معرفی کف کاذب و کاربردهای آن
کف کاذب، در واقع ساخت کف سازی جدید با اختلاف ارتفاع و بر روی کف اصلی ساختمان است که با اهداف گوناگونی صورت میگیرد. از جمله کاربردهای آن میتوان به استفاده در اتاقهای دیتا سنتر یا ادارات و کارگاههایی که تاسیسات و کابلهای بسیاری از روی زمین رد میشوند و یا هنگام استفاده از سیستم گرمایش کف، در آزمایشگاهها و استخرها اشاره کرد.
ستاره | سرویس دکوراسیون - کف کاذب، در واقع نقطهی مقابل سقف کاذب است و یک سطح با اختلاف ارتفاع بر روی کف اصلی ساختمان نصب میشود. معنای تحت الفظی آن «کف بلند شده» است. عموما در اماکنی که تاسیسات یا کابل و سیم زیادی لازم است از وسط فضا عبور کند، با استفاده از تعدادی پایه، یک ارتفاع ایجاد میکنند و با متریال کف، روی آن کف سازی کار میکنند. البته این کار دلایل دیگری هم میتواند داشته باشد. برای مثال کنترل گرمایش و سرمایش، گاها خروج آبهای سطحی و یا کاهش وزن کلی ساختمان.
کف کاذب را از چه متریالی میسازند؟
سطح پوششی کف کاذب را از مواد و مصالح مختلفی میتوان ساخت. از انواع پارکت و موکت گرفته تا انواع کفپوشهای صنعتی و آنتی استاتیک. مهمترین ویژگی این کف پوشها این است که در برابر خراش، ضربات سنگین و حتی آتش سوزی تا حد زیادی ایمن هستند.
انواع کف کاذب
کف کاذب را بر اساس کاربرد و استفاده آنها طبقه بندی میکنند. بر این اساس میتوان آنرا به چهار دسته تقسیم بندی کرد.
کف کاذبی که به منظور پنهان کردن تاسیسات و کابلهای برق کار گذاشته میشود. کف کاذبی که برای انتقال و عبور آب است. کف کاذبی که به منظور کنترل حرارت و رطوبت به کار گرفته میشود. کف کاذبی که با هدف کاهش وزن کلی ساختمان استفاده میشود.در ادامه سعی میکنیم هر کدام از این دسته بندی را شرح دهیم تا بتوانید بر اساس نیازهایتان کف کاذب کاربردی برای خود را انتخاب نمایید.
کف کاذب پوشاننده تاسیسات و تجهیزات
این نوع کف پوش، معمولا در ادارات و یا سالنهای بزرگ صنعتی به کار گرفته میشود که لازم است شبکه بندی کامپیوترها یا حتی سیمهای برق از میانهی فضا عبور کنند. در این صورت اگر کف کاذب کار گذاشته نشود، کارمندان و کارگران حتما با مشکل عبور و مرور روبرو میشوند؛ بنابراین این مسئله میتواند بسیار خطرساز باشد.
از ویژگیهای این نوع کف سازی این است که متریال آنها ضد الکتریسیتهی ساکن هستند و تا حد زیادی ضد حریق. در حالت عادی این کفها از جنس آلومینیوم هستند، اما گاها به دلایل کمبود بودجه، از جنس چوبی یا فولادی آن نیز استفاده میشود. جنس فولادی آن در حال حاضر از پرطرفدارترین کف کاذب است چرا که هم مقاومت خوبی دارد و هم مقرون به صرفه است. سایر ویژگیهای آن عبارت است از:
کف کاذب انتقال دهندهی آب
این کف پوش به گونهای ساخته میشود که روی آن درز وجود دارد تا آبهای جاری بر روی سطح را به راحتی منتقل کند. کاربرد آن برای آزمایشگاهها یا مکانهای ورزشی است. جنس این کفها از پلاستیک یا فولاد است.
کف کاذب کنترل کنندهی گرما و رطوبت
این مدل، ارتفاع نسبتا کمی با زمین اصلی داشته و معمولا ضخامت کمی دارند تا گرما و رطوبت به راحتی از آنها عبور کند. جنس این نوع میتواند پارکت، سرامیک یا چوب پنبه باشد و برای مکانهایی که ممکن است وزن زیادی بر روی کف قرار گیرد، توصیه نمیشود.
از ویژگیهای این کف میتوان به عایق بودن در برابر صدا، زیبایی و همخوانی با دکوراسیون چوبی، مقاوم در برابر خوردگی و نفوذ رطوبت، اشاره کرد.
این کف پوش معمولا یکبار نصب میشود و قابلیت جابجایی یا تعویض ندارد، مگر با صرف هزینهی زیاد.
کف کاذب کاهندهی وزن ساختمان
این نوع کف سازی در محل برگزاری نمایشگاهها کاربرد دارد. به این صورت که این کف پوشها نیازی به تکیه به دیوارههای ایستاده ندارند و به صورت مستقل کار میکنند. کف کاذب کاهندهی وزن، نیازی به شاسی و زیرسازی ندارد و روی سطوح بتونی ساخته میشود.
جنس آنها گرانیت، مرمر یا چوب فشرده بوده و برای فضاهای اداری هم مناسب است. این نمونه برخلاف مدل قبلی قابلیت جابه جایی و نصب آسان دارد.
تفاوت کف کاذب آلومینیومی و فولادی
آلومینیوم ضد زنگ است و برای مکانهایی با آب و هوای شرجی مناسبتر است.
وزن آلومینیوم نسبت به فولاد کمتر است و در صورتی که تصمیم دارید در طبقات فوقانی ساختمان از کف کاذب استفاده کنید، توصیه میشود حتما جنس آلومینیومی آن را انتخاب کنید.
آلومینیوم قابلیت بازیافت و استفادهی دوباره دارد؛ بنابراین در صورتی که کف ساختمان را از جنس آلومینیوم بسازید، در آینده هنگام تعویض آن میتوانید بخشی از هزینهی صرف شده را با فروش این فلز بازگردانید.
قیمت آلومینیوم نسبت به فولاد بیشتر است که این موجب میشود در صورت کمبود بودجه مجبور به استفاده از کف فولادی باشید.
میزان تحمل بار گسترده و متمرکز در کف کاذب آلومینیومی کمتر از فولادی است.
کف پوش HPL بر روی کف آلومینیومی قابل نصب نیست و در صورت نصب و استفاده آسیب میبیند.
از آنجا که وزن تایلهای آلومینیومی کمتر است و گاها اندازههای آنها دقیق نیست، هنگام نصب ممکن است دچار مشکلاتی شوید؛ و گاهی بعد از نصب ممکن است دچار لغزش و حرکت هنگام تردد شوند.
کف کاذب لگراند چیست؟
کف کاذب لگراند یک برند فرانسوی تولید کنندهی این سازه است که در حال حاضر بهترین نوع موجود در بازارجهانی است. جنس این نوع کف پوش از استیل گالوانیزه است و ابعاد مربعی شکل ۲۲۵*۲۲۵ دارد. همچنین ضخامت این تایلها ۲ میلیمتر گزارش شده است.
پایههای این کف سازی از جنس پروپیلن است و برحسب نیاز مشتری ارتفاع ۳۷، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ دارند. این کف کاذب قابلیت تولید انبوه دارد و تا هزارمتر مربع را میتوان با استفاده از کف لگراند پوشش داد.
البته اجرای این نوع کف کمی زمانبر و چالش برانگیز است که توصیه میشود اگر محدودیت زمانی ندارید این افزایش زمان را برای کیفیت بهتر به جان بخرید. لازم به ذکر است که اجرا و قیمت تایلهای این نوع کف پوش بسیار مقرون به صرفه است.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب بهترین سنگ برای کف ساختمان
اگر تجربهای در استفاده از کف کاذب در ساختمانها دارید، از طریق بخش "ارسال نظر" آن را با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.