن مجاری تنفسی و آسان شدن تنفس به کار رفته و تنفس را برای این دسته از بیماران آسان میکنند.
نامهای دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های دیگر | – |
موارد مصرف | رفع تنگی نفس |
عوارض | درد قفسه سینه، سینوزیت، یبوست، خشکی دهان، استفراغ، تاری دید، عفونت ادراری، آرتریت، درد پا، میالژی، علائم سرماخوردگی مثل سرفه، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، بثورات جلدی، واکنشهای آلرژیک |
تداخل دارویی | داروهای آنتیکولینرژیک |
مقدار و نحوه مصرف کپسول کی پی تیوا

داشتن هر گونه سابقه حساسیت دارویی را به پزشک اطلاع دهید.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود بگویید. اگر در دوران شیردهی هستید حتما درباره مصرف یا عدم مصرف کپسول کی پی تیوا با پزشک صحبت کنید.
دارو را تنها مطابق با دستور پزشک مصرف کرده و میزان مصرف آن را خودسرانه افزایش ندهید.
چنانچه به بیماریهایی مثل دیابت، نقص کلیوی یا کبدی مبتلا هستید قبل از مصرف دارو در این باره با پزشک معالج خود مشورت کنید. چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید و به زمان مصرف بعدی نزدیک بودید دوز فراموش شده را رها کرده و طبق برنامه مصرف دارو را ادامه دهید. هیچ گاه برای جبران نوبت فراموششده میزان دارو را در نوبت بعدی افزایش ندهید.
اگر هم زمان داروهای دیگری مصرف میکنید برای جلوگیری از تداخلات احتمالی به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.
از قطع خودسرانه دارو پرهیز کنید. کودکانی که از فرم استنشاقی داروی اسپیریوا استفاده میکنند باید توسط بزرگسالان کنترل شوند.
قرار گرفتن در معرض هوا میتواند کپسول را خراب کند. بنابراین هر کپسولی که بعد از خارج شدن از بسته استفاده نشد را نگه نداشته و دور بیندازید.
برای دست یافتن به بهترین نتایج درمانی این دارو را بهطور منظم مصرف کنید.
کهیر، اشکال در تنفس، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو از نشانههای حساسیت به داروست. در صورت مشاهده این علائم سریعا به اورژانس مراجعه کنید.