ماهی با سس سویا نوعی غذای دریایی معروف در چین و جنوب شرقی آسیاست که اغلب به صورت بخارپز تهیه میشود، ولی این غذا را میتوان به صورت سرخ شده یا در فر نیز درست کرد. با روژان همراه شوید.
ماهی یکی از غذاهای رایج در شمال و جنوب ایران است و پخت و پز آن در این مناطق تنوع بالایی دارد. ماهی با سس سویا نوعی ماهی سرخ شده، بخارپز یا تهیه شده در فر است که با سس سویا مزه دار میشود. شیوه نمک زدن به ماهی در شمال و جنوب ایران کمابیش یکی است، با این تفاوت که در جنوب ماهی را پس از پاک کردن نمک فراوان میپاشند و نیم ساعت میخوابانند. سپس با آب سرد میشویند تا مقداری از شوری آن گرفته شود. در شمال معمولا نمک را همراه با فلفل و زردچوبه روی ماهی شسته و خشک کرده میپاشند. ماهی با سس سویا را میتوان به صورت بخارپز یا در فر تهیه کرد که در اینصورت غذایی رژیمی و سالم است، ولی در برخی مناطق نیز در روغن سرخ میشود.
سس سویا چیست؟
سس سویا نوعی سس سیاه رنگ و شور مزه است که از تخمیر لوبیای سویا و گندم به دست میآید و از اجزای اساسی آشپزی چینی و ژاپنی است، ولی با بسیاری از غذاهای اروپایی هم خورده میشود. سس سویا در سه نوع تیره، کم رنگ و روشن درست میشود و رنگ آن مربوط به کارامل به کار رفته در آن است. در فروشگاههای ایران غالبا نوع تیره آن به چشم میخورد.
طرز تهیه سس سویا
مواد لازم | |
سس سویا | ۳ قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق مرباخوری |
آب لیموی تازه | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن | ۳ قاشق غذاخوری |
نکته: چینیها این سس را با روغن کنجد درست میکنند. اگر این روغن در دسترس نبود، میتوان یک قاشق کنجد بو داده یا ارده به سس اضافه کرد.
۱. ماهی با سس سویا و سیر
مواد لازم | |
ماهی | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
سس سویا | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن | ۱/۲ پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
۲. ماهی با سس سویا تیره و زنجبیل
مواد لازم | |
ماهی | ۱ کیلوگرم |
پیازچه | ۴ عدد |
زنجبیل تازه | ۲ تکه |
سس سویای تیره | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن کنجد | ۱ قاشق چایخوری |
برای تهیه ماهی با سس سویا، از میان ماهیهای شمال ماهی سفید و سوف پرطرفدارتر است. از میان ماهیهای جنوب، به ترتیب ماهیهای راشگو، هامور، شیر، سرخو، سبیتی و سنگسر توصیه میشود. فیله ماهی کفشک را هم میتوان به همین ترتیب درست کرد، ولی این ماهی برای پختن به شیوه فرنگی یعنی آبپز و بخارپز کردن مناسبتر است.