برداشت‌های اهل‌بیت(ع) معیار سنجش اعمال قرار گیرد


برداشت‌های اهل‌بیت(ع) معیار سنجش اعمال قرار گیرد

گروه فعالیت‌های قرآنی ـ عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که خداوند خریدار متاع آخرتی است، اظهارکرد: برداشت‌های اهل‌بیت(ع) معیار سنجش اعمال قرار گیرد.

برداشت‌های اهل‌بیت(ع) معیار سنجش اعمال قرار گیرد

مهرداد ویسکرمی، عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان و مفسر قرآن‌کریم در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، به تشریح نکات تفسیری فرازی از خطبه ۱۰۹ نهج‌البلاغه با مضمون «اَمّا بَعْدُ، فَاِنّى اُحَذِّرُکمُ الدُّنْیا، فَاِنَّها حُلْوَةٌ خَضِرَةٌ، حُفَّتْ بِالشَّهَواتِ، وَ تَحَبَّبَتْ بِالْعاجِلَةِ، وَ راقَتْ بِالْقَلیلِ، وَ تَحَلَّتْ بِالاْمالِ، وَ تَزَینَتْ بِالْغُرُورِ، لاتَدُومُ حَبْرَتُها، وَلا تُؤْمَنُ فَجْعَتُها، غَرّارَةٌ ضَرّارَةٌ، حائِلَةٌ زائِلَهٌ، نافِدَةٌ بائِدَةٌ، اَکالَةٌ غَوّالَةٌ، لا تَعْدُو اِذا تَناهَتْ اِلى اُمْنِیةِ اَهْلِ الرَّغْبَةِ فیها وَ الرِّضاء» این خطبه در مورد دنیا و راهکارهای نجات از خطرات دنیا بیان شده است.
وی با ذکر این مطلب که در ابتدای تمام خطبه‌های نهج‌البلاغه حمد و ثنای الهی بیان شده است، اضافه کرد: دنیا برای اهل دنیا نیز وفادار و دلچسب نیست و با فریب خود را زینت می‌بخشد.
ویسکرمی با اشاره به این‌که دنیا منزلی که شایسته اقامت باشد محسوب نمی‌شود، اضافه کرد: انسان باید رفتار خود را با برداشت‌های اهل‌بیت بسنجد و برداشت اهل‌بیت معیار سنجش اعمال قرار گیرد.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه خلا امروزی جامعه این است که معیارهای اسلامی را گم کرده‌ایم‌ در صورتی که باید با قرآن و نهج‌البلاغه زندگی کنیم، خاطرنشان کرد: دنیا برای خداوند ارزش ندارد کمااینکه خیر و شر و تلخی و شیرینی دنیا با هم است این در حالی است که وجود خداوند متعال خریدار متاع آخرتی است.
این مفسر قرآن‌کریم با ذکر این مطلب که شر دنیا نقد و خیر آن نسیه است، تصریح کرد: اجتماعات دنیوی فانی است و از هم پاشیده می‌شود و حکومت دنیا روزی سلب خواهد شد.
وی با اشاره به این‌که عمرهای دنیوی تمام شدنی و به پایان خواهد رسید، اضافه کرد: قبل از آن‌که مرگ فرا رسد آن‌چه خداوند بر ما واجب کرده را در مطالبات خود قرار دهید.
ویسکرمی با اشاره به این‌که زاهدان اگر به ظاهر می‌خندند ولی در باطن گریه می‌کنند، اضافه کرد: مومن باید بشاش باشد ولی دنیا جای خنده از ته‌دل نیست.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که در دنیا اصل اقامه نماز بر جماعت است، ادامه داد: فکر قیامت نباید از دل‌ها خارج شود.
این مفسر قرآن‌کریم با ذکر این مطلب که خباثت‌های درونی موجب تفرقه بین انسان‌ها می‌شود، اضافه کرد: در سیمای اهل دنیا اضطراب دنیایی که از دست می‌رود کاملاً مشخص است.
وی با اشاره به این‌که انسان برای دوستی با آخرت و بر علیه دنیا خلق شده است، خاطرنشان کرد: زمانی مردم حرام بخورند، بدی‌هایشان از خوبی‌هایشان بیشتر و دین لقلقه زبان‌شان می‌شود.

انتهای پیام


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم