رایج ترین روش جستجوی شغل در ایران


رایج ترین روش جستجوی شغل در ایران

بررسی گزارش‌های آماری مرکز آمار ایران حاکی از آن است که در بین جمعیتِ در جستجوی شغل، غالب افراد برای جذب در بازار کار پرس و جو از دوستان و آشنایان را در پی می گیرند.

به گزارش مشرق، آخرین آمار از اقدامات صورت گرفته برای جستجوی کار توسط بیکاران نشان می‌دهد که در سال گذشته رایج ترین روش جستجوی شغل، پرس و جو از دوستان و آشنایان بوده است که طبق آمار مرکز آمار ۲ میلیون و ۹۵۲ هزار نفر این روش را برای جستجوی شغل در پیش گرفتند.

بیشتر بخوانید

جزئیات ایجاد ۳۰۰هزار شغل جدید +نمودار

دومین شیوه رایج برای کاریابی، جستجو در جراید و مطالعه آگهی های استخدامی بوده است به طوریکه بالغ بر یک میلیون و ۶۰۱ هزار نفر از این طریق در جستجوی شغل مورد نظر بودند.

همچنین بیش از یک میلیون و ۲۸۵ هزار نفر از طریق تماس با کارفرمایان به دنبال شغل مورد نظر خود بودند که سومین شیوه رایج جستجوی کار محسوب می‌شود.

مراجعه به موسسات کاریابی غیردولتی و مراجعه به مراکز خدمات اشتغال وزارت کار (کاریابی های دولتی) نیز به ترتیب از دیگر شیوه‌های رایج جستجوی شغل توسط بیکاران در سال گذشته بوده است به این ترتیب که در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۸۹ هزار نفر از طریق موسسات کاریابی غیر دولتی و حدود ۷۷۱ هزار نفر از طریق کاریابی های دولتی شغل مورد نظر خود را جستجو کردند.

اما در این بین برخی از افراد بیکار ، تلاش برای خوداشتغالی را به جستجوی شغل ترجیح دادند؛ بر این اساس در سال گذشته حدود ۵۶۱ هزار نفر به دنبال جستجوی منابع مالی و امکانات برای شروع فعالیت خوداشتغالی بودند. علاوه بر این، بخش دیگری از افراد بیکار، پیگیر تقاضای جواز کسب یا پروانه کار برای شروع کار جدید بودند که این آمار در سال گذشته ۱۳۲ هزار و ۶۸۰ نفر بود.

البته جمعی از بیکاران سایر روش های جستجوی شغل را در پیش گرفتند که جمعیت این گروه از افراد ۲۰۶ هزار و ۶۰۰ نفر اعلام شده است.

عوامل عدم جستجوی کار توسط گروهی از بیکاران

همچنین بخشی از جامعه به دنبال جستجوی شغل نیستند که این افراد در بین جمعیت غیرفعال کشور قرار می گیرند. جمعیت غیرفعال شامل افرادی از یک جامعه می شوند که نه شاغل و نه در جستجوی شغل هستند. این گروه از افراد در عین حال که شاغل نیستند، اما بنا به دلایلی برای ورود به بازار کار تلاش و جستجویی نمی کنند.

جمعیت غیرفعال کشور در سال گذشته ۳۹ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۷۰۰ نفر اعلام شده است که نتایج مرکز آمار از «علت عدم جستجوی کار» نشان می دهد، ۱۱ عامل در عدم جستجوی شغل توسط این افراد دخیل بوده است.

بیشترین علت عدم جستجوی کار، «مسئولیت های شخصی یا خانوادگی» است که حدود ۱۹ میلیون و ۹۹۳ هزار نفر از جمعیت غیرفعال را در بر می گیرد. به عبارتی نیمی از جمعیت غیرفعال کشور به دلیل مسئولیت های اجتماعی در جستجوی شغل نیستند.

«اشتغال به تحصیل» نیز دومین عامل عدم جستجوی کار است، به طوریکه در سال گذشته ۱۱ میلیون و ۲۲۷ هزار نفر به دلیل اشتغال به تحصیل یا آموزش در جستجوی شغل نبودند.

همچنین در سال گذشته، بیش از ۳ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر از جمعیت غیرفعال کشور به دلیل بی نیاز بودن از انجام کار به دنبال جستجوی شغل نبودند.

بر اساس این گزارش، ناامید شدن از پیدا کردن شغل، انتظار بازگشت به شغل قبلی، انتظار برای شروع کار جدید، انتظار برای اعلام نتایج آزمون استخدامی یا اعلام نتیجه استخدام توسط کارفرما، انتظار برای شروع کار فصلی، عدم آگاهی از روش های جستجوی شغل و بیماری یا ناتوانی جسمی موقت از دیگر عوامل عدم جستجوی کار در سال گذشته بوده است.

منبع: مهر

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی