در این مطلب در مورد دیابتی هایی صحبت می کنیم که خودشان را گول می زنند و مثلا به جای قند چای را با توت خشک می خورند. می خواهیم ببینیم آیا چای با قند خوردن به صرفه است یا با توت؟
استفاده از قند طبیعی به جای مصنوعی!
برخی افراد میگویند ما به جای این قندها، قند طبیعی مصرف میکنیم. مثلاً با چایمان توت خشک، خرما، کشمش و موادی از این قبیل میخوریم تا قند خونمان بالا نرود و بعد هم میبینیم که با یک فنجان چای ۲۰ عدد توت خشک یا میوههای مشابه میخورند.
در جواب این افراد باید گفت که اتفاقاً قندی که در قندانتان دارید قند مصنوعی نیست و قند طبیعی است که از نیشکر و چغندر گرفته شده است. از طرفی قندی که در میوههایی مانند کشمش، توت خشک، خرما و…وجود دارد، قند آزاد است.
یعنی به راحتی جذب بدن میشود و میزان کالری آن مانند سایر قندهاست یعنی به ازای هر یک گرم، مصرف آنها ۴ کیلوکالری انرژی به بدن میرسد و مصرف زیاد این خوراکیها مانند مصرف زیاد قندهای معمولی عوارضی دارد.
هر قند چند کالری ایجاد می کند؟
هر یک حبه قند حدود ۳ گرم وزن دارد. با این فرض که هر یک گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه قند معمولی ۱۲ کیلوکالری است. در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…میخورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت میکنند.