تولید مستقیم نانواکسید کروم مورد نیاز صنایع آبکاری از دی کرومات


تولید مستقیم نانواکسید کروم مورد نیاز صنایع آبکاری از دی کرومات

محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برای اولین بار موفق به تولید مستقیم نانواکسید کروم از دی کرومات شدند.

حسین اسدی، محقق طرح در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در ایران معادن عمده کروم وجود دارد، اما متاسفانه اکسید کروم که یک ماده پرکاربرد است، از خارج کشور وارد می‌شود.

وی ادامه داد: به همین خاطر این پروژه را آغاز کردیم تا بتوانیم روش‌هایی که برای تولید این ماده مرسوم است را بررسی کنیم و بهترین روشی را که با مواد اولیه موجود در ایران تطابق دارد، از بین این روش‌ها انتخاب کنیم.

این محقق درباره روش تولید این ماده توضیح داد: ما در این پروژه روش جدیدی را ابداع کردیم و توانستیم با مواد اولیه خیلی ساده نانو اکسید کروم تولید کنیم.

وی با بیان این‌که این طرح را در قالب پایان‌نامه‌ای با عنوان "بررسی روش‌های تولید کروم (lll) اکسید از کرومات‌ها و دی‌کرومات‌ها" به راهنمایی دکتر پرویز آبرومند اجرا کرده است، افزود: نانواکسید تا کنون از مواد اولیه بسیار پرهزینه در طول چند مرحله تولید می‌شده است، اما ما با روش جدیدی که ابداع کردیم توانستیم در یک مرحله نانواکسید کروم تولید کنیم.

این پژوهشگر با بیان اینکه دمای مورد نیاز روش‌های قدیمی تولید این ماده حدود 900 درجه سانتی گراد است، گفت: در روش جدیدی که برای تولید نانواکسید کروم ابداع شده، این دما به 250 درجه سانتی گراد کاهش پیدا کرده که هم مصرف سوخت را کم‌می‌کند و هم پروسه تولید را کوتاه می‌کند.

اسدی درباره کاربردهای این ماده در صنعت گفت: عمده ماده اولیه آبکاری کروم، اکسید کروم است و به همین خاطر نانواکسید کروم در صنایع آبکاری کاربرد فراوانی دارد. از این ماده به عنوان جاذب و رنگدانه نیز در صنایع استفاده می‌شود.

این محقق در پایان با بیان اینکه تا کنون هیچ روشی برای تولید این ماده در کشور اجرایی نشده است، گفت: طرح‌هایی هم که برای تولید این ماده در کشور انجام شده، در حد مقاله‌های پژوهشی باقی مانده است، در خارج از ایران نیز روش‌هایی که برای تولید این ماده وجود دارد، با مواد پرهزینه است و از آن‌جایی که این تولید در سه تا چهار مرحله انجام می‌شود، بسیار هزینه‌بر است.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

یک گروه آدمخوار در برزیل دیده شد + عکس