برگزاری اولین همایش علمی و فناوری نخبگان و مبتکران جوان ایران
اولین همایش علمی و فناوری نخبگان و مبتکران جوان ایران در سفارت کشورمان در ارمنستان برگزار شد.
اولین همایش علمی و فناوری نخبگان و مبتکران جوان ایران در سفارت کشورمان در ارمنستان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، پیرو سفر جمعی از نخبگان و مبتکران جوان ایرانی (استارت آپها) به ارمنستان جهت شرکت در همایش «هفته اورآسیا»، به همت سفارت ایران در ایروان و وزارت علوم و آموزش ارمنستان اولین همایش علمی و فناوری نخبگان و مبتکران جوان ایران با شرکت تعدادی از نخبگان و مخترعان ارمنی، اساتید دانشگاه، روسای مراکز علمی و تحقیقاتی، مدیران استارتاپ های ارمنی و... در سالن امام خمینی (ره) سفارت کشورمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دبیر علمی این همایش هدف از برگزاری این مراسم را معرفی فعالیت های نوابغ جوان ایرانی در عرصه فناوریهای نوین و دستاوردهای دانش بنیان اعلام کرد و گفت: در موسسه حامی نوابغ ایران بیش از چهار هزار نفر از جوانان مبتکر و مخترع ایران عضو هستند که حداقل در یک رشته علمی، فنی، پزشکی و... صاحب ابداع یا اختراعی می باشند.
همچنین عسگری، سرپرست هیات اعزامی، موسسه حامی نوابغ ایران را یکی از بزرگترین مراکز علمی خصوصی در حوزه فناوریهای نوین و علوم دانش بینان معرفی کرد که بیش از ۱۲ هزار نفر در آن عضویت دارند که چهار هزار نفر از آنان صاحب اختراع هستند.
به گفته وی این مرکز دارای دفاتری در شهرهای پاریس و دوحه بوده و با دیگر مراکز علمی بینالمللی ارتباطات گستردهای دارد.
در ادامه همایش، ۲۳ نفر از استارت آپهای جوان ایرانی نسبت به معرفی اختراعات خود در زمینه های مختلف به نخبگان ارمنی پرداخته و مزایای محصولات تولیدی خود را از نظر کیفیت و قیمت نسبت به موارد مشابه خارجی برشمرد.
بخش زیادی از زمان این همایش به معرفی این اختراعات که در زمینه های اپلیکیشن های موبایل (شامل اپلیکیش های کسب و کار، داروخانه آنلاین، اختلال در اینترنت ماهواره، تشخیص بیماریهای قلبی و عروقی، بازاریابی اینترنتی) نوشیدنیهای گیاهی، ماشینهای پرنده، پمادهای سوختگی، صفحات جذب ریزگردها، مکانیسم تشخیص نفوذ پهبادها و... بود که مخترعان به معرفی مزایای آنان پرداختند.
در پایان این مراسم، سید کاظم سجادی، سفیر ایران در ایروان با تاکید بر اینکه به برکت انقلاب اسلامی روز به روز شاهد پیشرفت های گسترده ای در حوزه فناوری های نوین، علوم دانش بنیان، نانو و... هستیم، گفت: نخبگان جوان ایرانی مایه خیر و برکت برای انقلاب و ایران اسلامی هستند و علیرغم تحریمها و زورگوییهای ظالمانه آمریکا دانشمندان ایرانی در حوزههای مختلف ابداعات و ابتکارات زیادی را به معرض دین جهانیان گذاشتهاند.
وی لغو روادید بین ایران و ارمنستان را یکی از گامهای بزرگ طی سالهای اخیر دانست که زمینه مناسب برای فعالیتهای ایرانیان در حوزههای مختلف تجاری، بازرگانی، صادرات و واردات در این کشور و حوزه اورآسیا را فراهم کرده و باعث آشنایی بیشتر مردم این منطقه با فرهنگ و تمدن ایرانی و بالعکس شد.
سفیر ایران در ارمنستان رمز موفقیت مبتکران و مخترعان ایرانی را معرفی مناسب و منطقی هر محصول و کالای تولیدی دانست و از نخبگان جوان ایرانی خواست نسبت به دستهبندی اطلاعات، سرعت انتقال، ارزیابی مخاطبان، استفاده از وسایل کمک آموزشی، تهیه بروشور و... اقدام کنند تا ضمن اینکه به معرفی محصول تولید خود میپردازند از بروز هرگونه سوءاستفاده احتمالی توسط دیگران جلوگیری به عمل آورند.
هوانس هوانسیان، معاون وزیر علوم و آموزش ارمنستان نیز در پایان این همایش با اشاره به اینکه روابط بین ایران و ارمنستان روابط دوستانه و برادرانهای است که در عرصه های مختلف رو به گسترش است، اظهار داشت: در سالهای اخیر توجه زیادی به حوزه فناوریهای نوین و علوم دانشبنیان در ارمنستان صورت گرفته است که افتتاح برخی مراکز و آزمایشگاهها در این زمینه گواه این مدعا است.
وی از نخبگان جوان ایرانی خواست نسبت به بازدید از این مراکز اقدام کرده و نسبت به همکاری و تبادل تجربه و اطلاعات با نخبگان جوان ارمنی بپردازند.
در پایان این همایش لوح تقدیر به مخترعان جوان ایرانی از طرف سفیر ایران و معاون وزیر علوم و آموزش ارمنستان اهدا شد.