زخم بستر چیست؟ | راهکار های درمان خانگی | علائم زخم بستر
درمان زخم بستر در خانه
زخم بستر بیشتر در افرادی رخ می دهد که در یکجا در حالت سکون هستند. روش های درمان زخم بستر در منزل متعدد است که مهم ترین آنها را در این مقاله ملاحظه نمایید.
زخم بستر یکی از بیماری های پوستی است که در اثر خوابیدن زیاد ایجاد می شود .
منظور از خوابیدن زیاد، بیمارانی است که استراحت مطلق دارند. مثل کسانی که پایشان شکسته یا … .
از علایم زخم بستر میتوان به تغییر رنگ پوست، درد، خارش، ترشح و یا ضایعات در پوست اشاره کرد.
اگر زخم بستر به موقع درمان نشود، می تواند به یک زخم عمیق منجر شود و علائم عفونت مانند چرک نیز در این زخم ها ایجاد شود.باید بدانید که مشکل زخم بستر اغلب در نقاط باسن، شانه، پوست، در امتداد ستون فقرات، پشت دست و یا کمر، پاشنه، مچ پا و یا پوست پشت زانو اتفاق می افتد . در این پست از مجله پزشکی آسان طب چند مورد از راههای درمان زخم بستر در خانه را برایتان بیان می کنیم.
1-درمان زخم بستر در خانه با آلوئه ورا
برای درمان زخم بستر از آلوئه ورا استفاده کنید. طبق بررسی های بدست امده آلوئه ورا خواص تسکین دهندگی دارد و می تواند به بهبود زخم کمک کند. همچنین آلوئه ورا سبب رطوبت رسانی به پوست آسیب دیده خواهد شد. این عامل باعث بهبود سریع زخم می شود.
برای این کار کافیست ابتدا آلوئه ورا را برش بزنید و سپس ژله داخل آن را بر روی منطقه زخم شده بمالید. به مدت چند دقیقه به آرامی مالش دهید. اجازه دهید تا ژله روی منطقه آسیب دیده خشک شود، سپس با یک پارچه مرطوب تمیز آن منطقه را تمیز نمایید. این کار را سه بار در روز تکرار نمایید تا نتیجه ان را ملاحظه کنید.
2-درمان زخم بستر در خانه با روغن نارگیل
برای درمان زخم بستر از روغن نارگیل استفاده کنید. روغن نارگیل دارای اسید های چرب است . در نتیجه می تواند پوست را سالم نگه دارد و آن را از آسیب های ناشی از فشار حفظ کند.
همچنین ماساژ روغن نارگیل بر روی بدن باعث بهبود گردش خون خواهد شد. روغن نارگیل را برای درمان زخم بستر ، به آرامی در نقاط آسیب دیده و اطراف آن مالش بدهید تا روغن به عمق پوست نفوذ کند. توجه داشته باشید وقتی در حال مالش دادن هستید فشاری بر روی زخم وارد نکنید.
3-درمان زخم بستر در خانه با تغییر موقعیت
برای درمان زخم بستر موقعیت شخص را عوض کنید. تغییر موقعیت بدن، می تواند بدن را از استرس و فشار بر روی پوست که باعث تحریک زخم می شود را کاهش دهد. همچنین خطر ابتلا به زخم جدید را کاهش می دهد.
4-درمان زخم بستر در خانه با استفاده از آب شور
5-درمان زخم بستر در خانه با زردچوبه
برای درمان زخم بستر از زردچوبه استفاده کنید. به گزارش آسان طب زردچوبه برای تسریع روند بهبود زخم بستر موثر است. زردچوبه دارای خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدانی است. در نتیجه می تواند به مبارزه با عفونت بپردازد. برای این منظور ابتدا آن منطقه را با آب شور تمیز کنید. پودر زردچوبه را به اندازه کافی روی زخم بریزید به طوری که کل زخم را پوشش دهد سپس آن منطقه را با پانسمان تمیز پوشش دهید. برای درمان سریع، این کار را سه بار در روز انجام دهید. همچنین می توانید ۲ بار در روز شیر زردچوبه گرم بنوشید.
6-درمان زخم بستر در خانه با عسل
برای درمان زخم بستر از عسل استفاده کنید. طبق بررسی های بدست امده عسل دارای خواص ضد عفونی کننده طبیعی و همچنین تسکین و بهبود زخم می شود. این عامل باعث کاهش خارش، تسریع بهبود و تسکین درد می شود. عسل همچنین می تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد. برای این کار یک مخلوط مساوی از عسل و شکر تهیه کنید. این مخلوط را به طور ضخیم در منطقه آسیب دیده بدن قرار دهید سپس با یک پانسمان تمیز آن را پوشش دهید. این درمان را یک بار در روز انجام دهید. پس عسل را برای رفع زخم بستر و بهبود آن فراموش نکنید.
زخم بستر چیست؟
پوست بزرگترین ارگان بدن است. این ارگان برای حفاظت از بافت زیر جلدی در برابر هوا، آب، مواد خارجی و باکتریها، سخت و با دوام است. پوست ما در برابر آسیب حساس است و تواناییهای شفای خاصی دارد. با این حال، پوست حتی با حالت کشسانی که دارد، نمیتواند فشار بیش از حد، کشش یا خراش را تحمل کند. فشار مداوم روی پوست، عروق خونی را تنگ میکند. این عروق مسئولیت تامین مواد مغذی و اکسیژن را به پوست بر عهده دارند. هنگامی که پوست به مدت طولانی بدون خون است، بافت خواهد مرد، و همین باعث ایجاد زخم بستر میشود. زخم بستر یک بیماری شایع پوستی است که برخی از بیماران باید با آن دست و پنجه نرم کنند.
به طور خاصتر، این مشکل یکی از عوارض مهمی است که فرد مبتلا به فلج با آن مواجه میشود. به عنوان مثال، طبق برآوردهای کارشناسان، حدود یک سوم بیماران مبتلا به آسیب نخاعی کمی پس از آسیب دچار زخم بستر میشوند و حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد از بیماران باقی مانده ممکن است این مشکل را کمی بعد تجربه کنند. از بروز اکثر انواع زخمها میتوان پیشگیری کرد اما زخم حتی ممکن است در بیمارانی که به خوبی تحت مراقبت هستند و توسط تجهیزات مناسب پشتیبانی میشوند، رخ دهد.
برای درمان این زخمها، بیمار به زمان، پول و مراقبتهای دقیق نیاز دارد. بیماران به دلیل زخم بستر، به ویژه زخم ناشی از جراحی، ممکن است مجبور شوند تا یک ماه دراز بکشند. درمان این اختلال میتواند هزینهی زیادی در بر داشته باشد و باعث شود که زمان ارزشمندتان را به جای صرف کردن برای کار، مدرسه یا خانواده از دست بدهید.
علل شایع بروز زخم بستر چیست؟
۱. فشار بیش از حد
زخم بستر اصطلاحی است برای آسیب دیدن یک ناحیه از پوست که در معرض فشار بیش از حد قرار دارد. به معنای واقعی کلمه، این عارضه به نوعی آسیب پوست و انواع مختلف بافت زیر پوست است. آسیب پوست به علت فشار معمولا روی قسمتهایی از بدن رخ میدهد که در آن استخوان نزدیک به سطح پوست است، مانند باسن. این استخوان از داخل بدن به پوست فشار وارد میکند. اگر در بیرون هم سطح سختی باشد، رگهای خونی پوست تنگ میشوند.
از آنجایی که سطح گردش خون با فلج نیز کاهش مییابد، اکسیژن حملشده به پوست هم کم میشود و به این ترتیب قدرت پوست کاهش مییابد. بدن تلاش میکند با فرستادن خون بیشتر به آن منطقه مشکل را جبران کند. این جبران مافات موجب میشود که پوست فشرده شود، فشار بیشتری بر عروق خونی وارد شود و سلامت پوست آسیب ببیند و زخم بستر به وجود بیاید.
۲- از دست دادن مقدار زیادی کلاژن
باید بگوییم فلج تنها بخشی از داستان است. فلجِ مربوط به آسیب یا پیامد بیماریها است که بر دسترسی زیستی پوست تاثیر میگذارد. به عنوان مثال، اگر پوست مقدار زیادی کلاژن را که مسئول تامین انعطافپذیری پوست است، از دست بدهد، ضعیفتر میشود و کشسانی پوست کاهش مییابد. فرایند پیری هم خطر بروز زخم بستر را افزایش میدهد. افراد مسن نسبت به سایرین بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند.
۳- عدم استفاده از عضلات
عدم استفاده از عضلات اطراف برخی از استخوانهای بدن (باسن، پاشنه، آرنج و کشالهی ران) منجر به آتروفی عضلانی میشود و خطر ابتلا به زخم را افزایش میدهد.
۴- نیروی ناشی از خراشیده شدن
حرکاتی که بافت پوست را روی یک سطح میکشند، مانند سر خوردن روی یک تخت یا صندلی، میتوانند سبب کشیده یا خم شدن رگهای خونی شوند و به این ترتیب زخم بستر ایجاد کنند. هنگامی که پوست روی یک سطح صاف کشیده میشود میتواند خراشیده شود. یک برخورد یا سقوط سنگین میتواند باعث آسیب پوست شود، اما شما نمیتوانید بلافاصله آن را مشاهده کنید. لباس یا اشیاء سخت نیز میتوانند آسیب وارد کنند و سبب بروز زخم بستر شوند.
۵- رطوبت بیش از حد
رطوبت بیش از حد نیز عامل دیگری است که خطر بروز زخم بستر را افزایش میدهد. این اختلال معمولا در افرادی که زیاد عرق میکنند و / یا قادر به کنترل ادرار نیستند رخ میدهد.
۶- تغذیهی نامناسب
تغذیهی نامناسب نه تنها یک تهدید جدی برای سلامت عمومی فرد است، بلکه باعث میشود که خطر ابتلا به زخم بستر در فرد مبتلا به فلج بیشتر باشد. بدن برای حفظ سلامت پوست، بهبود هر گونه آسیب و مبارزه با هر گونه عفونتی، به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد از جمله پروتئین و ویتامینها. وقتی بدن مواد مغذی کافی ندارد، توانایی ناچیزی برای مقاومت در برابر عوارضی مانند زخم بستر دارد.
۷- مشکلات وزن
خطر بروز زخم بستر در افراد دارای اضافه وزن بیشتر است. در افراد دارای اضافه وزن، وزن بیش از حد باعث افزایش فشار بدن در مناطق آسیبپذیر میشود.
۸ – عوامل دیگر
عوامل دیگری که خطر این مشکل را افزایش میدهند عبارتند از: اوضاع نامناسب سلامتی، کمآب شدن بدن، عدم رعایت بهداشت، سیگار کشیدن، کمخونی و بیماریهای مزمن مانند دیابت.
علائم شایع زخم بستر چیست؟
زخم بستر بسته به عمق، اندازه و شدت آسیب به لایههای بافت، به چهار مرحله تقسیم میشود. این مراحل عبارتند از:
۱. مرحلهی اول (نشانههای اولیه)
اغلب زخمهای بستر از یک پوست قرمز رنگ شروع میشوند. بیماران ممکن است در پوست قرمز احساس سفتی و / یا گرمی کنند. در این مرحله، در صورتی که فشار وجود نداشته باشد، تغییر ساختار بافتی میتواند رفع شود و پوست به حالت عادی برگردد.
۲. مرحلهی دوم (ایجاد برآمدگی)
زخم بستر یک برآمدگی ایجاد کردهاست. این بدان معناست که بافت زیر پوست در حال از بین رفتن است. اگر فشار در حال افزایش باشد و مراقبت از منطقهی آسیبدیده در زمان مناسب صورت نگیرد، زخم بستر میتواند به سرعت به سطح خطرناکی برسد.
۳. مرحلهی سوم (توسعه زخم)
در این مرحله، یک حفره یا زخم توسعه مییابد در جایی که بافت مردهاست. آسیب بافت به لایهی پایینتر پوست میرسد و میتواند به استخوان حمله کند.
۴. مرحلهی چهارم (آسیب نهایی)
این یکی بدترین مرحلهی زخم بستر است. در این مرحله آسیب به عضلات و استخوانها نفوذ کردهاست. مناطق آسیبدیده اغلب مرطوب هستند.
چه چیزی خطر پدیدار شدن زخم بستر را افزایش میدهد؟
۱ – آسیب های مزمن مثل فلج و کمااحتمال ابتلا به زخمهای بستر در افرادی که دچار آسیبهای مزمن مانند فلج، جراحی یا کما هستند، بیشتر است زیرا ممکن است مدت زیادی حرکت نکنند.
۲ – بالا رفتن سنهنگامی که سن انسان بالا میرود، پوست او خشکتر، شکنندهتر، و نازکتر میشود و در عین حال از حالت کشسانی پوست کاسته میشود. افراد مسن سلولهای جدید پوستی را بسیار آهسته تولید میکنند، به همین دلیل هم در معرض خطر هستند.
۳ – قبضیت رودههاعفونت به علت مواد مدفوع میتواند خطرناک باشد و فرد را به موارد شدید زخم بستر هدایت کند.
۴ – سیگار کشیدناگر به طور منظم سیگار بکشید پوستتان خشک میشود – یکی از دلایل بروز زخم بستر.
۵ – آسیب طناب نخاعیاگر از آسیب نخاعی رنج میبرید، احتمال بیشتری وجود دارد که به زخم بستر مبتلا شوید زیرا نمیتوانید موقعیت خود را تغییر دهید.
۶ – دیابتبیماریهایی مانند دیابت، سرعت بهبودی را کاهش و خطر ابتلا به زخم بستر را افزایش میدهد.
۷ – رژیم غذایی نامناسبکمبود کالری، مایعات، ویتامینها و مواد معدنی و پروتئین در رژیم غذایی روزانه میتواند باعث تجزیهی بافت شود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
وقتی متوجه هر یک از نشانههای این اختلال شدید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، این اختلال بسیار خطرناک و دشوار است. بنابراین تشخیص و درمان زودرس بسیار ضرورت دارد. بیماران ممکن است چند هفته بستری شوند یا در رختخواب بمانند. در شرایط وخیم، بیمار ممکن است تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
خب تا بدین جا اطلاعات اولیه را در مورد زخم بستر یاد گرفتید. در واقع زخم بستر بیش از آنچه ما تصور میکنیم، خطرناک است، بنابراین درمان این مشکل باید در اسرع وقت انجام شود. وقت آن رسیده که بهترین داروهای خانگی طبیعی را برای تسکین زخم بستر را با هم مرور کنیم. در ادامهی نوشتار نیز با ما همراه باشید!
بهترین روش های خانگی درمان زخم بستر
۱. زخم را کاملا شستشو دهید
شما میتوانید زخم را درمان کنید بدون اینکه به عمل جراحی یا مداخلهی پزشک نیاز داشته باشید. باکتری سلولها را میکشد و همین منجر به زخم میشود. روند بهبودی آهسته به علت عفونت زیاد است. و این میتواند منجر به نکروز شود. بنابراین اولین کاری که باید انجام دهیم این است که زخم را کاملا شستشو دهیم.
روش درمان زخم بستر برای دو مرحله اول بیماری– از گاز پانسمان استفاده کنید تا زخمها را به آرامی پاکسازی کنید و مایعات و چرک را از بین ببرید. این مرحله باید انجام شود، زیرا این مایعات داخل بافت و چرک در روند بهبودی تداخل ایجاد میکند. این کار را به آرامی انجام دهید تا زخم بدون اینکه آسیبی ببیند تمیز شود.
– از محلول فیزیولوژیکی 0.9٪ برای شستن زخمها به طور کامل استفاده کنید (ابدا از محلولهای ضد باکتری استفاده نکنید زیرا میتوانند سایر سلولهای طبیعی را از بین ببرند).
– حالا وقت محافظت از زخم است. امروزه شما میتوانید از باند برای محافظت از زخمها استفاده کنید. پانسمان زخم با فناوری غشای پلیاسترآمید توانایی جلوگیری از آب و باکتریها را دارد و زخم را 3 تا 5 برابر سریعتر از باندهای معمولی درمان میکند. هنگام استفاده از یک باند نرمال، برداشتن آن میتواند دردناک باشد و حتی خود، باعث زخم شدن هم میشود. هنگام استفاده از پانسمان زخم، لازم نیست که آن را حذف کنید زیرا زیستلایهی آن میتواند خود را تجزیه کند. فقط باید بعد از 4 تا 5 ساعت لایهی جدید را اسپری کنید. اگر علائم خشکی و بهبودی را مشاهده میکنید، زخمها به تدریج بهبود خواهند یافت.
– ماساژ نواحی اطراف زخم را فراموش نکنید زیرا با این کار گردش خون را در ناحیهی آسیبدیده بهبود خواهید داد.
روش درمان زخم بستر برای دو مرحله آخر بیماریاین مراحل را میتوان زمانی انجام داد که بیمار زخم بستر مرحلهی ۱ یا ۲ را داشته باشد. در دو مرحلهی آخر، زمانی که ضایعات عمیق و نکروزه وجود دارد، مداخلهی جراحی ضروری است. بافت نکروز باید برداشته شود. و این امر مستلزم مداخلهی پزشک است. پس از انجام این کار، باید سلولهایی را که در معرض زحم و عفونت هستند، مورد محافظت قرار دهید. پانسمان زخم یک راهحل موثر برای حفاظت از ناحیهی زخم در برابر تهاجم باکتریایی و تسریع فرایند بهبود زخم است.
ارزیابی دقیق مراحل زخم، اندازه و شرایط پوست دور زخم باید انجام شود. لطفا وضعیت زخم را هر روز یا دست کم یک بار در هفته بررسی کنید. اگر وضعیت بیمار بهبود نیافته، درمان باید به زودی تغییر بیابد. هر گونه عوارض بالقوه که سلامت بیمار را در معرض خطر قرار داده باید برای حمایت از روند بهبودی درمان شود.
۲. رژیم غذایی
در میان درمانهای خانگی برای درمان زخم بستر ، رژیم غذایی یکی از موثرترینها است. رژیمهای غذایی غنی از ویتامینها و مواد معدنی در جلوگیری از هرگونه عارضهی زخم بستر بسیار مهم هستند. رژیم سالم سیستم سالم پوست را برایتان به ارمغان خواهد آورد. سیستمهای پوستی سالم در برابر فشارهایی که روزانه آنها را تحت تاثیر قرار میدهند، مقاومت بیشتری دارند.
در عین حال، اگر از آسیبهای پوستی رنج میبرید، ارائهی مواد مغذی کافی در خون کمک میکند تا روند بهبود سریعتر باشد. پروتئینها و اسیدهای آمینه برای حفظ سلامت پوست، عضلات و استخوانها ضروری هستند. علاوه بر این، ویتامینها مانند ویتامین C و E از عملکرد بازسازی پوست حمایت میکنند.
برخی از مواد غذایی که باید به رژیم غذایی روزانهتان اضافه کنید تا سرعت بهبودی زخم بستر را افزایش دهید، عبارتند از:
غذاهای دریایی
غذاهای دریایی بهترین منبع پروتئین برای شما هستند. ماهی قزل آلا، ماهی روغن، ماهی تن و صدفها غذاهای واقعا سالمی هستند. آنها همچنین حاوی امگا 3 و 6 هستند که برای پوست و مو مفید است.
گوشت
از خوردن گوشت مورد علاقهتان لذت ببرید زیرا حاوی پروتئین زیادی است. گوشت سفید بهتر از گوشت قرمز است، زیرا پروتئین بدون چربی دارد. بر این اساس، مرغ و بوقلمون بهتر هستند زیرا چربی کمی دارند.
گل کلم
گل کلم حاوی پروتئین زیادی است. این سبزی چربی بسیار کمی دارد. یک فنجان گل کلم سبز برابر با 4 گرم پروتئین است. هر 100 گرم گل کلم حاوی حدود 89 میلیگرم ویتامین C است. این مادهی خوراکی همچنین یک منبع غنی از ویتامین E محسوب میشود. یک فنجان از آن 4 درصد از مصرف روزانهی ویتامین E شما را تامین میکند. گل کلم را میتوانید به روشهای مختلفی بسته به ترجیح خودتان مصرف کنید: سالاد، آبپز، کبابی، یا سرخشده.
موز
این میوهی گرمسیری حاوی پروتئینهای زیادی است و به همین دلیل میتواند بخشی اساسی از رژیم روزانهی هر فردی باشد. هر 100 گرم موز دارای ۴ گرم پروتئین است.
ذرت شیرین
هر 100 گرم ذرت شیرین حاوی حدود 3 گرم پروتئین است. شما میتوانید ذرت آبپز یا پخارپز بخورید یا میتوانید ذرت شیرین را به نودل، سالاد و سوپ اضافه کنید.
اسفناج
یک فنجان اسفناج حاوی حدود ۵ گرم پروتئین مورد نیاز بدن است. این گیاه مقوی یک منبع غنی از ویتامین E محسوب میشود.
آووکادو
بر خلاف بسیاری از غذاهای پروتئینی، هضم آووکادو آسان است. با استفاده از آووکادو میتوان غذاهای خوشمزه و مغذی تهیه کرد. آووکادو به عنوان یکی از مواد غذایی حاوی ویتامین E محسوب میشود. نیمی از آووکادو دارای بیش از ۲ میلیگرم ویتامین E طبیعی است.
سیب
سیب بهترین هدیهای است که میتوانید هر روز به بدنتان بدهید. این میوه حاوی مقدار زیادی پروتئین است. سیب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهای زیادی میشود، از جمله زخم بستر.
پرتقال
پرتقال همراه با سایر میوههای خانوادهی مرکبات به عنوان منبع غنی ویتامین C شناخته شدهاست.
۳. نوشیدن مقدار زیادی آب
این مورد یکی از روشهای خانگی کمتر شناختهشده برای درمان زخم بستر است. آب برای زندگی حیاتی است، چرا که مواد مغذی را به تمام قسمتهای بدن حمل میکند و در واقع نقش بسیار مهمی در بدن دارد. آب همچنین برای درمان و جلوگیری از بسیاری از بیماریها، از جمله زخم بستر، مفید است.
در اینجا چند نکته در مورد مزایای آب برای بدن میبینید:
– تعادل دمای بدن را حفظ میکند، مانند آب داخل رادیاتور ماشین، یا هواپیما.
– مواد مغذی و اکسیژن را به تمام سلولها حمل میکند.
– کمک میکند تا غذا به انرژی تبدیل شود، چیزی که برای عملکرد بدن ضروری است.
– به بدن در جذب مواد مغذی کمک میکند.
– از طریق سیستم ادراری، پوست، روده، و تنفس مواد زائد بدن را حذف میکند.
– اندامهای حیاتی بدن را پوشش میدهد، و از بروز آسیبهای ناشی از مالش جلوگیری میکند.
– از مفاصل محافظت میکند، و مانع بروز التهاب و درد میشود زیرا آب روانکننده است و سبب میشود که مفاصل حرکات نرم و بدون اشکال داشته باشند.
– از لخته شدن خون در شریانهای قلب و مغز جلوگیری میکند.
حالا احتمالا متوجه شدهاید که آب از درمان زخم بستر در تمام مراحل پشتیبانی میکند. علاوه بر این، شما میتوانید با نوشیدن مقدار فراوانی آب از بروز این اختلال جلوگیری کنید. نوشیدن 8 تا 12 فنجان آب در روز بهترین است.
۴. زردچوبه
درمان بعدی در فهرست داروهای خانگی برای درمان زخم بستر ، استفاده از زردچوبه است. طبق گزارش ژورنال انجمن شیمی آمریکا، زردچوبه یک مادهی آنتیاکسیدانی، ضد ویروسی و ضد التهابی است. این ماده مواد مغذی فراوانی را به بدنتان میرساند از جمله پروتئین، فیبر، نیاسین، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم و روی. در نتیجه، زردچوبه اغلب برای کمک به درمان مشکلات مربوط به سلامتی مورد استفاده قرار می گیرد.
زردچوبه یک عامل ضدعفونیکننده و ضد باکتری طبیعی است و میتواند به عنوان یک ضدعفونیکنندهی بسیار موثر استفاده شود. بنابراین، روند بهبودی زخم بستر را تسریع میکند.
برای اعمال این روش درمانی، مراحل زیر را دنبال کنید:
– زخم بستر را با محلول سالین تمیز کنید
– مقدار کافی پودر زردچوبه استفاده کنید به حدی که روی زخم را به طور کامل پوشش بدهد
– برای پوشاندن زخم از یک باند تمیز استفاده کنید
شما میتوانید این درمان را 2 تا 3 بار در روز برای به دست آوردن بهترین نتایج ممکن استفاده کنید. علاوه بر این، شما همچنین میتوانید پودر زردچوبه را به آب یا شیر گرم اضافه کنید و ترکیب حاصل را هر روز بخورید. نوشیدن ترکیب آب و زردچوبه روند التیام زخم را تسریع میبخشد.
5.عسل
هنگامی که پای روشهای خانگی برای درمان زخم بستر به میان میآید، این مورد عجیب به نظر میرسد اما واقعا موثر است. عسل یک ضدعفونیکنندهی طبیعی محسوب میشود. این ویژگی عسل میتواند به تمیز شدن زخمها کمک کند، باعث کاهش چرک شود، درد را کاهش و سرعت شفا را افزایش بدهد.
عسل اثر ضد باکتریایی بسیار موثری دارد. خواص ضد باکتری عسل باعث جلوگیری از رشد باکتریها میشود و از بروز عفونت ممانعت میکند. بنابراین، شما میتوانید در مورد اثربخشی و ایمنی این روش درمانی مطمئن باشید.
برای انجام این روش درمانی، لطفا مراحل زیر را دنبال کنید:
– منطقهی آسیبدیده را با محلول سالین تمیز کنید
– روی زخمها را با مقدار کافی از عسل بپوشانید
– برای پوشاندن آنها از یک باند تمیز استفاده کنید
شما میتوانید این درمان را 2-3 بار در روز برای به دست آوردن بهترین نتایج ممکن استفاده کنید.
۶. آلوئهورا
این گیاه یکی از داروهای خانگی شناختهشده برای درمان زخم بستر است. مطابق با مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، هرچند گیاه آلوئهورا 99٪ آب است، اما شامل 2 مادهی شیمیایی قدرتمند هم است که باعث بهبود زخم میشوند. این دو ماده پلیساکاریدها و گلیکوپروتئینها هستند.
تحقیقات اخیر نشان دادهاند که ژل آلوئهورا دارای خواص ضدعفونیکننده و بیحسکننده است. این ژل همچنین باعث تحریک سنتز فیبرهای کلاژن و الاستین میشود، و به این ترتیب از تخریب پوست در هنگام پیری جلوگیری میکند. آلوئهورا به دلیل خواص شفابخش و تسکیندهندهای که دارد، میتواند روند بهبود را تسریع ببخشد.
برای انجام این روش درمانی، لطفا مراحل زیر را دنبال کنید:
– منطقهی آسیبدیده را با محلول سالین تمیز کنید
– با مقدار کافی از ژل آلوئهورا خوب زخمها را پوشش بدهید
– در نهایت برای بستن آنها از یک باند تمیز استفاده کنید
برای به دست آوردن بهترین نتایج ممکن، میتوانید این درمان را 2-3 بار در روز تکرار کنید.
۷: روغن نارگیل
یکی دیگر از روشهای خانگی برای درمان زخم بستر استفاده از روغن نارگیل است. شما میتوانید از روغن نارگیل برای ماساژ مناطق پوستی که مستعد زخم بستر هستند استفاده کنید. روغن نارگیل غنی از اسیدهای چرب زنجیره متوسط است، بنابراین میتواند سلامت پوست را بهبود دهد، به پوست کمک کند که با برخی از بیماریها، از جمله زخم بستر، مبارزه کند.
برای انجام این روش درمانی، مراحل زیر را انجام دهید:
– منطقهی آسیبدیده را با محلول سالین را تمیز کنید
– زخم را با مقدار کافی از روغن نارگیل پوشش بدهید
– به آرامی و به مدت حدود 5 دقیقه ناحیه را ماساژ بدهید
برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، میتوانید این روش درمانی را دو تا سه بار در روز تکرار کنید.
۸. پودر تالک
برای به دست آوردن تسکین سریع، از پودر تالک روی زخم بستر استفاده کنید. این پودر از گسترش زخم به قسمتهای دیگر پوست و عفونت جلوگیری میکند. خیلی ساده فقط باید پودر تالک را در مناطقی که بیشتر در معرض بروز زخم بستر هستند مانند زانو یا آرنج و غیره بپاشید.
۹. گیاه دارویی خوک طلایی
این گیاه از قرنها پیش برای مقابله با انواع مختلف مشکلات مربوط به پوست مانند زخم بستر استفاده شدهاست. خوک طلایی دارای مواد شیمیایی به نام بربرین و هیدراستین است که به مبارزه با عفونتهای مختلف میکروبی، باکتریایی، ویروسی و قارچی کمک میکنند.
علاوه بر این، گیاه دارویی خوک طلایی میتواند باعث کاهش التهاب غشاهای پوست شود و اثر آرامبخش و تسکیندهنده داشته باشد.
شما میتوانید از این گیاه به صورت داخلی و خارجی برای حذف زخم بستر استفاده کنید.
با استفاده از این گیاه یک چای گیاهی آماده کنید و به این ترتیب زخم بستر را خشک کنید. همچنین میتوانید آن را به شکل کرم، پماد و غیره در ناحیهی آسیبدیده استعمال کنید.
۱۰: کالندولا
کالاندولا به عنوان یکی از رایجترین درمانهای گیاهی برای زخم بستر، در تسکین پوست تحریک شده و ملتهب دور زخم بسیار موثر است.
کالندولا دارای خواص ضدعفونیکننده است، در نتیجه به از بین بردن عفونت ناشی از این اختلال کمک میکند. علاوه بر این، محتوای فلاونوئیدهای موجود در این گیاه برای کاهش التهاب پوست و بهبود سیستم ایمنی بدن بسیار عالی است. این گیاه دارویی به طور خاص، برای درمان برخی از اختلالات پوستی از قبیل سوزش، خارش و قرمزی استفاده میشود. کالندولا همچنین، در درمان سایر عفونتهای پوست مانند آفتابسوختگی، زخم، بریدگی و غیره بسیار عالی است.
شما میتوانید آن را به شکل کرم، پماد، لوسیون و غیره استفاده کنید.
۱۱. مر حجازی
از میان داروهای خانگی برای درمان زخم بستر ، مر حجازی به طور رایجی مورد استفاده بودهاست. این داروی گیاهی به کاهش التهاب همراه با زخمهای بستر کمک میکند و زمان بهبودی را تسریع میبخشد.
علاوه بر این، مر حجازی میتواند با حذف سموم از بدنتان، به پاکسازی خون کمک کند. در نتیجه، عود مجدد زخم بستر را کاهش میدهد. استفاده از مر حجازی همچنین جریان خون را در بدن شما افزایش میدهد، اثری که برای درمان زخمهای بستر بسیار مفید است.
از سوی دیگر، مر حجازی با داشتن خواص ضدعفونیکننده میتواند با عفونتهای مختلف قارچی، باکتریایی و ویروسی مبارزه کند. شما میتوانید آن را به صورت خارجی در قالب پماد، ژل و کرم به کار ببرید یا آن به صورت چای گیاه مصرف کنید. روش دیگر این است که میتوانید زخم را با مخلوط تهیه شده از مر حجازی و فندق افسونگر 2-4 بار در روز تمیز کنید و به این ترتیب سرعت بهبودی آن را افزایش بدهید و به این ترتیب از عفونت بیشتر جلوگیری کنید.
۱۲. گیاه دارویی هماور (گوش خر)
یکی دیگر از گزینههای امتحان شده در فهرست داروهای خانگی برای درمان زخم بستر گیاه دارویی هماور است. با وجود اینکه این گاه دارویی شناختهشده نیست، اما به لطف خواص دارویی که دارد واقعا برای بسیاری از انواع عفونتهای پوستی، بریدگی، زخم، کبودی، و زخم بستر موثر است.
علاوه بر این، گیاه دارویی هماور به میزان فراوانی تانن دارد، که میتواند روند بهبود را با ایجاد یک پوشش محافظ روی زخم بستر تحریک کند.
یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در هماور (گوش خر) که سبب شده این گیاه دارویی راهحل خوبی برای زخمهای بستر باشد آلانتونین است. این ترکیب میتواند بافتهای سلولی را از داخل و خارج احیاء کند، بنابراین زمان بهبودی زخم بستر به میزان زیادی تسریع میبخشد.
شما میتوانید این گیاه دارویی را با تهیهی دمنوش، عصاره یا تونیک مصرف کنید یا آن را به صورت خارجی در قالب کمپرس، کرم، مرهم، پماد و غیره به کار ببرید.
۱۳. اکیناسه
اکیناسه به دلیل خواص ضد قارچی و ضد ویروسی که دارد، به عنوان یک درمان گیاهی موثر برای بستر مورد استفاده قرار گرفته و نتایج موفقیتآمیزی را از خود نشان دادهاست. این گیاه قدرتمند به مبارزه با عفونتهایی که باعث زخم بستر میشوند کمک میکند.
به علاوه، این گیاه میتواند التهاب را کاهش دهد، اثری تسکیندهنده روی زخمها داشته باشد و درد و خارش همراه با این اختلال را از بین ببرد.
اگر اکیناسه را با گیاه خوک طلایی ترکیب کنید، به شما یک داروی شگفتانگیز میدهد. ریشهی اکیناسه منبعی از خواص دارویی است و میتواند به صورت چای، تونیک، تنتور، کپسول و غیره مصرف شود. روش دیگر این است که میتوانید اکیناسه را به شکل پماد، کمپرس، کرم و غیره در مناطق آسیبدیده استعمال کنید.
۱۴. ویتامین E
به نظر میرسد که در میان داروهای موثر خانگی برای درمان زخم بستر، پیدا کردن این یکی آسانتر از همه باشد. کارشناسان استفاده از روغن ویتامین E را به صورت خارجی روی مناطق آسیبدیده برای تسکین زخم بستر توصیه میکنند. این روغن علاوه بر از بین بردن خارش و درد، پوست را نرم و صاف میکند.
برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، پودر خوک طلایی را با روغن ویتامین E ترکیب کنید:
– 1 قاشق چایخوری پودر خوک طلایی را با روغن 2 کپسول ویتامین E مخلوط کنید
– در صورت تمایل، چند قطره روغن زیتون هم به ترکیب اضافه کنید
– ترکیب حاصل را 3-4 بار در روز روی زخمها استعمال کنید
۱۵. وازلین
برای درمان زخمهای بستر، وازلین به عنوان یک داروی قدیمی میتواند بسیار مفید باشد.
خیلی ساده باید مقدار مناسبی از روغن را روی یک باند استریل پخش کنید، سپس با آن زخم را پوشش دهید. این کار باعث میشود بافتهای اطراف زخمها به سرعت رشد کنند و احیاء شوند.
۱۶. ماساژ
یک ماساژ ساده اما آرامشبخش میتواند اثرات بسیار خوبی روی زخم بستر داشته باشد. ماساژ نه تنها میتواند گردش خون را بهبود بدهید، بلکه حتی روند بهبودی را تسریع میبخشد.
ماساژ آرام به صورت روزانه به شدت توصیه میشود. برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن میتوانید از روغن خردل، روغن نارگیل، روغن زیتون و غیره استفاده کنید. زمان انجام ماساژ به هیچ وجه روی زخمها فشار وارد نکنید.
۱۷. سالین
زخم بستر را میتوانید با استفاده از سالین با سرعت بیشتری درمان کنید. این محلول میتواند مایعات اضافی را در زخمهای بستر کاهش دهد و سلولهای مردهی پوست را از بین ببرد. سالین درعین حال توانایی جلوگیری از عفونت و التهاب را نیز دارد.
برای استفاده از محلول سالین جهت درمان زخم بستر مطابق با روش زیر پیش بروید:
– 2 قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب بجوشانید
– سپس کمی صبر کنید تا محلول خنک شود
– محلول را به آرامی در مناطق آسیبدیده استعمال کنید
– اجازه بدهید به طور طبیعی خشک شود و بعد از یک باند برای پوشش دادن زخم استفاده کنید
– چند بار در روز این روش درمانی را تکرار کنید تا زودتر به نتایج مورد نظرتان برسید
۱۸. سیگار نکشید
این مورد یکی دیگر از نکاتی است که باید در فهرست داروهای خانگی برای درمان زخم بستر قید کنیم. از آنجایی که سیگار کشیدن عروق خونی را باریک میکند و روند دریافت مواد مغذی را در پوست کاهش میدهد.
تحقیقات علمی نشان دادهاند که افراد سیگاری بیشتر در معرض خطر بیماریهای پوستی قرار دارند. سیگار به رگهای خونی آسیب وارد میکند، گردش خون را به پوست کاهش میدهد، میزان کلاژن را کم میکند و در بافت الاستیک پوست تغییر ایجاد میکند. علاوه بر این، سیگار سبب وارد شدن آسیب به ویتامین C در بدن میشود. تنباکو همچنین باعث کند شدن روند بهبودی زخم میشود و سرعت التیام آسیبهای پوستی و زخمهای ناشی از جراحی را کاهش میدهد. این عادت بد در عین حال سبب افزایش خطر عفونت در زخم میشود. سیگار کشیدن باعث لخته شدن خون و ایجاد بافت مرده میشود. در نتیجه، خلاص شدن از شر این عادت بد همان چیزی است که بیماران مبتلا به زخم بستر نیاز دارند.
۱۹. روال روزانه
سیستم پوست سالم است در صورتی که به دقت مورد مراقبت باشد و تمیز بماند زیرا با انجام مراقبتهای مناسب از پوست میتوانید فشار روی آن را کاهش بدهید. این امر در محدود کردن زخمهای پوست اهمیت زیادی دارد. برای انجام این کار، باید دستورالعمل زیر را دنبال کنید:
– پوست را تمیز و خشک نگه دارید. این امر به خصوص برای افرادی که معمولا زیاد عرق میکنند، ضرورت دارد.
– موقعیت دراز کشیدن یا نشستن را پس از هر 30 دقیقه تا 1 ساعت تغییر بدهید تا فشار روی پوست کاهش بیابد.
– پوستتان را دست کم یک بار در روز بررسی کنید، و روی مناطق حساس پوست دقت بیشتری به خرج بدهید.
– به طور منظم سطوح و تجهیزات پشتیبانی را بررسی کنید تا ببینید که پوسیده شدهاند یا نه.
– ورزش روزانه میتواند سلامت پوست را بهبود ببخشد.
– پتو، بالش و لباس را به طور مرتب تغییر بدهید.
– برای شستن پوست از آب گرم و صابون استفاده کنید. از آب داغ استفاده نکنید.
– توانایی خود را برای انجام کارهایتان افزایش بدهید و رطوبت را کاهش بدهید.
– سعی کنید از فشار مستقیم روی نواحی حساس پوست مانند پوست ناحیه کمر جلوگیری کنید.
– استفاده از کوسن یا بالش میتواند به کاهش فشار کمک کند.
– از افزایش یا از دست دادن سریع وزن پرهیز کنید. اگر نیاز به تغییر عمدهای در وزنتان یا شکل بدنتان دارید، لازم است از یک فرد حرفهای کمک بگیرید.
– دانشتان را در مورد زخم بستر و نحوهی جلوگیری از آن افزایش بدهید.
– هنگامی که اولین ضایعات پوستی ظاهر شدند، باید آنها را بلافاصله با روشهای مناسب درمان کنید.
– با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به پوست دچار نکروز کمک کنید که مواد مغذی را به دست بیاورد.
۲۰. از مرتکب شدن برخی اشتباهات پرهیز کنید
از ارتکاب اشتباهات قید شده در این قسمت پرهیز کنید:
زخمها را تمیز نکنید
برخی از بیماران، قبل از پانسمان کردن زخم آن را تمیز نمیکنند. عدم شستشو و استریل کردن این زخمها میتواند منجر به بروز عفونت شود، و به این ترتیب دورهی التیام زخمها طولانیتر خواهد بود.
استفادهی روزانه از هیدروژن پراکسید
بسیاری از بیماران این اشتباه را انجام میدهند. هیدروژن پراکسید میتواند موادی مانند شن و ماسه، گرد و خاک، پرک و بافت نکروزه را از زخم حذف کند. هیدروژن پراکسید دارای اکسیداسیون قوی است، بنابراین اگر هر روز استفاده شود، زخمهای مزمن ایجاد میشود.
محکم پانسمان کردن زخم
بعضی افراد بیش از حد دقیق هستند و ترس زیادی از عفونت دارند، بنابراین زخم را خیلی محکم پانسمان میکنند. به این ترتیب جریان خون در این ناحیه دشوار میشود.
موارد قید شده در این نوشتار همگی روشهای خانگی برای درمان زخم بستر هستند. آنها بسیار موثر هستند و در عین حال خطری ندارند. شما باید آنها را به موقع برای درمان بیماری خود امتحان کنید. با این حال، اگر پس از امتحان کردن این روشها هیچ نتیجهی مثبتی را شاهد نبودید، باید با پزشکتان مشورت کنید. و به یاد داشته باشید که نظارت مناسب پزشکی برای این اختلال به شدت توصیه میشود.
بیشتر بخوانید:
روشهای درمان زخم دهانه ی رحم+درمان زخم دهانه رحم
عکس از زخمی شدن صورت نوزاد در عمل سزارین
تعبیر خواب گربه سیاه و سفید مرده وحشی زخمی
آفت دهان |چگونه آفت دهان را درمان کنیم؟ | علت آفت مکرر دهان
12 دلیل خونریزی در دوران بارداری + آموزش دفع لخته خون در بارداری